ŠKODA po prvi put ima u ponudi robustnu SCOUT verziju za model SUPERB. Elegantan dizajn i off- road prednosti savršeno se uklapaju u multifunkcionalni, robustan i moderan automobil – novi SUPERB SCOUT. Standardna oprema za SUPERB SCOUT, koji je dostupan samo sa pogonom na sve točkove, uključuje dodatno ojačanje karosrije, Braga aluminijumske felne od 18 inča, Rough-Road paket i dodatnih 15 mm višim klirensom, i posebnim SCOUT izgledom enterijera. Nova metalik boja Tangerine narandžasta je takode dostupna za SCOUT verziju.

Lansiranjem modela ŠKODA SUPERB SCOUT, češki brend dodaje novi model svojoj ponudi robustnih off-road modela. On kombinuje velikodušan prostor koji nudi elegantan ŠKODA SUPERB COMBI sa avanturističkim duhom, dok dužina i širina ostaju isti. ŠKODA SUPERB SCOUT zadržava karakteristike vožnje zahvaljujući off-road karakteristikama i Rough-Road paketu, koji dolaze u standardnom paketu opreme i pružaju dodatnu zaštitu motora kao i donju stranu automobila tokom vožnje po neravnom terenu, i podignut klirens za 15 mm. Sve ovo dodatno podržava Off-Road mod koji se bira u sistemu za odabir moda vožnje. Dinamična kontrola šasije (Dynamic Chassis Control) je dostupna kao opcija.

ŠKODA SUPERB SCOUT je ekskluzivno dostupan sa najsnažnijim dizel ili benzinskim motorom. 2.0 TDI dizel motor isporučuje 140 kW (190 PS) i prenosi maksimalni obrtni moment od 400 Nm na sve točkove preko 7-stepenog automatskog DSG menjača. 2.0 T Dl ima SCR katalizator sa AdBlue ubrizgavanjem i filterom za dizel čestice, što znači da ispunjava standard Euro 6d-TEMP.

2.0 TSI benzinski motor ima snagu od 200 kW (272 PS) i prenosi maksimalni obrtni moment od 350 Nm. Pored pogona na sve točkove, takode je opremljen automatskim 7-stepenim DSG menjačem. Ima i filter za čestice benzina i stoga ispunjava standard Euro 6d-TEMP. Stop/Start tehnologija i sistem za obnovu energije kočenja, dostupne za oba pogonska agregata, čine model ŠKODA SUPERB SCOUT posebno efikasnim.

U stilu drugih SCOUT modela, novi SUPERB SCOUT takode ima fantastičan izgled. Za razliku od ostalih članova SUPERB porodice, SCOUT prikazuje redizajnirane, robustne prednje i zadnje blatobrane, a svaki od njih ima aluminijumsku zaštitu donje strane automobila.

Što se unutrašnjosti tiče, ŠKODA SUPERB SCOUT pozdravlja svoje putnike posebnim dekorativnim trakama sa efektom drveta na kojima je ispisan logo SCOUT kao i na prednjim sedištima. Grejanje prednjih sedišta je deo standardne opreme; postoji i mogućnost grejanja zadnjih sedišta. Centralni ekran ima dodatne off-road prikaze, a vozač se pozdravlja posebnim logom dobrodošlice na ekranu kada ude u automobil.

Visok nivo komfora za putnike na zadnjim sedištima, koji uživaju u ogromnom prostoru za noge, može se dodatno poboljšati korišćenjem nekih od brojnih tipičnih ŠKODA Simply Clever rešenja. Baš kao i sve druge verzije modela SUPERB, verzija SCOUT ima najveći prtljažnik u svom segmentu — kapaciteta od 660 do 1.9501. Vrata prtljažnika se mogu elektronski otvarati; opciono, može se otvoriti i pomoću virtuelne pedale.