19/05/2024

Typically Opel: Styling cues such as the front grille and the LED winglets over the headlights make the new Opel Combo Life instantly recognisable.

Opel nastavlja svoju tekuću proizvodnu ofanzivu lansiranjem istinskog univerzalca u vidu Opel Combo Life modela, čudesnog porodičnog automobila, prepunog inovacija koje sve čine mogućim. Baziran na novoj arhitekturi, neverovatno prostran, izuzetno praktičan i svestran, opremljen je s jednim ili dvoje kliznih vrata, a može da se naruči u „kratkoj“ (4,40 metara) ili „produženoj“ (4,75 metara) verziji, kao petosed ili sedmosed.

Typically Opel: Styling cues such as the front grille and the LED winglets over the headlights make the new Opel Combo Life instantly recognisable.

Sa novim Opelom Combo Life, bićete heroj lokalnog sportskog tima, kada budete smestili sedam članova ekipe i njihovu opremu pred odlazak na sledeći meč. Planirano „proširivanje“ porodice može opušteno da se obavi, jer tu su tri individualna zadnja sedišta sa Isofix držačima za dečija sedišta, uz hedonističko uživanje u pogledu na nebo, zahvaljujući panoramskom krovu. Vaši prijatelji će takođe obožavati izvanrednu prostranost i zamoliće vas da li mogu da pozajme vaš novi Opel Combo Life za odlazak u najbližu prodavnicu švedskog nameštaja.

Međutim, ono što je još fascinantnije je do koje mere novi Opel Combo Life podiže lestvicu u smislu tehničkih ambicija u okviru ovog segmenta, što se odnosi na nivo bezbednosti i komfora, koji dobijaju sasvim novu dimenziju. Vozilo je opremljeno tehnologijama i sistemima vozačke asistencije, dobro poznatim iz C i SUV segmenta, poput upozorenja na pospanost vozača, zadnje kamere koja iz ptičje perspektive pokriva 180°, „head-up“ displeja, IntelliGrip sistema i grejanog obruča volana, presvučenog kožom.Uz to, povrh svega, novi Opel Combo Life je takođe prijatan za oko, zahvaljujući odvažnim proporcijama, koje mu daruju snažnu i robusnu pojavu.

„Novi Opel Combo Life je ključna komponenta u okviru naše proizvodne ofanzive. Naš novajlija će definitivno da se svidi porodicama zbog svoje svestranosti i prostranosti, kombinovanim sa izvanrednom ponudom ultramodernih sistema vozačke asistencije, koji vožnju čine bezbednijom a putovanje ugodnijim“, rekao je CEO Opela, Mihael Lošeler (Michael Loscheller). „Ovaj automobil ima veliki potencijal u smislu rasta brenda i pruža nam mogućnost da važan segment malih vanova napadnemo sa novim entuzijazmom.“

The new Opel Combo Life: More than just a neck ahead of the competition.

Prijateljski naklonjene ultramoderne tehnologije i sistemi asistencije

Novi Opel Combo Life značajno povećava broj visokotehnoloških atributa vezanih za bezbednost i komfor, na taj način podižući lestvicu u okviru segmenta.Opel je prepoznao želje kupaca i u ponudu stavio visokotehnološke solucije, dostupne porodicama, i uz to opremio vozilo širokim spektrom tehnologija, korisnih prilikom svakodnevne vožnje.

U ove inovativne, visokotehnološke, bezbednose solucije se ubrajaju:

 • Head up displej, koji smanjuje potencijalnu opasnost od odvlačenja pažnje, projektujući važne podatke u direktnoj liniji vozačevog pogleda, redukujući tako potrebu da se pogled skreće s puta.
 • Upozorenje na opasnost od čeonog sudra sa detekcijom pešaka i automatskim kočenjem u slučaju krajnje nužde¹ pomaže pri izbegavanju incidenata.Ovaj sistem ne samo što alarmira vozača zvučnim i vizuelnim signalima, već nezavisno aktivira kočnice ukoliko se rastojanje u odnosu na vozilo ispred prebrzo smanjuje a reakcija vozača izostane.
 • Opel Eye prednja kamera, poznata je iz Opelovih bestselera poput Astre, Corse i Mokke X. Ona procesuira različite podatke, formirajući na taj način bazu za sisteme vozačke asistencije, kao što su prepoznavanje saobraćajnih znakova i asistencija pri održavanju vozne trake.
 • Automatski tempomat prilagođava brzinu vozila u odnosu na vozilo ispred, ukoliko je to potrebno.
 • Inteligentno prilagođavanje brzine informiše vozača u vezi sa novim detektovanim ograničenjem brzine. Ukoliko su tempomat i limiter brzine aktivirani, sistem će putem poruke u klasteru instrumentacije upitati vozača da li želi da prilagodi brzinu novim uslovima.
 • Upozorenje na pospanost vozača procenjuje nivo umora kroz detekciju stila vožnje i sugeriše vozaču da treba da napravi pauzu prvom sledećom prilikom.
Compact: The new Opel Combo Life is notable for its especially short front and rear overhangs.

