23/06/2024

Pneumatici iz najnovije Goodyearove linije ULTRA GRIP MAX za teretna vozila

Najnovija Goodyearova linija zimskih teretnih pneumatika ULTRA GRIP MAX je svojim vrhunskim performansama za zimsku vožnju već ubedila proizvođače teretnih vozila. Prvi proizvođač koji nudi mogućnost ugradnje Goodyearovih pneumatika ULTRA GRIP MAX je Holandsko preduzeće DAF. Prevoznici koji naručuju nove DAF kamione proizvedene početkom oktobra imaju priliku da za teške zimske uslove izaberu pneumatike Goodyear ULTRA GRIP MAX S za upravljačku osovinu i ULTRA GRIP MAX D za pogonsku osovinu u dimenzijama 315/70R22.5 i 315/80R22.5.

Goodyear_DAF odobrio ULTRA GRIP MAX - Copyright DAF Trucks

Među proizvođačima prikolica je pneumatike iz nove Goodyearove linije kao originalnu opremu omogućio Krone. Ovaj renomirani proizvođač je za svoje prikolice koje će se koristiti u teškim zimskim uslovima odobrio pneumatike Goodyear ULTRA GRIP MAX T u dimenzijama 385/65R22.5 i 385/55R22.5.

Nova serija zimskih teretnih pneumatika ULTRA GRIP MAX može da se pohvali vrhunskim performansama jer napola istrošen pneumatik još uvek obezbeđuje do 40% bolje prianjanje[1] i do 15% veću kilometražu[2]. Seriju čine teretni pneumatici ULTRA GRIP MAX S za upravljačku osovinu, ULTRA GRIP MAX D za pogonsku osovinu i ULTRA GRIP MAX T za prikolice koji mogu da se pohvale simbolom snežne pahuljice u alpskom vrhu (3-Peak-Mountain-Snowflake – 3PMSF), koji predstavlja zvaničnu oznaku pneumatika za teške zimske uslove, i simbolom M+S.

Goodyear_DAF odobrio ULTRA GRIP MAX

[1] Uporedni testovi vršeni od oktobra 2013. do jula 2014. godine u Goodyearovom Centru za inovacije u Luksemburgu (GIC*L) sa dimenzijom 315/80R22.5 pokazuju da novi pneumatik Goodyear ULTRA GRIP MAX D nudi do 40% bolje prianjanje na snegu u poređenju sa pneumatikom Goodyear ULTRA GRIP WTD. Konkretni rezultati zavise, između ostalog, od puta i vremenskih prilika, dimenzija pneumatika, pritiska u pneumatiku i održavanja vozila.

[2] Proračuni vršeni u Goodyearovom GIC*L su potvrdili očekivanja in pokazali da novi pneumatici Goodyear ULTRA GRIP MAX D za pogonsku osovinu, u poređenju sa pneumatikom Goodyear ULTRA GRIP WTD, omogućavaju do 15% veću kilometražu. Konkretni rezultati zavise, između ostalog, od puta i vremenskih prilika, dimenzija pneumatika, pritiska u pneumatiku i održavanja vozila.