PAKLENE ULICE 7 (FAST & FURIOUS 7)

PAKLENE ULICE 7 (FAST & FURIOUS 7)

05/04/2015 Off By admin@mobilpublic

Ja nemam prijatelje. Ja imam porodicu.

 

Ove reči predstavljaju srž franšize „Paklenih ulica“, kako za odani tim likova na ekranu i grupe glumaca, tako i za filmadžije i ekipu koja se zbližila poput porodice snimajući sedam filmova zajedno. Pre 15 godina, niko nije mogao da predvidi da će sudbina ove priče o grupi uličnih vozača iz L.A. postati jedan od najpopularnijih i najdugotrajnijih filmskih serijala svih vremena.!cid_part2_08030301_03080408@taramountfilm

 

Sada, „Paklene ulice 7“ stižu kao vrhunski poduhvat ove sage – najveći i najbolji film iz ovog serijala koji ispunjava sva očekivanja. Za svaku osobu koja je radila na ovom sedmom nastavku i za sve one koji se smatraju fanovima: ovaj film je poseban.

 

Sa porodicom čvrsto ukorenjenom u njegovoj srži, serijal „Paklene ulice“ je evoluirao u kamen temeljac za filmsku publiku koja prati ove neodoljive likove čija putovanja nastavljaju da otključavaju i otkrivaju iznenađujuće emotivne dubine.

 

U sedmom delu, ova ekipa će krenuti na put oko sveta zbog jedne poslednje zajedničke vožnje u njihovoj najemotivnijoj avanturi koja prkosi gravitaciji.

 

VIN DIZEL, POL VOKER, DVEJN DŽONSON, MIŠEL RODRIGEZ, TAJRIS GIBSON, KRIS „LUDAKRIS“ BRIDŽIS i DŽORDANA BRUSTER se vraćaju da formiraju pakleni tim sedam članova porodice ujedinjenih oko jednog cilja. Njima se pridružuju ELSA PATAKI i LUKAS BLEK, kao i novi likovi koje tumače DŽEJSON STETAM, KURT RASEL, NATALI EMANUEL, ĐIMON HANSU, RONDA RAUSI i TONI DŽA.

 

„Paklene ulice 7“ nastavljaju priču godinu dana nakon što se Domova i Brajanova ekipa vratila u SAD sa pomilovanjima. Vidimo ih kako se privikavaju na život sa prave strane zakona, ali dom je dobio nadrealni kvalitet. Dom očajnički pokušava da se ponovo poveže s Leti, Brajan se muči da se navikne na život u predgrađu sa Mijom i njihovim sinom, dok Tež i Roman slave svoju slobodu živeći životom plejboja.!cid_part3_01030000_01000104@taramountfilm

 

Mimo njihovog znanja, pojavila se opasnost u vidu hladnokrvnog britanskog plaćenog ubice koji želi da izmiri račune. Svoju vladavinu terora započeće brutalnim ubistvom Hana u Tokiju i pokušajem ubistva Hobsa u L.A.-u. Dekard Šo (Stetam) će sistematski juriti one koji su sredili njegovog mlađeg brata Ovena (Luk Evans) prilikom poslednje misije.

 

Kad Šo digne u vazduh Toretovu kuću, Dom će morati da se okrene visokom vladinom operativcu (Rasel) za pomoć. Jedina nada naših heroja jeste da ponovo sednu za volan i obezbede genijalni prototip uređaja za praćenje za američku vladu. Zauzvrat, oni će ga upotrebiti da pronađu „duha“, odnosno Šoa, pre nego što ponovo nekog ubije. I dok formiraju najskladniju grupu do sad, Dom, Brajan, Hobs, Leti, Roman, Tež i Mija će se suočiti s najvećom opasnošću u dalekom Abu Dabiju i Azerbejdžanu, kao i na poznatim ulicama koje nazivaju domom.

 

 

O PRODUKCIJI

 

 

Kad su se „Paklene ulice 6“ završile i reditelj Džastin Lin okončao svoju 4 filma dugu saradnju sa franšizom, producenti i scenarista su počeli potragu za novim rediteljem. Australijski reditelj Džejms Van, koji je oživeo žanr napetih horor filmova blokbaster hitovima poput „Slagalice strave“, „Astralna podmuklost“ i „Prizivanje zla“, pristao je da režira sledeći nastavak. Poznat po filmovima sa upečatljivim likovima, inovativnim i komercijalnim pričama sa dramatičnom tenzijom i vizuelno upečatljivim scenama, Van je znao da je spreman da režira poslednji nastavak serijala poznatog po inventivnoj mitologiji i vrhunskoj akciji…

 

„Ja sam veliki fan ‘Paklenih ulica’ i bilo mi je zanimljivo da izađem iz okvira horor žanra i bacim se na jedan tako veliki i voljen serijal,“ kaže Van.

 

Posle šokantnog otkrića na kraju petog dela filma, da je Leti Ortiz i dalje živa, fanovi nisu mogli da dočekaju šesti deo koji je sagu odveo u iznenađujuće novom pravcu. Filmadžije ih nisu izneverile. Fascinantni završetak šestog dela ne samo da je pokrenuo nove događaje, već je zadovoljio i najčešće pitanje fanova o tome kako se „Tokijski drift“ i lakonski kul Han uklapaju u vremenski tok franšize i njenu priču.

 

Treći film je zapravio bio krucijalni deo mnogo veće mitologije „Paklenih ulica“. Sve se to uklapalo u glavni plan.!cid_part4_05020605_04070107@taramountfilm

 

Otkriće do tad nepoznatog vozača, kog glumi metodično smireni Džejson Stetam, koji se zakucao svojim mercedesom u Hanov auto, obeležilo je pametno uklapanje bivših likova i elemenata zapleta koji su iznedrili nove i uzbudljive priče. Upravo to je održalo ovu sagu zanimljivom publici preko deset godina.

 

Vin Dizel kaže: „Činjenica da nam je publika dozvolila da skačemo po hronologiji ‘Paklenih ulica’ i što su bili spremni da krenu na tu vožnju s nama je veliki poduhvat sam po sebi. Kul stvar kod toga kako smo isplanirali ovu sagu poslednjih 10 godina leži u tome što ništa nije slučajno. Sve se povezuje u ‘Paklenim ulicama 7’“.

 

Uzbudljive priče i voljeni likovi nisu jedino što privlači publiku „Paklenih ulica“. Izuzetno interaktivna ekipa i angažovanost na društvenim medijima omogućilo je vernim fanovima jedinstveni pristup glumcima i ekskluzivnom materijalu što je iznedrilo dugogodišnji dijalog i simbiotski odnos. Zbog interaktivne prirode društvenih mreža, ova zajednica je postajala sve veća sa svakim narednim filmom. Publika „Paklenih ulica“ se često posmatra kao barometri za ton i priču, kao i za lokacije i automobile.

 

Dizel je najbliže pratio online reakcije fanova, posebno posle Letine smrti, kad je organizovao anketu o tome koga bi od likova voleli da vide ili da vrate u sledećem nastavku.