Manevri pri parkiranju su bezbedniji i lakši zahvaljujući:

 • Bočnom čuvaru (Flank Guard)²-novina u Opelovom portfoliju sistema asistencije za potrebe parkiranja. On pruža podršku vozaču tokom skretanja pri niskim brzinama, upozoravajući ga u slučaju postojanja rizika od bočnog kontakta sa preprekama u vidu stubova, barijera, zidova ili drugih vozila. „Flank Guard“ se sastoji od dvanaest senzora raspoređenih oko automobila. Oni analiziraju okruženje i upozoravaju vozača preko displeja info-zabavnog sistema ukoliko je detektovana opasnost od potencijalnog sudra. Vizuelno upozorenje dolazi sinhronizovano sa zvučnim.
 • Panoramska zadnja kamera povećava ugao preglednosti prema nazad na 180 stepeni, tako da vozač može da vidi druge učesnike u saobraćaju koji se približavaju sa strane, što je posebno korisno prilikom vožnje unazad, odnosno isparkiravanja.
 • Napredna asistencija pri parkiranju dodatno olakšava ovu radnju. Ona prepoznaje odgovarajuće parking mesto i automatski parkira vozilo. Ovaj sistem takođe može da automatski isparkira automobil. U oba slučaja, jedino što vozač treba da radi je da upravlja papučicama i ručicom menjača.

Avanturistički nastrojene porodice, koje vole da siđu s asfalta, dalje od saobraćajnih gužvi, neće morati da brinu u vezi sa voznom podlogom, i to zahvaljujući jednom inteligentnom rešenju:

 • IntelliGripkontrola prijanjanja, poznata iz Grandlanda X, je zapravo opcioni, elektronski kontrolisan prednji diferencijal, koji prilagođava distribuciju obrtnog momenta na prednje točkove, dozvoljavajući proklizavanje ukoliko je to neophodno, dok automatska transmisija prilagođava tačke promene stepena prenosa, kao i odziv na papučici gasa. Sve ovo osigurava ostvarivanje najboljeg mogućeg prijanjanja i sigurnog upravljanja, bez obzira da li se Combo Life našao na blatnjavoj, peskovitoj, vlažnoj ili snežnoj podlozi.
Just right for active-outdoor lifestyles: The new Opel Combo Life is available in short or long versions, with one or two sliding doors and up to seven seats.

U zimskim izletima može u potpunosti da se uživa zahvaljujući brojnim komponentama koje komfor podižu na viši nivo:

 • Grejanje obruča volana je jedinstvena opcija unutar segmenta, a vozačima Combo Lifea osigurava da nikada neće morati da brinu o ukočenim šakama zbog hladnoće.
 • Grejanje prednjih sedišta drži hladnoću na distanci i čini boravak u kabini ugodnijim tokom hladnih dana.
 • Pomoćni grejač funkcioniše nezavisno od motora i može da zagreje vozilo pre samog polaska. Pomoćni grejač može da se aktivira uz pomoć tajmera ili daljinske kontrole, kreirajući ugodnu i prijatnu temperaturu unutar kabinskog prostora.

Combo Life takođe u ponudu stavlja, tipično za Opel, remek-delo digitalne povezanosti u vidu Apple CarPlay i Android Auto funkcija, kompatibilnih sa info-zabavnim sistemima koje odlikuju kapacitivni kolor ekrani osetljivi na dodir, dijagonale do osam inča. Poseban faktor zabave za putnike čine različite opcije punjenja mobilnih uređaja.

USB priključci kako napred tako i pozadi, obezbeđuju da se pametni mobilni telefoni i tableti mogu dopunjavati, čak i dok deca gledaju svog omiljenog „jutjubera“. Utičnica od 230 V, smeštena u donjem delu armaturne table, omogućava jednom od putnika da uključi svoj laptop računar. Pored toga, kompatibilni mobilni uređaji mogu da se pune bežičnim putem preko induktivne platforme, locirane ispod kontrole klima uređaja.