Novi Toyota Yaris – sve što niste znali o novom značajno izmenjenom fenomenalnom hečbeku

Novi Toyota Yaris – sve što niste znali o novom značajno izmenjenom fenomenalnom hečbeku

20/04/2017 Off By admin@mobilpublic
  • Novi Yaris je spreman da nastavi na talasima uspeha treće generacije, sa udelom na tržištu koji je dostigao rekordan nivo.
  • U novi Yaris je ugrađeno preko 900 novih delova i investirano 90 miliona EUR.
  • Izmene na dizajnu podarile su Yarisu mnogo dinamičniji izgled, kao i rafinirani i moderni izgled enterijera.
  • Toyotina posvećenost bezbednosti je omogućila da skup aktivnih bezbednosnih sistema pod nazivom Toyota Safety Sense sada budu ponuđen kao deo standardne opreme na svim Yarisovim modelima.
  • Yaris Hybrid sada nudi još tiši rad, kao i unapređeni doživljaj vožnje i preciznije upravljanje.

Yarisova uspešna priča

Predstavljanje novog, značajno izmenjenog Yarisa, nova je etapa u uspešnoj priči malog hečbeka. Ovaj model, od predstavljanja treće generacije 2011, nastavlja da povećava udeo u B klasi na tržištu zapadne Evrope, dostižući 6,5 %, sa više od 208.000 prodatih primeraka u prošloj godini.

Ovi prodajni rezultati su dobra osnova na kojoj Yaris namerava da osnaži već dokazani  imidž kvalitetnog vozila i postane privlačniji sve izbirljivijim kupcima na tržištu na kome vlada izuzetno oštra konkurencija. Dizajn, kvalitet, performanse i bezbednost su sve važniji razlozi za kupovinu, pa se Toyota upravo na ove elemente fokusirala kad je planirala unapređenja.

Hibridni pogon i dalje predstavlja glavni adut ovog modela, jer se za ovu verziju opredeljuje oko 40% kupaca Yarisa.

Yaris ima bogato evropsko nasleđe, jer se od 2001. proizvodi u pogonu Toyota Motor Manufacturing u francuskom gradu Valensijen (Valenciennes). Do kraja 2016 je  proizvedeno više od tri miliona primeraka, ne samo za evropsko tržište, već i za tržišta u Africi, Severnoj Americi, Bliskom istoku i Aziji.

Globalni projekat, koji vodi Evropa

Toyota se odlučila da upravo evropski ogranak ponose breme odgovornosti svih izmena novog Yarisa. Štaviše, ovo će biti prvi put da će izmene na Yarisu, osmišljene i učinjene u Evropi, biti direktno primenjene i na sestrinskom modelu Vitz, koji se proizvodi u Japanu.

U ovaj program, koji je više od pukog „fejsliftinga“ na polovini životnog veka, uloženo je 9 miliona EUR, a predstavljeno je preko 900 novih delova koji poboljšavaju dizajn, dinamične performanse i bezbednost. Novi izgled automobila, sa primetnim izmenama prednjeg i zadnjeg dela, kreiran je u Toyotinom ED2 dizajnerskom studiju na jugu Francuske.

Snažnija paleta modela

Novi Yaris predstavlja snažniju dizajnersku pojavu, naglašavajući izmene na prednjem i zadnjem delu koje automobilu daju harmoničan izgled, a ujedno i aktivnu i dinamičnu pojavu. Pojava je upečatljiva zahvaljujući brizi o detaljima koji se vide i na karoseriji, ali i u enterijeru vozila, kao i u bogatijem izboru boja koji naglašavaju ionako visok nivo kvaliteta.

Izmene u enterijeru promovišu moderan izgled, posebno kada je reč o novim bojama, nivoima opreme i unapređenjima na instrumentima. Sve verzije, osim Entry nivoa opreme, imaće novi TFT multifunkcionalni displej koji se nalazi ispred vozača.

Kupcima je povećan izbor uvođenjem novog benzinskog motora zapremine 1,5 litara, koji je kreiran sa ciljem zadovoljenja strožih Euro 6 normi i budućih standarda za homologaciju, koji zahtevaju podatke o potrošnji goriva u realnoj eksploataciji. Novi motor isporučuje 10% više snage i obrtnog momenta od benzinca od 1,33 litra koga zamenjuje, ujedno ostvarujući uštedu u potrošnji goriva do 12%.

