Novi Subaru Outback stigao u Srbiju

Novi Subaru Outback stigao u Srbiju

28/04/2015 Off By admin@mobilpublic

Novi Outback predstavlja 5. generaciju ovog modela, čija je prva verzija premijerno bila predstavljena 1995. godine. Sve modele Outback-a povezuje crossover koncept, koji se zasniva na karakteristikama putničkog automobila i SUV-a. Subaru je konstatno razvijao nove generacije Outback-a težeći da svojim kupcima pruži što konforniju i bezbedniju vožnju. Novi Outback je enviroment friendly model sa novom EyeSight tehnologijom, po prvi put predstavljenom u Evropi, čiji je cilj da pomaže vozaču tokom vožnje, doprinoseći bezbednosti u saobraćaju.Subaru_Outback_2015_2

Koncept novog Outback-a

Kao i svi prethodni modeli Outback-a i nova verzija predstavlja jedinstven crossover koncept, zasnovan na kombinaciji odlika putničkog i SUV vozila, te se novi model odlikuje udobnošću, prostranom kabinom pogodnom za duga putovanja i velikim prtljažnikom. Prilikom izrade novog Ouback-a Subaru je unapredio prethodne koncepte, stvarajući crossover koji može da isprati i potrebe zahtevnih kupaca.

Bezbednost

Novi Outback ima snažnu kontrukciju, a zahvaljujući novim dodacima za aktivnu i pasivnu bezbednost poboljšana je bezbednost vozila u odnosu na prethodne modele. U okviru novih karakteristika ističe se EyeSight tehnologija koja unapređuje bezbednost, te tako umanjue stres vozača. Zahvaljujući navedenim karakteristikama za poboljšanje bezbednosti Subaru Outback je osvojio maksimalnih pet zvezdica na testu nezavisne agencije za zaštitu potrošača Euro NCAP 2014. godine, koja ispituje karakteristike novih automobila.subaru_outback_2015_1

Preventivna bezbednost

EyeSight je prvi sistem koji koristi samo tehnologiju stereo kamere da bi uočio prisustvo vozila, ali i pešaka i biciklista. Sitem čine Pre-Collision Braking Control i  Adaptive Cruise Control.

Pre-Collision Braking Control

  • Pri relativnoj brzini od 50km/h Pre-Collision Braking Control automatskim kočenjem omogućava da se izbegne sudar sa vozilom ili objektom, a može i da umanji štetu koja bi nastala sudarom.
  • Zbog velikog opsega vidljivosti, stereo kamere mogu da primete pešaka dok prelazi ulicu, te je zahvaljujući Pre-Collision kontroli poboljšana i bezbednost pešaka.
  • Sistem Pre-Collision Braking Control je operativan kada se vozilo kreće brzinom od približno10km/h do 200km/h.

Adaptive Cruise Control

  • Stereo kamere mogu brzo da reaguju, te detektuju i naglo ubrzanje ili usporavanje vozila koje se nalaze ispred, ali i iza i u uglovima.
  • Zahvaljujući stereo kamerama koje prepoznaju boje, EyeSight može da detektuje svetla koja signaliziraju kočenje vozila koje se nalazi ispred, te datu informaciju da prosledi Adaptive Cruise Control-u, koja omogućava usporavanje u skladu sa usporavanjem vozila ispred.
  • Active Cruise Control je operativan pri brzinama od približno 0 do 180km/h.subaru_outback_2015_3

Aktivna bezbednost

・        Novi Subaru kao osnovu ima simetrični AWD, poboljšana je krutost karoserije, a performanse šasije su ojačane sa VDC-om. Zahvaljujući svemu navedenom novi Outback ima najbolju opremu za izbegavanje sudara u njegovoj klasi, što omogućava bezbedniju vožnju u svakoj situaciji u saobraćaju.

Pasivna bezbednost

・        Novi Outback ima kruću karoseriju zahvaljujući većoj količini visokokvalitetnog platiranog čelika, koji mogućava da model bude lakši, ali i čvršći sa prednje strane, pozadi , ali i na bočnim stranama.

・        Haubu čini struktura koja apsorbuje udarac u slučaju sudara, a takav materijal koji apsorbuje sudar je dodat i u okviru prostora gde se nalazi motor radi bolje zaštite pešaka.