Peugeot 308 GT

Peugeot 308 GT

07/07/2015 Off By admin@mobilpublic

Gama 308 se širi pa će PEUGEOT 308 i 308 SW ubuduće imati i svoje dinamičnije verziije sa oznakama GT na veliko zadovoljstvo poznavalaca automobila. Potvđeni stil i uočljive dinamične performanse oduševljavaju automobilske sladokusce nesvakidašnjim iskustvom u vožnji.Peugeot 308 GT predstavlja veliku aerodinamičnu i stilsku čistoću. Njegove tanke i zategnute linije oslikavaju atletsku i odvažnu siluetu sa prirodno dinamičnom elgancijom.Peugeot_308_gt_1

Prednja strana prikazuje PEUEGOT lava, koji se sa svoje tri horizontalne kandže stapa u rešetku.
Pozadi, 308 GT ističe PEUGEOT duh svojim držanjem, zahvaljujući njegovom crnom lakiranom difuzoru i ukrasnim izduvnim cevima koje se na njemu nalaze. GT potpis je utisnut u rešetku, u zadnja jednokrilna vrata i u prednja krila. Sa prednje strane, rafinirani LED svetlosni potpis postavljen je iznad usisnika za vazduh, a ekskluzivni pokazivači pravca koji rade od unutrašnjosti ka spoljašnjosti naglašavaju tehnološki identitet 308 GT.

Ekskluzivna Blue Magnetic boja sjedinjuje fluidne i sportske linije vozila kako bi naglasila njegov spušteni klirens od 7 mm napred i 10 mm pozadi. Spoljašnji izgled je vizuelno proširen zahvaljujući felnama na zadnjim točkovima, ali se takođe oslanja i na specifične točkove od 18 inča dijamantnih dvoaspektnih obrisa.Peugeot_308_gt-2

308 GT se može pohvaliti sa dva nova motora sa odličnim performansama, a opremljeni su u osnovnoj opremi sa ESP sistemom zaštite bez konekcije. Turbo benzinac 1,6l THP 205 S&Si. ima potrošnju u mešovitoj vožnji od 5,6l /100 km i CO2 130 g/km na limuzini,  tu je i dizel motor 2,0l BlueHDi 180 ks..

Zahvaljujući instrument tabli u visini pogleda i malom specifičnom sportskom volanu sa štepovanom kožom na kome se nalazi oznaka GT i Idealnoj sintezi dizajna i dinamičkih performansi, novi 308 GT se takođe može pohvaliti odličnim nivoom kvaliteta. Veliki ekran na dodir ima novu temu u crvenoj i crnoj boji, koja je nazvana Redline, a aluminijumska papučica i crveni šavovi koji naglašavaju enterijerei, kao i instrument tabla, tapacirana vrata, naslon za ruku pored menjača, sedišta kao i patosnice stvaraju GT duh.peugeot_308_gt_3

Kako bi uživanje u vožnji bilo maksimalno GT koristi specifična podešavanja šasije i motore čije performanse odgovaraju normama Euro 6. Vozačevo zadovoljstvo u vožnji se uvećava  zahvaljujući Driver Sport Packi. Ovu funkciju aktivira vozač pritiskom na dugme “Sport” koje se nalazi na centralnoj konzoli i doprinosi još dinamičnijoj vožnji.

Novi GT nudi brojnu opremu za pomoć u vožnji. Driver Assistance Pack čini radar koji je integrisan u prednju stranu vozila i grupiše tri uređaja: Aktivni regulator brzine, upozorenje na rizik od sudara i automatsko urgentno kočenje kako bi se izbegao sudar ili smanjile njegove posledice.

 Nadgledanje mrtvih uglovai je sistem pomoći u vožnji koji upozorava vozača o prisustvu drugog vozila u zoni mrtvog ugla, zahvaljujući svetlosnoj diodi koja je integrisana u spoljašnji retrovizor i koja se pali kada je to neophodno.

 Funkcija Park Assisti je aktivna pomoć pri parkiranju koja omogućava automatsko parkiranje na parking mesto. 308 GT je opremljen i sa 6 vazdušnih jastuka.