NOVI Renault Clio OSVOJIO NAGRADU ZA NAJBOLJI SERIJSKI AUTOMOBIL RTL Auto Plus Turbo GRAND PRIX

Iako je tek predstavljen, novi Clio već je osvojio prvu nagradu! Javnost ga je odabrala kao najbolji serijski automobil predstavljen na Ženevskom salonu automobila 2019. Nagradu zajednički dodeljuju Auto Plus, RTL i Turbo. ovaj gradski automobil odneo je većinskih 65 % glasova u borbi između osam serijskih modela predstavljenih na salonu.

Novi Clio okreće novu stranicu u priči započetoj 1990. Gotovo trideset godina kasnije, prodato je već 15 miliona primeraka, što ga čini najprodavanijim francuskim automobilom u svetu. U 2019. stiže peta generacija kojoj je cilj da ostane lider u segmentu. Pri tome će mu zasigurno pomoći prostrana i inovativna unutrašnjost koja uključuje najšire ekrane u segmentu opremljene sasvim novim multimedijalnim povezanim sistemom Easy Link. U mnogo čemu je predvodnik za Renault i čitav segment. Novi Clio uvodi novu hibridnu tehnologiju E-TECH i napredne sisteme za pomoć u vožnji (prvi korak ka autonomnoj vožnji). renault, clio, auto, plus, turbo, grandprix, mobilauto tv, geneva2019, etech, easylink,

„Ovo je prva nagrada za novi Clio i sve timove koji su sarađivali na dizajnu najboljeg Clija do sada. Raduje nas što naš entuzijazam u još većoj meri dele javnost i brojni obožavatelji. To je znak potpunog poverenja u Renault i novi Clio, koji otvara put za brojne buduće povezane, električne i autonomne proizvode,” izjavio je Olivier Brosse, vodja programa za novi Clio.