Novi Suzuki Ignis i Swift prvi put pred sajamskom publikom u Srbiji

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Već po tradiciji, bez prevelike pompe i potrebe da se po svaku cenu nađe u fokusu posetilaca, Euro Sumar, uvoznik i prodavac Suzuki automobila i motocikala, i na ovogodišnjem, 53. salonu automobila se izborio za status jednog od izlagača sa posebno zanimljivom ponudom. Izbor od devet izloženih modela sam po sebi pobuđuje interesovanje, a kada se među njima dva prikazuju premijerno, eto razloga i odgovora zašto se toliki broj posetilaca obavezno zadržava baš na štandu ovog uvoznika.

Nije ni bilo sumnje da će novi Ignis pobuditi toliku pažnju. Ako se moglo očekivati da će oni koji pamte prethodnu generaciju ovog modela svakako pogledati novu Suzukijevu uzdanicu, prijatno iznenađuje da novi Ignis apsolutno ne ostavlja ravnodušnim mlađe, tek stasale vozače. Zasluga za to je delom zbog pripadnosti sve popularnijoj gradskoj mikro SUV klasi, ali pre svega zbog nekonvencionalnog dizajna koji apsolutno privlači pažnju. Jedina trenutna „mana“ ovog eksponata jeste činjenica da cena još nije poznata, ali uvoznik moli za još malo strpljenja, jer prodaja počinje tokom aprila.

Pravo iz Ženeve, na izložbeni prostor Euro Sumara u hali 1 Beogradskog sajma, stigao je i novi Swift. Staro ime, ali praktično novi automobil od koga se s pravom očekuje da nastavi utabanim putevima prethodnika. Uostalom, oni koji su ga pogledali kažu da je, za svakog ko iole važi za poznavaoca automobila, već i to dovoljno da se zaključi da ovaj Suzuki ima sigurnu budućnost. Onima koji sebe već vide u novom Swiftu biće potrebno malo strpljenja jer će prodaja krenuti tokom proleća, kada će biti poznata i cena.

Uz debitante – Ignis i Swift, na izložbenom prostoru Euro Sumara nalaze se i Jimny, Baleno, S-CROSS, Vitara S i još tri verzije Vitare.

Tokom ove sajamske manifestacije svi kupci – fizička lica, uz novi Suzuki besplatno dobijaju kasko osiguranje za prvu godinu. Polisa važi na teritoriji cele Evrope, a uključuje i naknadu štete u slučaju krađe, elementarnih nepogoda, oštećenja ali i asistenciju na putu.