Toyotina posvećenost da kreira sigurnija vozila ogleda se u tome što će sve verzije Yarisa već u standardnoj opremi biti opremljene skupom sistema Toyota Safety Sense, uključujući sistem koji prepoznaje opasnost od sudara i samostalno koči (Pre Collision System with Autonomous Emergency Braking), automatska duga svetla (Automatic High Beam), zatim sistem koji upozorava na nesvesno napuštanje kolovozne trake (Lane Departure Alert), kao i sistem koji očitava dozvoljenu brzinu kretanja sa saobraćajnih znakova (Road Sign Assist)*.

Kada je reč o hibridnom modelu, inženjeri su se fokusirali na omogućavanje još tiše vožnje, posebno pri ubrzanju. Dizajn nosača motora i izmene na amortizerima i električnom servo-upravljaču doprineli su boljim voznim osobinama, pre svega kada je reč o preciznijem upravljanju.

Toyotin pristup Yarisu nije podrazumevao samo želju za dobijanjem boljeg automobila, već i da sa njim ostavi dobar utisak na prošireni krug kupaca. Novi model je predstavljen sa drugačijom strategijom određivanja nivoa opreme, strategijom koja cilja kvalitet koji se razlikuje, kako bi zadovoljila i kupce koji traže dobar odnos cene i kvaliteta, ali i one koji preferiraju „višak“ stila i elegancije.

Novi Mid i Mid+ nivoi čine srž ponude, dok novi duotonski (Bi-tone) model nudi širi izbor sa kontrasnom završnom obradom enterijera, koja je predstavljena tokom 2016. Ponuđen je i takozvani Chic nivo opreme, koji Yaris usmerava u veoma elegantnom pravcu.

*Road Sign Assist nije dostupan u Entry nivou opreme

DIZAJN

  • Izmene na dizajnu fokusiraju se na aktivnom i dinamičnom izgledu sa unapređenim nivoom rafiniranosti.
  • Isticanje horizontalnih linija i snažnije trodimenzionalne arhitekture stila prednjeg dela vozila ističe širu pojavu vozila i niže težište.
  • Novi prednji deo sa „katamaranskim“ izgledom sa novim svetlima, novim dizajnom maske hladnjaka, i pojednostavljenim prostorom oko Toyotinog amblema.
  • Niže lajsne na vratima ističu atletsku pojavu.
  • Drugačiji izgled petih vrata, zadnjih svetala i branika.
  • Nove boje eksterijera i drugačiji dizajn točkova.
  • Nove boja, tkanine i oprema enterijera
  • TFT displej ispred vozača

 

Dizajn eksterijera

Originalan dizajn je ključan pri kupovini vozila u B segmentu, pa je Toyotin tim u evropskom ED2 studiju bio posvećen tome da  Yarisu podari aktivan i dinamičan izgled, ali da u isto vreme naglasi da je reč o rafiniranom automobilu. Kako bi to postigao, i prednji i zadnji deo su dobili potpuno drugačiju stilsku arhitekturu, sa naglašenim horizontalnim linijama koje ističu širinu vozila i niže težište.

Rezultat je dinamičniji i emotivniji oblik, koji u potpunosti poštuje Toyotine Keen Look i Under Priority principe.

Redizajn na prednjem delu automobila se prepoznaje po novom prednjem braniku koji kreira takozvani „katamaran“ oblik sa širokom sekcijom koja „teče“ od novih farova, preko boka do trapezoidne maske hladnjaka. Rezultat je izraženiji trodimenzionalni efekat, kao i osećaj šire pojave na drumu. Pojednostavljeni dizajn oko centralno postavljenog Tojotinog amblema doprinosi sveukupnoj dinamici kojom odiše stil Yarisa.

I maska hladnjaka takođe otkriva da je podvrgnuta tretmanu izmene, sve sa ciljem isticanja odlučnog pogleda koji sada Yaris ima. Kućišta u koja su integrisana svetla za maglu su takođe izmenjena i u vertikalnoj su liniji sa spoljnom ivicom branika, predstavljajući nove hromirane detalje koji se primenjuju od Mid nivoa opreme.

Novi dizajn prednjih svetala

Novi prednja svetla dalje razvijaju stilske principe i Keen Look kvalitete u frontalnom dizajnu, kreirajući nov svetlosni potpis koji izražava samopouzdanje i individualnost. U onim nivoima opreme koja sadrže LED dnevna svetla, ona su tako uklopljena da dodatno naglašavaju 3D efekat prednjeg dela. Dostupna u najvišim nivoima opreme, dok su kod Mid i Mid+ nivoa opremljenosti tu ulogu imaju tanki hromirani detalji.

