19/05/2024

OTVORENA FABRIKA KABLOVA ZA AUTO INDUSTRIJU „YAZAKI“ U ŠAPCU

Japanska kompanija YAZAKI, vodeći svetski proizvođač kablova za auto industriju, zvanično je otvorila fabriku 26. septembra 2017. godine u Šapcu. U ovom trenutku, YAZAKI fabrika predstavlja jednu od najvećih grinfild investicija u Srbiji. Glavna delatnost japanske kompanije je proizvodnja elektronskih komponenti za kamione OEM, koji će se izvoziti na evropsko tržište.

Izgradnja pogona počela je prošle godine i trajala je 258 dana. YAZAKI trenutno predstavlja najveću fabriku u Šapcu, u čijem sklopu se nalaze proizvodni pogon, kancelarije, magacin, kantina i zdravstvena ambulanta. To su standardne prostorije u svim YAZAKI fabrikama širom sveta, postavljene sa ciljem da se zaposlenima obezbedi što kvalitetnije radno okruženje.

„Danas YAZAKI posluje u 46 zemalja i zapošljava 290.000 radnika. Naša korporativna politika podrazumeva punu posvećenost održivom, bezbednom i ekološki prihvatljivom poslovanju. Ponosni smo što možemo da istaknemo da smo i dalje na usluzi našim klijentima i da kontinuirano pružamo podršku društvu, uopšte“ izjavio je gospodin Šinđi Yazaki, predsednik YAZAKI korporacije i dodao da neizmernu zahvalnost duguje Vladi Srbije, gradu Šapcu, Ambasadi Japana, kompaniji Daimler, kao i zaposlenima koji su doprineli ostvarenju korporativne vizije.

Neposredno pre puštanja u pogon prve proizvodne linije, za zaposlene je bila obezbeđena obuka u YAZAKI fabrikama u inostranstvu. Od juna meseca krenuo je sa radom i Trening centar za obuku zaposlenih u Srbiji, gde radnici stiču neophodna znanja i veštine, a sve u cilju konstantnog unapređenja kvaliteta poslovanja. Ove godine YAZAKI je zaposlio preko 500 radnika koji su prošli sve neophodne obuke za radno mesto na kome su angažovani. Do kraja 2019. godine japanska kompanija YAZAKI planira da zaposli do 1.700 radnika u Srbiji.