Pet godina nakon predstavljanja Kia je u Parizu pokazala poboljšanu Vengu

Popularni monovolumen, koji su osmislili, dizajnirali i proizvode u Evropi i namenjen je isključivo evropskim kupcima, od 2009. godine prodat je u više od 150.000 primeraka (od toga 29.000 prošle godine). Poboljšana Venga će i dalje svojim korisnicima pružati upotrebljivost, svestranost i pouzdanost, što evropski kupci očekuju, ali sada predstavlja i novi izgled napred i pozadi, savremeniju kabinu, nove aluminijumske naplatke i veći izbor dodatne opreme.

Kijino evropsko dizajnersko odeljenje, koje se nalazi u Frankfurtu, Vengi je namenilo veći ‘tigrov nos’, koji je sada odvojen od bedža Kia, promenjenu donju masku s maglenkama i LED dnevnim svetlima. Na zadnjem delu su novost vodoravni kromirani okviri svetala, koji  mogu biti i sa LED sijalicama. Novi su i 16- i 17-inčni aluminijumski naplaci.Enhanced Kia Venga - Exterior 13 (Medium)

U kabini je Venga opremljena detaljima u metalik boji sa svetlim umecima, što ostavlja kvalitetniji dojam, a novi izgled su dobili i središnja konzola i audio sistem, dok su kao opcija mogući i grejani volan i novi audio-video-navigacioni (AVN) sistem sa 7-inčnim ekranom.

Poboljšana Venga će i dalje nuditi mogućnost izbora čak 7 motora – 1,4-litarski i 1,6-litarski benzinski i dizelski motori, koji proizvode od 77 KS do 128 KS, s pogonom na prednji par točkova, koji snagu prenosi preko 5- ili 6-stepenog ručnog ili 4-stepenog automatskog menjača. Enhanced Kia Venga - Exterior 2 (Medium)

Poboljšana Venga, koju isključivo za Evropu proizvode u Kijinoj fabrici u Slovačkoj, na evropske drumove stiže početkom iduće godine.