 

Izmenjen zadnji deo sa novim petim vratima, branikom i svetlosnim grupama

Na zadnjem delu je dodatno istaknuta prefinjenost, za koju je pre svega zadužen novi stil petih vrata kao i drugačije svetlosne grupe. U zavisnosti od opreme, zadnja svetla mogu da imaju LED svetla, koja takođe, kao i prednja, u mraku kreiraju svetlosni potpis novog Yarisa.

Slično izmenama prednjeg dela, i zadnji deo ima jasan „katamaran“ stil sa novim branikom koji se nastavlja na stil petih vrata i ističe niže težište. Završni detalj izmena zadnjeg dela predstavlja nov preoblikovan prostor za registarske tablice i dodatni crni ukrasni detalji u donjem delu branika.

Kad je reč o izboru boja, dodate su dve nove: Hidro plava i Tokio crvena, upotpunjujući izbor od ukupno 10 nijansi.

U paketu opreme Mid+, kupcima je data mogućnost da dodaju još detalja kojima bi se razlikovali sa takozvanim Design paketom. Završne detalje predstavljaju drugačiji kontrasti na donjem delu branika i vrata.

Dizajn enterijera

Cilj svih promena u unutrašnjosti Yaris bio je zadržavanje sveže i moderne atmosfere, uvođenje novih tkanina, boja i elemenata opreme, unapređenje instrumenata i obezbeđivanje odlične ergonomije i takozvane HMI (Human-Machine Interface) harmonije.

Instrumenti ispred vozača imaju raspored koji podseća na dvogled, između kojih se nalazi TFT displej od 4,2 inča na kome se očitavaju brojne informacije. Ovaj displej je deo standardne opreme od Mid paketa. Vozač pomoću prekidača na trokrakom volanu može da bira koje će mu informacije biti prikazane. U enterijeru se prepoznaju i izmene na ventilacionim otvorima, uvođenjem Cool Blue osvetljenja instrumenata i jednostavniji i rafinirani finiš komandi na centralnoj konzoli.

Novi materijali, paketi opreme i opcije boja

Novi Yaris nudi veći izbor i napredak na planu završne obrade, sa novim presvlakama, opremom i opcijom boja, koji harmonizuju pojavu atraktivne kabine.

Entry nivo opreme kombinuje sivu tablu sa instrumentima sa novom presvlakom crne boje. Za novi Mid nivo presvlake su u dve nijanse, crnoj i sivoj, a tabla sa instrumentima u tamnosivoj boji. Na Mid+ nivou presvlake su crno-sive, a tabla sa instrumentima i unutrašnja strana vrata su tonirani u tamnosivoj boji sa mekšom završnom obradom.

Kod Bi-tone verzija novog Yarisa izgled zavisi od izabrane boje automobila, pa plavi enterijer ide uz plavo-crni automobil, bordo unutrašnjost sa crveno-crnom karoserijom, toplo siva boja kabine sa bronza crnom kombinacijom Yarisa, a crna unutrašnjost dominira kada je osnovna kombinacija vozila belo-crna. Preovlađujuća boja u enterijeru pronalazi se na instrument-tabli, unutrašnjoj strani vrata, ivicama sedištima.

Chic nivo opreme predstavlja unutrašnjost koja je uglavnom crna, sa presvlakama koji su delom od kože.

Nova strategija u određivanju paketa opreme

  • Novi paketi opreme efikasnije ciljaju različite grupe kupaca
  • Entry nivo ima osnovnu specifikaciju i veoma konkurentu cenu
  • Mid nivo opreme predstavlja novi TFT displej.
  • Mid+ se predstavlja kao odličan odnos cene i kvaliteta, uvodeći dodatne stilske detalje, uključujući i točkove od 15 inča od lake legure.
  • Bi-Tone nivo opreme cilja mlađe kupce koje mnogo više privlači originalni stil sa kontrastima i u eksterijeru i enterijeru.
  • Novi Chic nivo dodaje još jednu dozu rafiniranosti sa hromiranim detaljima, crnim enterijerom i elementima od kože.

Novi Yaris ujedno predstavlja i drugačiju podelu nivoa opreme, koja ima za cilj da lakše pogodi ukuse najrazličitijih grupa kupaca. Bez obzira na nivo opreme, sve će moći da se izaberu sa hibridnim pogonom.

