Opel gradi Centar za motore budućnosti

Riselshajm. Opel pokreće veliki građevisnki projekat u svom sedištu u Riselshajmu: Kompanija nastalja investicionu ofanzivu ulaganjem 210 miliona evra u izgradnju kompleksa zgrada, od kojih će najviša imati sedam spratova, u jugozapadnom sektoru svog Međunarodnog tehničko-razvojnog centra (ITDC). Na ukupnoj građevinskoj površini od oko 36.000 kvadratnih metara, od 2017. godine inženjeri i tehničari razvijaće pogonske agregate budućnosti. Novi centar će takođe poslužiti kao smeštaj za 43 platforme za testiranje performansi najnovije generacije.Novi centar za motore

Polaganje kamena temeljca za ovaj veliki projekat održano je u ponedeljak. Lopate u ruke uzeli su Izvršni direktor dr Karl-Tomas Nojman, šef Opelovog Poslovnog saveta dr Wolfgang Šafer-Klug, potpredsednik Odeljenja za pogonske agregate General Motors-a Stiven Kifer, član Opelovog Inženjerskog odbora Majkl Ejblson, i dva visoka gosta iz sveta politike: Ministar ekonomije Hesena Tarek Al-Vazir i gradonačelnik Riselshajma Patrik Burghart.

„Ovom investicijom jasno stavljamo do znanja: Opel se vratio. Opel ide u napad“, rekao je Karl-Tomas Nojman. „Naša ofanziva na polju modela je u punom zamahu – a motori su veoma bitan deo te ofanzive“.

Projekat izgradnje je deo investicije najavljene prošle godine, u okviru koje se namenjuje 230 miliona evra za novo postrojenje za razvoj i testiranje u ITDC centru i Test-centru Rodgau-Dudenhofen. Najveći deo toga, čak 210 miliona evra, ulaže se u Riselshajm, Kompleks će zauzimati površinu od oko 13.000 kvadratnih metara južno od železničke pruge i zapadno od Portala br. 45 u Riselshajmu, paralelno putu Ragbiring. Ovo je najveća investicija u Riselshajmu još od otvaranja novog proizvodnog pogona 2002. godine.Radove su zapoceli visoki zvanicnici iz kompanije Opel i predstavnici lokalne vlasti

Projekat će biti deo razvojne mreže Organizacije za pogonske agregate General Motors-a. Pošto su softver i metode testiranja međunarodno usaglašene, dobijeni rezultati mgu biti optimalno analizirani i primenjeni. Stiven Kifer, Predsednik Odeljenja za pogonske agregate General Morors-a kaže: „Riselshajm je za nas centar razvoja malih i srednjih benzinskih motora. Oslanjamo se na međunarodno umreženo nemačko inženjerstvo, i uz izgradnju ovog centra stvorićemo optimalne uslove za naše stručnjake“. Kifer dodaje, „U Riselshajmu će biti stvorene nove važne generacije motora, što podrazumeva i njihovu primenu na svim tržištima na kojim je General Motors prisutan. Novo postrojenje ispunjava zahteve globalno usaglašenih standarda i povećava fleksibilnost, brzinu razvoja i efikasnost čitave grupe“.