Novom serijom video spotova Volvo Trucks ističe svoje švedsko nasleđe

Ceo svet je pozvan da zajedno sa kompanijom Volvo Trucks nedelju dana proslavlja Nacionalni dan Švedske. Kampanja “Švedska nedelja” sastoji se, između ostalog, od sedam spotova. Cilj je da na zabavan način istakne značaj švedskih korena brenda Volvo Trucks._DSC0756

Volvo Trucks ne bi bio ono što je danas bez švedske kulture inovacija, bezbednosti na putu i kreativnih pauza za kafu. Ovo je tema nove kampanje kompanije Volvo Trucks pod nazivom “Švedska nedelja”, koja će biti predstavljena početkom juna, kada se proslavlja Nacionalni dan Švedske (6. jun).

U glavnoj ulozi je švedski i holivudski glumac Peter Stormare. Kampanja se sastoji od sedam kratkih filmova u kojima su na veseo način prikazani različiti aspekti “švedskosti” (Swedishness) koji su, svaki u svom domenu, doprineli da se uobliči Volvo Trucks.T2012_1152

“Želimo da istaknemo svoju švedsku tradiciju i da pokažemo kakav uticaj je imala na naš brend od trenutka kada je 1928. godine napravljen prvi Volvo kamion, sve do danas”, kaže Osa Telen /Åsa Theleen/, menadžer komunikacija za brend i marketing u prodaji kompanije Volvo Trucks.

Peter Stormare je počastvovan učešćem u kampanji._DSC1550

“Kada su me pozvali i pitali da li želim da učestvujem, to je bilo kao da se grupa ABBA ponovo okupila i zovu me da sa njima igram u filmu”, kaže Piter Stormare.

Kampanja je deo marketinga iz zbirke nasleđa kompanije Volvo Trucks i trajaće od 2. do 8. juna. Video spotovi će biti predstavljeni na Volvo Trucks Youtube kanalu.