Entry nivo je izuzetno dobra ponuda kada je reč o ceni, sa dovoljno opremljenosti već u osnovnom paketu. Kao i svi drugi nivoi, i Entry nivo nudi skup bezbednosnih sistema Toyota Safety Sense.

Mid nivo čini srce ponude, i očekuje se da upravo on bude najčešći izbor pri kupovini. Nudi odličan odnos cene i kvaliteta, a predstavlja dopadljive stilske detalje kakvi su kvake i retrovizori u boji karoserije, hromirani detalji oko prednjih svetala, kožni detalji na volanu, TFT displej u boji, kao i tamno-sivi i mekani na dodir centralna konzola. U istom tonu su i crne i sive presvlake.

Mid+ nivo novog Yarisa dodaje nove stilske elemente, kao što su na primer piano-black finiš maska hladnjaka, okvir svetala za maglu, crna centralna konzola sa instrumentima, kao i novi dizajn 15-inčnih točkova od lake legure, niža pozicija na vratima lajsni koje su takođe piano-black.

Novi Bi-tone nivo nadograđuje osnovnu stilsku šemu koja je sa velikim uspehom predstavljena na Yarisu u 2016. Etabliran već kao „nešto posebno“ u porodici Yarisa, ovaj nivo je stilizovan i opremljen tako da bude okrenut ka mlađim vozačima, kojima je presudan originalni stil i koji cene individualnost. Biće ponuđen u četiri boje – Hydro plava, Tokio crvena (od početka prodaje), Glacier Perl bela i Platinum bronzana (od leta 2017), predstaviće kao kontrast crni krov, stubove, i ivice haube. U ovaj stil se uklapaju i prednja LED svetla, crna maska kao i točkovi od 16 inča. Zadnja stakla su zatamnjena, a u stilske dodatke spadaju zadnji spojler, zadnja LED svetla. Unutrašnjost je drugačija i u skladu je sa izabranom bojom karoserije.

Novi Chic nivo naglašava elegantnu pojavu sa elementima koji dodatno ističi rafiniranost novog Yarisa, što će posebno umeti da cene žene vozači. Detalji koji se ističu su maska sa crnim sjajem, zadnja LED svetla, zadnji spojler, drugačiji dizajn 16-inčnih točkova za hibridnu verziju, hromirani detalji oko ivice prozora, kao i ventilacionih otvora, i sedišta koja su delom od kože.

DINAMIČNE PERFORMANSE

  • Yaris Hybrid i dalje zauzima unikatno mesto u svom segmentu sa najmanjom emisijom CO2 u svojoj klasi.
  • Yaris Hybrid je sada mnogo tiši sa manje vibracija, zahvaljujući izmenama na nosaču motora, mnogim elementima koji imaju zadatak da priguše buku, kao i izmenama na trapu vozila.
  • Novi dizajn nosača motora, izmene na amortizerima, i podešavanja na električnoj servo-asistenciji unapredili su komfor vožnje Yarisa Hybrid kao i preciznost vožnje.
  • Novi benzinski motor zapremine 1,5 litara sa VVT-iE tehnologijom nudi veći obrtni moment i snagu, uz nižu potrošnju goriva i manju emisiju štetnih gasova od 1,33 motora.
  • Niža potrošnja goriva i do 12%

Unapređene performanse hibridnog pogona

Yaris ostaje originalan i unikatan u svom B segmentu kao jedini koji nudi hibridnu verziju, pa i kupci iz ove klase mogu da osete nežnu, relaksiranu i intuitivnu vožnju koja odlikuje Tojotinu izuzetnu tehnologiju, koja omogućuje i izuzetnu prosečnu potrošnju, kao i emisiju štetnih gasova koja je najniža u klasi (75g/km CO2). U razvoju novog Yarisa, Tojotini inženjeri su osluškivali „fidbek“, odnosno povratne informacije dosadašnjih vozača kako bi razumeli gde mogu da se učine unapređenja kako bi se dobila još tiša i komfornija vožnja, uz bolje ponašanje na putu i preciznije upravljanje.

Driveco otkriva koliko je korisna hibridna tehnologija svim klijentima koji koriste Toyotine hibride

Toyota se opredelila za upotrebu jednog naprednog rešenja koje na efikasan način prikuplja podatke sa ciljem da se pomogne evropskim prodavcima da demonstriraju kupcima kako hibridna tehnologija radi i koje su realne koristi od nje.

