Novi SCENIC: Renault iznova definiše monovolumen

Novi SCENIC: Renault iznova definiše monovolumen

02/03/2016 Off By admin@mobilpublic

Prvom generacijom modela Scénic Renault je 1996. stvorio klasu kompaktnih monovolumena. Danas, 20 godina kasnije, Renault je ponova definisao monovolumen. Novi SCENIC je savremen, upečatljiv monovolumen koji će kupce privući ne samo užitkom koji pruža u vožnji, već i udobnošću koju donosi svim putnicima.

RScenic3

Jedinstvenim dizajnom koji se ističe proporcijama neuobičajenim za tu klasu, 20-inčnim felnama u svim verzijama modela kao i dosad neviđenom dvobojnom verzijom karoserije koja pleni poglede, novi Renault SCENIC ruši ustaljene norme dizajna monovolumena. Veran nasleđu, novi SCENIC ispunjava potrebe porodice. Modularnost na kojoj se temeljio uspeh prethodnih generacija modela odveo je na novi nivo kako bi svakodnevnu vožnju učinio još jednostavnijom, među ostalim i funkcijom One Touch Folding za preklapanje zadnjih sedišta jednim pritiskom dugmeta.

RScenic2

Uz brojne druge sisteme za pomoć u vožnji, novi SCENIC jedini je kompaktni monovolumen opremljen sistemom za aktivno kočenje u nuždi AEBS s prepoznavanjem pešaka u serijskoj opremi. Novi SCENIC opremljen je i sistemima koje obično nalazimo u automobilima iz višeg segmenta, kao što su tehnologija MULTI-SENSE, sistem R-LINK 2 s 8,7-inčnim ekranom i head-up ekran u boji. Četvrta generacija modela će na raspolaganju imati i dizel motor Hybrid Assist potpomognut elektromotorom. Novi Grand SCENIC biće predstavljen pre leta, a prodaja obe verzije automobila u Europi počinje pre kraja godine.