Opel Combo Life je jedan od šest finalista izbora AUTOBEST

Novi Opel Combo Life proglašen je za jednog od finalista evropskog ,,AUTOBEST 2019’’ izbora. Žiri koji se sastoji od novinara iz 31 evropske zemlje testira nove modele koji su se kvalifikovali za ovu nagradu, a pobednik dobija priznanje ,,Best Buy automobil godine u Evropi 2019.’’ Ulaskom u finale, ovaj Opelov model postao je jedan od šest snažnih konkurenata za titulu. AUTOBEST žiri ocenjuje kandidate u brojnim kategorijama kao što su fleksibilnost, dizajn, nove tehnologije, servisna mreža, dostupnost delova i cena.

Peta generacija modela Combo se bazira na potpuno novoj arhitekturi i nudi mnoštvo prostora. Veoma je svestran i praktičan, dolazi sa jednim ili dvoje kliznih vrata i opciono je dostupan kao standardna (4,4 metra) i XL verzija (4,75 metara) zajedno sa pet ili sedam sedišta i robusnim dizajnom tipičnim za Opel. Prepun je karaktera, pravo čudo što se prostranosti tiče i istinski prijatelj koga neće voleti samo porodice. Novi Opel Combo Life nudi prijatnu atmosferu sa neverovatnim brojem ultra modernih tehnologija za ovaj segment.

Takođe nudi mogućnost postavljanja tri sedišta za decu jedno do drugog u drugom redu sedišta gde svaka pozicija dobija svoje Isofix karike u standardnoj opremi. Uz to dolaze i brojne mogućnosti za skladištenje, moderni Apple CarPlay i Android Auto kompatibilni Opel infotainment sistemi i gama živahnih i štedljivih benzinskih i dizel agregata sa rasponom snage od 56 kW/76 ks do 96 kW/130 ks (potrošnja goriva1: grad 6,9-4,5 l/100 km, otvoreni put 5,2-3,8 l/100 km, kombinovano 5,8-4,1 l/100 km, 133-108 g/km CO2) koji već ispunjavaju Euro 6d-TEMP standarde emisije i čine pravu pobedničku kombinaciju.

Opelov najnoviji kandidat, Combo Life, prati i nada se da će produžiti odličnu Opelovu tradiciju. Proizvođač automobila iz Riselshajma proslavio je više priznanja u raznim kategorijama prestižnog AUTOBEST izbora prethodnih godina:

  • Opel Corsa je osvojila AUTOBEST nagrade 2007. i godine, tako omogućavajući da obe generacije malog svestranog automobila ponesu titulu ,,Best Buy automobila u Evropi’’.
  • Prva generacija Opel Insignije 2009. je oduševila žiri svojim izgledom i dobila DESIGNBEST priznanje
  • Pored toga, Opel Ampera i Opel Ampera-e demonstrirale su ekološku mobilnost osvajajući ECOBEST nagradu 2011. i 2016. godine
  • Sadašnja generacija modela Opel Astra osvojila je 2015. SAFETYBEST priznanje za svoja IntelliLux LED® matriks svetla
  • I kao što je Opelova izreka ,,Spoj vajarskog umeća i nemačke preciznosti’’ validna kako za modele tako i za celokupnu kompaniju, Opelu je 2016. godine uručena COMPANYBEST nagrada.