Driveco set se već koristi na sedam tržišta u hibridnim modelima uključujući i Yaris Hybrid, a uskoro će biti implementiran u još devet zemalja. Automatski sistem prikuplja podatke sa test-vožnji, distance, vreme i prosečnu brzinu, kao i vreme u koje je tokom putovanja automobil išao koristeći isključivo električnu energiju, sa nultom potrošnjom i nultom emisijom štetnih gasova. Informacije mogu da se prenesu i na mobilne telefone i tablete, uporede sa prethodnim podacima, kao i da se uporedi stil vožnje različitih vozača.

Driveco već prikuplja podatke sa 900 Yaris Hybrida, odnosno ima analizirano preko pola miliona kilometara koji su prevezeni u svakakvim uslovima, od gradskih centara do planinskih puteva. Kombinovani rezultati govore da Yaris u električnom režimu provede više od 54% vremena, beležeći u realnoj potrošnji prosečnu potrošnju od 5 l/100 km.

Još tiša vožnja

Iako su Toyotina hibridna vozila već priznata kao tiha, inženjeri su se potrudili da novi Yaris podvrgnu detaljnom pregledu, kako bi utvrdili gde mogu da se učine unapređenja da buka i vibracije budu još manje, posebno kako bi smanjili buku pri ubrzanju.

Kao rezultat, učinjen je čitav niz sveobuhvatnih izmena, uključujući drugačiji dizajn nosača motora. Osim toga, primenjen je novi izduvni sistem, sa prigušivačem.

Komfor vožnje i ponašanje na putu

Novi nosači motora su omogućili da novi Yaris Hybrid pruži komforniju vožnju, sa manje vibracija koje izaziva pomeranje motora u vožnji po neravninama. Promene su izvršene i na amortizerima kako bi se omogućila komforna vožnja, uz zadržavanje dobrih voznih osobina.

Električna servo-asistencija je tjunirana tako da obezbedi nežniju reakciju na vozačeve poteze. Sada se lakše prati unutrašnja strana krivine zahvaljujući tome što vozač mora manje da „radi“ da bi vozilo reagovalo.

Novi benzinski 1.5 motor

Novi Yaris će predstaviti i novi četvorocilindarski benzinski motor od 1,5 litara koji će zameniti sadašnji 1,33 benzinski motor. Veći benzinski motor bolje odgovara na predstojeće Euro 6 norme, kao i RDE (Real Driving Emission) standarde homologacije. Nov motor se proizvodi u Toyota Motor Industries u Poljskoj, nakon što je Toyota Motor Europe investirala 150 miliona EUR u ovaj pogon.

Novi motor je deo Toyotine porodice ESTEC (Economy with Superior Thermal Efficiency), primenjujući sva tehnološka dostignuća koja mogu da obezbede bolje performanse i zabavniju vožnju, a da u istom trenutku postigne smanjenje potrošnje do 12%.*

U novom Yarisu atmosferski benzinski motor zapremine 1.496 cm3 isporučuje 82 kW/111 KS uz maksimalni obrtni moment od 136 Nm pri 4.400 o/min. Brz odziv na vozačeve komande obezbeđuje komfornu vožnju i u gradu i na otvorenom putu. U poređenju sa 1,33 benzincem, novi motor je u ubrzanju iz mesta do 100 km/h brži za 0,8 sekundi (11,0 u poređenju sa 11,8), dok je na primer preticanje u petom stepenu prenosa unapređeno za više od jedne sekunde (od 18,8 sekundi koliko je bilo potrebno za međuubrzanje od 80 – 120 km/h, do 17,6 sekundi).

Toyota ima najveće iskustvo sa hibridnim vozilima, a ono se pokazalo kao veoma vredno u proceni najvećih izazova u predstavljanju Euro 6 normi i RDE standarda za homologaciju. Iz tog razloga, novi motor im termalnu efikasnost od 38,5 %, što je jedan od najboljih rezultata na tržištu. To je postignuto primenom visokog kompresionog odnosa od 13.5:1, kao i EGR sistemom kao i produženim hodom ventila, pa motor može da „bira“ u kom režimu je najbolje da radi, odnosno da li u takozvanom Oto ili Atkinson ciklusu, a sa ciljem da obezbedi optimalnu efikasnost u najrazličitijim uslovima vožnje.

Visok kompresioni odnos je omogućen time što je komora za sagorevanje redizajnirana, a klipovi su novi, pa je omogućeno homogeno mešanje vazduha i goriva i bolje sagorevanje. Hlađeni EGR, odnosno recirkulacija gasova, smanjuje temperaturu sagorevanja i unapređuje efikasnost motora.

