OMV Srbija sponzor akcije „1000 mladih vozača“

OMV Srbija sponzoriše akciju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Nacionalne vozačke akademije (NAVAK) pod nazivom „1000 mladih vozača“ čiji cilj je pružanje besplatne obuke u bezbednoj vožnji vozačima, koji su probnu dozvolu stekli u 2014. godini.

Akcija će tokom naredna dva meseca obuhvatiti vozače iz 27 gradova Srbije. OMV benzinske stanice će biti polazne stanice za sve vozače koji se prijave za učešće u besplatnom treningu.
Statistika pokazuje da mladi vozači izazivaju više nezgoda nego ostali. Zbog toga posebnu pažnju treba posvetiti unapređenju znanja i veštine vožnje upravo kod vozača koji su nedavno dobili vozačke dozvole i nisu dovoljno iskusni. OMV, kao kompanija koja posluje društveno odgovorno, aktivno podržava društveno odgovorne projekte, koji imaju za cilj povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju.KZN_MUP_NAVAK_140910

„Nama je drago što imamo priliku da se uključimo u rešavanje ovako ozbiljnog problema za naše društvo, čije posledice svake godine na srpskim putevima odnesu mnogo života. Pozivamo mlade vozače iz cele Srbije da iskoriste priliku i prijave se za besplatan trening bezbedne vožnje, gde će steći neophodna znanja i veštine i na taj način pozitivno uticati na rešenje ove situacije“ rekao je Nebojša Škero OMV Srbija Team Leader Marketing.

Učesnici treninga bezbedne vožnje imaće priliku da od stručnjaka u NAVAK centru dobiju odgovore na pitanja poput onih kako kočiti na suvom i klizavom, koja brzine su zaista opasne u različitim uslovima itd. Prijave za trening počinju od 10. septembra 2014., a obuka za mlade vozače biće realizovana tokom naredna dva meseca. Trening je za polaznike u potpunosti besplatan, a polazna stanica za sve učesnike biće OMV benzinske stanice.
Više detalja o načinu prijavljivanja, rasporedu treninga je moguće dobiti na internet strani Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs .