21/07/2024

Počela jedinstvena onlajn kampanja #ADAMYOURSELF

Svestran, uspešan – od premijere 2013., Opel ADAM je u više navrata osvajao javnost svojim sportskim duhom i stilskim izrazom, i to iz srca Evrope. Šampion individualizacije je posebno inspirativan za mlađu ciljnu grupu, kao i one koji se osećaju mladima. Taj duh i bezbrojne mogućnosti personalizacije ADAMa neguju poseban pristup zajedničkog kreiranja: proizvođač ne određuje dizajn ovog urbanog automobila sam, već svaki kupac može da izrazi svoje sopstveno viđenje u odnosu na svoj lični ukus i maštu. Sa novom onlajn kampanjom #ADAMYOURSELF, Opel je napravio kampanju za kreatore entuzijaste. Deset kreativnih blogera iz oblasti „lajfstajla“ i mode iz čitave Evrope, posvetilo je u potpunosti svoj entuzijazam ADAMu, dovodeći moto „ADAM i ti“ na novi, viši nivo.

ADAMyourself_1

„Sa #ADAMYOURSELF, mi smo se upravo stavili u poziciju u kojoj smo angažovani zajedno sa ljubiteljima i budućim vozačima ADAMa – na društvenim mrežama“, kaže Opelova šefica marketinga, Tina Miler (Tina Müller), opisujući onlajn kampanju. „Zajedno sa zvezdama digitalne „lajfstajl“ scene, mi ne samo što smo blizu stilskih trendova, već ih pozivamo da postanu deo ADAM sveta i izraze svoju individualnost i kreativnost kroz ovaj jedinstveni automobil.“

Dvanaest meseci, deset blogera i obilje individualnosti

Startni signal za jednogodišnju kampanju je bio 3. decembra u bivšoj proizvodnoj hali K48 u srcu Opelovog sedišta u Riselshajmu. Na licu mesta okupile su se zvezde digitalne „lajfstajl“ scene – Nilam Faruk (Nilam Farooq) iz Nemačke, Nikoleta Ređo (Nicoletta Reggio) iz Italije, Viktorija Magrat (Victoria Magrath) iz Velike Britanije, Lukaš Jakobijak (Lukasz Jakobiak) iz Poljske, Karolin Basak (Caroline Bassac) iz Francuske, Žoao Manzara (Joao Manzarra) iz Portugala, Maša Feoktistova (Mascha Feoktistova) iz Holandije, Lorna Vejtmen (Lorna Weghtman) iz Irske, kao i Vanja Milićević i Jelena Karakaš iz Srbije. Blogeri, dobro poznati širom Evrope, pokazali su kako prate trendove, koji stilovi su popularni danas – i zašto je Opel ADAM savršen automobil da se kreativnosti, individualnosti i mašti da na volju.

ADAMyourself

Uz početak događaja, u evropskim zemljama je startovala i internet stranica kampanje https://www.adamyourself.com/rs-sr/home/, na kojoj svako može da kreira svoj sopstveni ADAM. Žiri, uključujući i predstavnike Opela i deset evropskih blogera, bira najomiljenije po zemljama, koji će od jeseni 2016. ući u proizvodnju, kao limitirano izdanje „ADAMYOURSELF“. Ono što posebno treba istaći: pobednici će dobiti „svog“ ADAMa i biti „reklamna lica“ u zemljama iz kojih dolaze. Takmičenje traje do marta 2016. godine.

Mark Adams, potpredsednik Evropskog dizajna i njegov tim, otvorili su kreativan prostor za zvezde iz digitalnog sveta. Nakon toga su CEO Opela dr Karl-Tomas Nojman (Dr. Karl-Thomas Neumann) i šefica Opelovog marketinga Tina Miler (Tina Müller) poželeli dobrodošlicu gostima. Tokom zajedničkog „obilaska“ hale po Opelovim premisama, oni su razgovarali o svojim iskustvima sa ADAMom i sticanju novih uvida u različite blogerske scene.

ADAMyourself_2

Do kraja tekmičenja zvezde će izveštavati u vezi sa svojim iskustvima iz ADAMovog sveta u blogu kampanje. U okviru #ADAMYOURSELF kampanje, blogeri će predvoditi svoje zajednice tokom otkrivanja Opel ADAMa i njegovih praktično bezbrojnih mogućnosti individualizacije, te će podeliti svoja iskustva na platformi kampanje.