23/06/2024

Opel na Salonu automobila u Parizu 2016. – Svetska premijera Opel Ampere

Ova svetska premijera je jednostavno elektrifikujuća: Opel će revolucionalizovati električni prevoz na ovogodišnjem Salonu automobila u Parizu sa Amperom-e. Od 1. do 16. oktobra, novi automobil na električni pogon imaće svoje prvo predstavljanje u hali 5-2, štand 501. „Superstar“ ovog salona pruža autonomiju od preko 400 kilometara, značajno više od rivala u segmentu, a u isto vreme na impresivan način demonstrira kako održivost i zabava u vožnji mogu kreirati harmonično jedinstvo.

2016-09-21_opel-pariz-2016-ampera-e

Opel će dodatne značajne novine u vezi sa Amperom-e otkriti tokom pres konferencije u Parizu, koja će se održati na Opelovom štandu u 12.15h, 29. septembra. U ostale hitove proizvođača iz Riselshajma na „Mondial de l’Automobile 2016“ ubrajaju se avanturistička MOKKA X i nova Zafira, putujući salon na točkovima sa vrhunskim mogućnostima kada je u pitanju digitalna povezanost. Šef Opela, dr Karl-Tomas Nojman (Dr. Karl-Thomas Neumann), takođe će skinuti veo sa drugih zvezda salona, a one su KARL ROCKS i sportski, elegantni specijalni model, Cascada Supreme.

„Sa novom Amperom-e, mi nastavljamo najveću modelnu ofanzivu u istoriji naše kompanije“, kaže CEO Opela, dr Karl-Tomas Nojman. „Naši izloženi modeli jasno pokazuju smer razvoja: Ampera-e dokazuje da je električna mobilnost potpuno izvodljiva za svakodnevnu upotrebu, a takođe je i zabavna. Modeli MOKKA X, Zafira i KARL ROCKS dodatno proširuju naš portfolio sa idealnim notama avanturizma i individualnosti.“

„E“ kao ekstremno ubrzanje: Ampera-e moćna poput sportskog automobila

Maksimalni obrtni moment od 360 Nm je odgovoran za „električni“ temperament ovog novog Opela. Performanse elektromotora su ekvivalentne 150 kW/204 ks. Startovanje bez napora iz stanja mirovanja (poput kretanja na semaforu) ili uključenje na autoput, među glavnim su adutima Opel Ampere-e. Ovaj kompaktni električni automobil, sprint do 50 km/h obavlja za samo 3,2 sekunde, što je na nivou sportskih automobila. Pored toga, međuubrzanje od 80 do 120 km/h, koje je zapravo najvažnije prilikom preticanja, traje samo 4,5 sekunde (provizorne vrednosti). Ampera-e na taj način ima performanse na nivou OPC modela, sportskih perjanica Opela.

2016-09-14_opel-ampera-e-1

U isto vreme, Ampera-e nudi značajno širu autonomiju od većine drugih električnih automobila. U skladu sa Novim evropskim voznim ciklusom (NEDC, aktuelni standard za poređenje autonomija različitih modela), novi električni automobil iz Riselshajma može da probije magičnu barijeru od 400 kilometara u značajnoj meri, bez dodatnog punjenja (čisto električna autonomija, izmerena na osnovu NEDC-a u kilometrima: >400; provizorne vrednosti). Ovo novi Opelov električni model iz C segmenta čini daleko najboljim u segmentu. Jedinstvene, kompaktne proporcije Ampere-e omogućene su ravnim postavljanjem paketa baterija ispod poda vozila. Ovo efikasno pakovanje baterija takođe osigurava prostran enterijer, obezbeđujući komforno sedenje za pet putnika, kao i prtljažnik koji može da se poredi sa modelima iz C segmenta sa petoro vrata. U tipičnom Opelovom maniru, obilje prostora dolazi uz najbolju digitalnu konektivnost. Ampera-e poseduje najnoviju generaciju IntelliLink info-zabavnog sistema, kompatibilnog sa Apple CarPlay i Android Auto funkcijama, a tu je i neizbežni Opel OnStar.

