14/06/2024

Opel Insignia Country Tourer: avanturista sada i sa pogonom na prednje točkove

Nova Opel Insignia Country Tourer, avanturista koju krasi upečatljiv, dinamičan dizajn i vrhunske performanse, sada je dostupna i sa pogonom na prednje točkove. Ovaj robusni karavan srednje klase može se upariti sa novom generacijom 1.6 ECOTEC turbo motora sa direktnim ubrizgavanjem i 125 kW/170 KS ili dvolitarskim turbo dizel motorom sa 120 kW/163 KS.

Tako će ljubitelji Insignije kojima se više sviđa stil karakterističan za off-road vozila sa štitnicima karoserije i šasije i naglašenim blatobranima i dvostrukom izduvnom cevi (sa turbo motorom 1.6 ECOTEC sa direktnim ubrizgavanjem) kojima nužno ne treba pogon na sve točkove moći odabrati izvedbu sa samo prednjim pogonom, smanjujući tako potrošnju goriva i CO2 emisije.

Opel-Insignia-Country-Tourer-287815

Insignia Country Tourer 2.0 CDTI uz pogon na prednje točkove, šestostepeni ručni menjač i tehnologiju Start/Stop troši samo 4,5 litre dizela na 100 km, što je oko 20 odsto manje od verzije sa pogonom na sve točkove. To neće pozitivno uticati samo na troškove goriva, nego i na očuvanje okoline – naime, emisija ugljen-dioksida ovog modela iznosi samo 119 g/km pa je Insignia Country Tourer 2.0 CDTI nosilac najbolje oznake energetske učinkovitosti A+.