Oživljavanje budućnosti:  prvi virtuelni pogon u BMW Viziji iNEXT.

Oživljavanje budućnosti: prvi virtuelni pogon u BMW Viziji iNEXT.

13/01/2019 Off By admin@mobilpublic

Najlepše mesto za vožnju nalazi se unutar BMW-a Vision iNEXT. Ovaj automobil predstavlja viziju vozila budućnosti, za koje vozači znaju da mogu da mu veruju  kako bi mogli da se opuste na bilo kojoj ruti, kao da sede kod kuće. Potpuno električan, visoko automatizovan i potpuno povezan, BMW Vision iNEXT omogućava nova putna iskustva.

Na sajmu potrošačke elektronike CES u Las Vegasu,  Grupa BMW predstavila je javnosti svoju viziju inteligentne povezanosti, ističući potencijal za buduću individualnu mobilnost. BMW Vision iNEXT gleda napred u budućnost uživanja u vožnji.  Predstavljen je i BMW Intelligent Personal Assistant, koji predstavlja središnji element za interakciju između vozača, njihovog vozila i digitalnog sveta. BMW Vizija iNEXT kombinuje inovativni dizajn sa budućim područjima aktivnosti definisanim u strategiji kompanije. 

BMW Vision iNEXT

Unutrašnjost automobila može biti mesto za opuštanje, interakciju, zabavu ili koncentraciju. Više je kao udoban i moderno opremljen “životni prostor” na točkovima. Novi princip dizajna, koji se naziva “Shy Tech”,  igra posebno važnu ulogu. Površinama kao što su drvo ili tkanina može se upravljati gestom ili glasom, tako da digitalne tehnologije postaju vidljive samo kada to zahteva vozač ili putnici.  To je inteligentan korak prema budućnosti. Zahvaljujući sofisticiranoj simulaciji mešovite stvarnosti, na CES-u je prvi put moglo da se simulira ovo  virtuelno, potpuno povezano autonomno iskustvo vožnje.

BMW Vision iNEXT

BMW Vision iNEXT može da čita vaše potrebe s vaših prstiju. Kod vožnje u “Boost” režimu rada, upravljačkim zaslonom može da se upravlja pomoću funkcije dodirivanja. U “Ease” režimu rada, umesto toga, može se koristiti drvena površina središnje konzole. Kad god se naprave određeni unosi, tačke svetlosti slede prst poput magije, pružajući vizuelnu povratnu informaciju. Jacquard tkanina na zadnjim sedištima isto tako oživljava dodirom prsta i omogućava kontrolu muzike koristeći različite gestove, kojima vizuelni ugođaj pružaju LED svetla koja se upale pod tkaninom.

Opcija Intelligent Beam u BMW-u Visionu iNEXT je revolucionaran ponovno osmišljen moderan ekran. On stvara interaktivne projektovane površine u unutrašnjosti, a tehnologija bi mogla uskoro zameniti standardne zaslone. Inteligentna svetlost prepoznaje objekte i prati ih. Rođen iz višestrukih vizija: BMW Vision iNEXT potiče iz snova kako bi stvorio potpuno novo vozilo koje usklađuje futurističke tehnologije u modernom životnom prostoru. Serijski proizvodni model utemeljen na BMW Viziji iNEXT – novom tehnološkom brendu marke – ući će u proizvodnju 2021.godine.