Primena novog sistema varijabilnog otvaranja ventila – VVT-iE** – omogućila je motoru da prelazi sa Oto na Atkinson ciklus u deliću sekunde. Kontrolisan elektronski, odlaže se zatvaranje ventila, smanjuje faza kompresije i pomaže smanjenu gubitaka pri ubrizgavanju (Atkinson ciklus), uz momentalno vraćanje na Oto ciklus rada koji pri snažnijem ubrzavanju pruža bolje performanse..

Inženjeri su takođe bili fokusirani na unapređenju prosečne potrošnje goriva tokom krstarenja na autoputu, što ih je navelo da  – po prvi put u Toyoti – primene vodom hlađenu izduvnu granu. Ograničavajući temperaturu gasova, izbegnuta je potreba za bogatijom smešom goriva koja bi smanjila temperaturu sagorevanja. Kao rezultat, smanjeni su i potrošnja goriva i emisija štetnih gasova.

Zajedno sa ostalim motorima iz porodice ESTEC, novi 1,5 benzinski četvorocilindraš je primenio sva rešenja koja su smanjila i gubitke usled trenja.

*opremljen sa CVT

** Variable Valve Timing – intelligent Electric Motor

 

BEZBEDNOST

  • Toyota Safety Sense skup sistema nalazi se u svim modelima Yaris kao deo standardne opreme.
  • Oprema podrazumeva Pre-Collision sistem koji sarađuje sa Autonomous Emergency Braking, Automatic High Beam, Lande Departure Alert, Road Sign Assist
  • Zadnji sigurnosni pojasevi sa dodatnim zatezačima.

Toyota Safety Sense kao deo standardne opreme

Tojota je stavila bezbednost kao glavni element svoje posvećenosti konstruisanja sve boljih automobila, obezbeđujući da korist od napredne tehnologije nije obezbeđena samo vozilima sa visokim nivoom opreme, već da je dostupna u celoj paleti proizvoda. U skladu sa tom posvećenošću, Toyota Safety Sense će se ugrađivati u svaki Yaris kao deo standardne opreme.

To obezbeđuje da svaka verzija može da pomogne u izbegavanju nezgoda, ili da smanji posledice ako je ona neizbežna. Paket primenjenih mera uključuje sisteme Pre-Collision kao i Autonomous Emergenncy Braking, ali i Automatic High Beam, Lane Departure Alert i, u modelima iznad Entry nivoa opreme, Road Assist.

Pre-Collision sistem se oslanja na radar montiran na prednjem delu vozila, koji je u stanju da prepozna opasnost od naletanja na vozilo ispred da o tome upozori vozača i da pripremi kočnice da reaguju sa maksimalnim efektom kada se stisne pedala kočnice. Ako vozač ne reaguje na upozorenje, sistem aktivira Autonomous Emergency Braking, odnosno samostalno koči kako bi izbegao sudar ili smanjio posledice neizbežnog udara.

Automatic High Beam u stanju je da prepozna svetla vozila koje prilazi, kao i zadnja svetla vozila kojima se Yaris približava, pa da automatski prebaci sa dugih na kratka svetla kako bi se sprečilo zaslepljivanje ostalih vozača, uz zadržavanje dovoljno osvetljenja za noćnu vožnju.

Lane Depature Alert osmatra linije koje odvajaju kolovozne trake i sprečava nezgode koj mogu da nastanu ako vozilo napusti svoju traku. Ako Yaris krene da prelazi u drugu traku bez aktiviranog pokazivača pravca, sistem o tome upozorava vozača vizuelnim i zvučnim signalima.

Road Sign Assist pomaže tako što obezbeđuje da vozač uvek bude informisan u vezi sa najvažnijim saobraćajnim znacima, čak i ako se provezao pored njih ne primećujući ih. Sistem prepoznaje znake kao što su na primer ograničenje brzine kretanja ili zabrana preticanja i o tome obaveštava vozača informacijom na TFT monitoru. Ako vozač premaši dozvoljenu brzinu, sistem će vizuelno i zvučno upozoriti vozača na to.

Kako bi unapredili nivo bezbednosti putnika, zadnji sigurnosni pojasevi imaju dodatne zatezače. Nasloni za glavu su redizajnirani tako da omoguće bolju zaštitu u slučaju naletanja vozila otpozadi, a sa istim ciljem je promenjen i oblik vazdušne zavese. Uz to, sada se još lakše pristupa Isofix instalaciji za dečja sedišta.