Novi Opel Movano je moderniji i prijateljski nastrojen ka korisniku više nego ikada pre. Novi dizajn prednjeg dela jasno identifikuje Movano kao člana Opelove porodice. Brojni sistemi asistencije i tehnologije olakšavaju život na poslu i čine ga prijatnijim. Oni uključuju ,,Rear Vision’’ kameru, kako bi vozač uvek imao dobar pogled ka nazad. Funkcije kao što su upozorenje na vozila u mrtvom uglu i upozorenje na napuštanje saobraćajne trake će takođe povećati bezbednost drugih učesnika u saobraćaju.

Zatim dolazi odlična povezanost i ponuda infozabavnog sistema koji je kompatibilan sa Apple CarPlay i Android Auto sistemima, a takođe podrazumeva i 7-inčni ekran osetljiv na dodir. Pametni telefoni mogu da se pune bežično. Movano je veliko komercijalno vozilo u Opelovoj gami. Zajedno sa novim Vivarom i Combom Cargo, nemački brend ima najmlađu gamu lakih komercijalnih vozila na tržištu.  

Kabina novog Movana je dizajnirana kao moderna pokretna kancelarija. Sa ukupno 22 pregrade za skladištenje postoji velika količina prostora za sve što je potrebno tokom dana. Detalj pametnog dizajna kao što je FlexTray pretinac za rukavice sa zapreminom do 10,5 litara, koji može da se otvori kao fioka, čini život još lakšim. Sedište sa vazdušnim oprugama omogućuje vozaču da uvek putuje u komforu. 

Kao i pre, novi Movano panel van je dostupan u 4 dužine i tri visine, sa maksimalnom ukupnom masom vozila do 4,5 tona i 17 kubnih metara tovarnog prostora. 

Ukupno 150 različitih varijanti konverzija karoserije se nudi fabrički. U zavisnosti od varijante, Movano može da preveze do 5 euro paleta. To znači da postoji Movano za skoro svaku potrebu. Zahvaljujući novim rukohvatima na boćnim zidovima i LED ostvetljenju, tovarni prostor je sada još upotrebljiviji.  Novi Movano se jasno identifikuje po svom licu. Novi prednji deo odlikuje velika, duboko pozicionirana maska hladnjaka, sa Opelovim logom munje vidno postavljenim u sredini.

Karakteristična krilca ulivaju se od amblema u dnevna LED svetla koja su integrisana u farove. Novi Movano je na ovaj način jasno prepoznatljiv kao deo Opelove porodice. 

Sa oko 170 hiljada prodatih jedinica do sada, Movano je bestseler u E-van segmentu tržišta. Bio je redovno među najboljih 10 u svojoj klasi tokom protekle dve godine.