Pobednik trke 24 časa Le Mana isprobao novi jaguar XJR

Pobednik trke 24 časa Le Mana isprobao novi jaguar XJR

23/11/2015 Off By admin@mobilpublic

Legendarni vozač i pobednik trke 24 časa Le Mana Andi Valas imao je priliku da se nađe na čuvenoj trkačkoj stazi u Silverstonu i priseti se svoje pobede daleke 1988. godine vozeći ondašnji bolid – Jaguar XJ-R9 LM u toku dana i noći, baš kao što se dešava i tokom poznate 24-časovne trke.

Picture Credit  Anthony Cullen_AJC2572b

Tom prilikom mogao je da uporedi svoj stari trkački automobil sa potpuno novim, Jaguarom  XJR, opremljenim 5.0-litarskim Superturbo V8 agregatom od 550 KS. Valas govori o svojim iskustvima sa XJ-R9 LM i novim XJR u uzbudljivom novom filmu objavljenom na YouTube-u.

Tokom noćne vožnje na Silverstonu Vallace je imao priliku da posebno testira nove LED farove ugrađene u novi XJ, koji po prvi put krase jedan model Jaguara.

“Tokom noćnog dela trke u Le 1988. godine, bilo je tako teško videti stazu ispred sebeu”, rekao je Valas. “Vozili smo na oko 240mph što je bilo je prebrzo da se kvalitetno vidi staza ispred sebe. Koristili smo svetla više da uhvati obrise karakterističnih detalja pored puta koji su prolazili pored nas, kako bismo znali gde smo.”

Picture Credit  Anthony Cullen_AJC2637b

Model Jaguara XJ 2016 ima osvežen dizajn eksterijera i Full LED farove sa jedinstvenim izgledom u obliku duplog ‘J-Blade ‘ znaka sa dnevnim svetlima koja predstavljaju  od ključni dodatak. Oni su jedinstveni u modelskoj lepezi Jaguara.

Nova LED svetla obezbeđuju temperaturu boje koja je bliža dnevnoj svetlosti nego Bi-Ksenon lampe koje su zamenila, uz poboljšanje vidljivosti i udobnosti vozača, a takođe pruža i značajno poboljšanje energetske efikasnosti.

Najnaprednijasvetla ikada ugrađena na jedan od Jaguar ili Land Rover proizvoda, takođe naglašavaju funkciju dizajna “kvad lampe” koju su Jaguar sportski sedani uveli kao svoju jedinstvenu opciju – još od čuvenog trkačkog modela XJ-R9 LM.