Opel ostaje lojalan svojoj dugoj i uspešnoj istoriji u moto-sportu. Nemački brend će se ponovo takmičiti na nacionalnim i međunarodnim reli takmičenjima tokom naredne sezone. U 2019. Opel Motorsport namerava da po peti put uzastopno pobedi na Evropskom juniorskom reli šampionatu za vozače do 27 godina starosti, koje je sada zvanično preimenovano u FIA ERC3 juniorsko prvenstvo.

Jedan od automobila ADAM R2 sa 190 ks koji je uvršten u takmičenje od strane Opelovog tehnološkog partnera, Holzer Motorsporta, voziće Šveđanin Elias Lundberg (20), koji je sebi obezbedio mesto u ADAC Opel reli juniorskom timu tako što je pobedio na prošlogodišnjem ADAC Opel Rallye Cup-u. Drugim automobilom će upravljati Grégoire Munster iz Luksemburga (20), koji je završio kao drugi odmah iza Lundberga u prošlosezonskom takmičenju Rallye Cup, gde je imao tri pobede.  

Sa 130 učesnika iz 18 zemalja, trofej najuspešnijeg evropskog brend relija nudi profesionalnu platformu za mlade vozače od 2013, na taj način pružajući šansu osmorici mladih talenata da se pridruže ADAC Opel reli juniorskom timu. ,,Proizvodimo automobile već 120 godina i moto-sport je uvek formirao imidž Opela – i treba da ostane tako. Promocija mladih vozača je takođe visoko na listi naših prioriteta. Kombinacija sa dugogodišnjom strukturom u PSA Motorsportu otvara mnoge dodatne mogućnosti za nas’’, rekao je izvršni direktor Opela, Michael Lohscheller.

Za sezonu 2021. Opel će razviti R2 automobil baziran na novoj Corsi za Evropski šampionat, kao i za međunarodna sportska takmičenja klijenata. Tehnički detalji Corse R2, koja bi trebalo da bude dostupna za privatne timove krajem 2020, biće naknadno objavljeni. Šesta generacija bestseler modela Corsa, koja stiže na tržište ove godine, biće osnova reli automobila. 

Opel će nastaviti da podržava ADAC Rallye Cup u 2019. sa Cup verzijom modela ADAM koja će razvijati 140 ks i sa atraktivnom ponudom delova za pobednika koji će mu koristiti u sledećoj sezoni. Opel će takođe učesnicima kupa ponuditi tehničke i logističke usluge na licu mesta kao i početni paket za nove takmičare.