Nakon velikih dizajnerskih uspeha  sa SUV modelima, Peugeot je kompletirao svoju gamu sa “fastback” modelom koji se od 4. februara nalazi u prodajnim salonima u Srbiji. Tri ključne karakteristike modela koji se konceptualno razlikuje od svog prethodnika su : radikalni dizajn, impresivan i-cockpit i intenzivno vozačko iskustvo.

Sa dužinom od 4.75 metara, novi 508 je u odnosu na prethodnika kraći za 8 cm, niži za 5, a širi za 3 cm, čime su dobijene izuzetno dinamične proporcije. Vrata bez okvira doprinose kupe efektu, dok su napred pozicionirani led farovi sa dnevnim svetlima koja se spuštaju duž branika. Prtljažnik od 487 litara, zahvaljujući visoko otvorenim petim vratima, nudi veliku praktičnost.

Fascinantan i-cockpit druge generacije karakterišu materijali najvišeg kvaliteta. Centralni HD displej od 10” nalazi se u okviru centralnog panela ispod kojeg su integrisani elegantni prekidači. Potpuni užitak u vožnji pruža i premium Focal hi-fi audio sistem sa 10 zvučnika. Kao dodatna oprema u ponudi su između ostalog i bežično punjenje mobilnog telefona putem platforme koja je integrisana u centralnu konzolu kao i sistem za otvaranje prtljažnika bez korišćenja ruku, jednostavnim pokretom noge ispod zadnjeg branika.

Novi Peugeot 508 je proizveden na EMP2 modularnoj platformi čime je postignuta ušteda u odnosu na prethodni model u težini od 70 kg, koja utiče na potrošnju, pasivnu bezbednost i performanse. Od agregata su u ponudi benzinski puretech  motori od 180 i 225 konjskih snaga, upareni  sa osmostepenim automatskim menjačem kao i HDi motori od 130,160 i 180 konjskih snaga.  

Jos jedan novitet je osmostepeni automatski menjač koga kartkteriše glatko i brzo menjanje brzina, one-touch električne kontrole, pri čemu je ostvarena  ušteda u težini u odnosu na prethodnika kao i smanjenje potrošnje goriva od  7% . Mnogobrojni su i noviteti kada je u pitanju kako pasivna tako i aktivna bezbednost.

Finalista ovogodišnjeg izbora za titulu “Car of the year” dostupan je u svim ovlašćenim salonima širom zemlje po ceni od 25.690 evra za verziju sa dizel motorom od 130 konjskih snaga, sa manuelnim menjačem u active paketu opreme, koji podrazumeva dvozonski automatski klima uređaj, zadnje parking senzore, multifunkcionalni ekran osetljiv na dodir od 8”, aluminijumske felne od 16” i još mnogo toga.  U istom paketu opreme, ali sa 2.0 BlueHdi motorom od 160 konjskih snaga i osmostepenim automatksim menjačem, cena je 28.990 evra.