Novi pneumatik Elite 4 dvostruko izdržljiviji

Dunlop je na evropskom tržištu predstavio novi pneumatik Elite 4 sa tehnologijom Multi-Tread™ (MT) za zadnje točkove koji obezbeđuje izuzetno veliki broj pređenih kilometara i odličnu vodljivost. Motociklisti će sa novim pneumatikom moći da udvostruče broj kilometara koje su do sada prelazili pneumaticima napravljenim samo od jedne smeše.

novi-pneumatik-dunlop-elite-4-za-motocikle

Jedinstvena tehnologija Multi-TreadTM

Dunlopova tehnologija Multi-TreadTM razvijena je sa ciljem da obezbedi što više pređenih kilometara i što bolju vodljivost. Tako zadnji pneumatik, zahvaljujući čvrstoj i izdržljivoj smeši u centralnom delu gazećeg sloja, omogućava duži vek trajanja, a specijalnom smešom po spoljašnjim rubovima gazećeg sloja poboljšano je bočno prianjanje.

Novi dezen gazećeg sloja korišćen za Elite 4 seže na područje trkačkih pneumatika. Izveden je, naime, iz Dunlop-ovog čuvenog dezena sa kanalima u obliku krive »kosekans« koji donosi mnoge prednosti:

specijalnom-smesom-po-spoljasnjim-rubovima-gazeceg-sloja-poboljsano-je-bocno-prianjanje

  1. Bolje prianjanje na mokroj podlozi: dugi kanali u gazećem sloju omogućavaju bolje odvođenje vode i time poboljšavaju performanse pneumatika na mokrom putu.
  2. Pouzdana vožnja: oblikom gazećeg sloja omogućeno je ravnomerno habanje od centralnog do ramenog dela pneumatika tako da se, čak i posle velikog broja pređenih kilometara, obezbeđuje pouzdano upravljanje motociklom.
  3. Tiha vožnja: oba pneumatika, i prednji i zadnji, razvijeni su tako da pri kontaktu sa podlogom stvaraju manju buku i omogućavaju tihu vožnju.

Ovaj pneumatik pogodan je za brojne nove modele motocikla, a pored njih, novu životnu energiju daje i starijim modelima. Na raspolaganju je u velikom spektru dimenzija, šest prednjih i četiri zadnje, čime obuhvata najrazličitije modele. U ponudi su i pneumatici kako dijagonalne tako i radijalne konstrukcije. Širokim izborom dimenzija Elite 4 obuhvaćeni su takođe i pneumatici za motocikle Honda, modele Gold Wing.

zahvaljujuci-cvrstoj-i-izdrzljivoj-smesi-u-centralnom-delu-gazeceg-sloja-omogucava-duzi-vek-trajanja

Dimenzije pneumatika Elite 4

Elite 4 dijagonalni prednji

Dimenzije        Indeks brzine

130/90B16       73H

130/70-18        63H

100/90-19        57H

110/90-19        62H

80/90-21          48H

Elite 4 dijagonalni zadnji

Dimenzije        Indeks brzine

170/80B15       77H

150/80B16       77H

160/80B16       80H

Elite 4 radijalni prednji

Dimenzije        Indeks brzine

130/70R18      63H

Elite 4 radijalni zadnji

Dimenzije        Indeks brzine

180/60R16      80H