2016-09-21_opel-pariz-2016-mokkax

Istinska avantura sa X Faktorom: Opel MOKKA X

Još jedna sjajna zvezda u Parizu je nova Opel MOKKA X. Ovaj kompaktni SUV je širi i ima snažniji i mišićaviji stav u odnosu na uspešnog prethodnika – zapravo poseduje sve što je potrebno da postane apsolutni favorit među kupcima. Sportski, robustan SUV sa funkcionalnim i uredno aranžiranom instrument tablom, izgleda u isto vreme jednostavnije i čistije, ali i oštrije i preciznije u završnoj obradi. Vozači MOKKE X mogu da biraju između različitih verzija remek-dela u vidu nove generacije IntelliLink info-zabavnog sistema; pored toga, tu je i vrhunska digitalna konektivnost koju obezbeđuje Opel OnStar. Još jedna od vrhunskih osobina MOKKE X je njen superiorni, opcioni, adaptivni 4×4 pogonski sistem sa elektronskim kvačilom sa više lamela. On može da neprimetno distribuira snagu između prednje i zadnje osovine i to u odnosima od 100:0 do 50:50. Ova karakteristika unapređuje bezbednost, optimizuje potrošnju goriva i značajno povećava uživanje u vožnji.

2016-09-21_opel-pariz-2016-zafira

Salon na točkovima sa vrhunskom konekcijom: Opel Zafira novog izgleda

Posetioci Opelovog štanda takođe mogu da dobiju detaljniji uvid u izuzetne kvalitete nove Zafire. Kada ovaj salon na točkovima bude dostupan u prodajnim salonima za nekoliko dana, ne samo što će se osloniti na proverene i istinske kvalitete prethodnika, kao što su Flex7® sistem sedenja, AGR sertifikovana, ergonomska prednja sedišta (Aktion Gesunder Rücken – Kampanja za zdravija leđa), FlexFix® nosač bicikala i adaptivna FlexRide šasija, već dolazi sa novim, smelijim dizajnom spoljašnjosti i redizajniranim enterijerom, sa posebno prostranim ambijentom i superiornom konektivnosti. U zavisnosti od uređaja, najnovija generacija Opelovog IntelliLink info-zabavnog sistema je kompatibilna sa Apple CarPlay i Android Auto funkcijama. Takođe, po prvi put u vozilu ove klase, Opel nudi novu generaciju Adaptivnih prednjih farova (AFL) sa LED tehnologijom kao opcijom. Sve ovo novu Zafiru čini udobnim putujućim salonom za vozača i putnike.

2016-09-21_opel-pariz-2016-karl-rocks

Spreman za urbanu džunglu: Opel KARL ROCKS

Opel premijerno predstavlja KARL ROCKS u Parizu kao posebnu atrakciju za sve urbano nastrojene klijente. Opelovo novo „nestašno dete“ odlikuju mnoge karakteristike istinskog SUV-a, tako da deli mnoge vrline vezane za ovu kategoriju automobila, poput povišene pozicije sedenja, koja obezbeđuje bolju preglednost, lakši pristup kabinskom prostoru, kao i izvanrednu ponudu kada je digitalna povezanost u pitanju. Njegovu grubu spoljašnjost karakterišu detalji poput krovnih nosača u srebrnoj nijansi, kao i robustni prednji i zadnji odbojnici sa integrisanom zaštitnom oplatom, crna oivičenja lukova točkova i jedinstveni, dvobojni alu naplaci od 15 cola. Pored toga, novi Opel KARL ROCKS zadržava nesumnjivu praktičnost Opel KARLa sa petoro vrata, pet sedišta, kompaktnim dimenzijama i maksimalnom zapreminom prtlajžnika od preko 1.000 litara, što ga čini idealnim vozilom za široku publiku koju čini gradsko stanovništvo.

2016-09-21_opel-pariz-2016-cascada-supreme

Crna lepotica: Opel Cascada Supreme

Nova Cascada Supreme, kabriolet za sva godišnja doba sa dodatnim talentom, takođe će zauzeti značajno mesto na Opelovom štandu. Svi detalji i nijanse boja ovog specijalnog modela su ukomponovani na najfiniji način. Uskoro će ovaj kabriolet četvorosed moći da se naruči u „Pull Me Over Red“ crvenoj, „Summit White“ beloj ili „Black Meet Kettle“ crnoj boji. Ove tri boje karoserije su jedinstveno naglašene crnom maskom hladnjaka, crnim retrovizorima i dvotonskim, sjajno crnim alu naplacima od 20 cola. Inspirisani jarko crvenom potpisnom linijom Opelove futurističke, dizajnerske studije, GT Concepta, šavovi na sedištima, tapacirungu i trimu kokpita su akcentovani sportsko crvenom bojom.