Brzo rastuće tržište dostavnih vanova srednje veličine će dobiti još jedan podsticaj sa trećom generacijom modela Opel Vivaro. Od 2001, Vivaro je stvorio jaku reputaciju kao dostavno vozilo ili kancelarija na točkovima, sa oko milion jedinica koje su sišle sa proizvodnih traka. Sa veličinama koje su skrojene za razne potrebe i brojnim inovativnim tehnologijama, novi Vivaro može svaki posao da obavi bolje nego ikada pre. U budućnosti, Opel će takođe imati i odgovornost za globalni razvoj lakih komercijalnih vozila za celu PSA grupaciju.

Napravljen na najmodernijoj plaftformi, dostupan za narudžbe od februara 2019. a kod dilera stiže krajem leta, Opel Vivaro nudi gamu skrojenu za sve potrebe kupaca – Cargo panel van, zatim putnička verzija za do šest putnika, šasija za platforme i Combi za prevoz putnika, plus – po prvi put – tri umesto dve dužine (4,60 metara, 4,95 m i 5,30 m). Sa maksimalnom zapreminom tovarnog prostora od 6,6 kubnih metara, novi Vivaro ima nosivost do 1400 kilograma – 200 kg više od prethodnika.

Sa novim Vivarom, Opel nastavlja da ispunjava strateški plan PACE! investirajući u rastuće segmente tržišta sa velikim količinama. Već u 2020. gama efikasnih pogonskih jedinica će biti proširena sa verzijom na električni pogon sa baterijama.

Vivaro je dostupan sa Head up displejom – što je jedinstveno u ovom segmentu – kako bi vozači mogli da vide sve bitne informacije a da im oči budu na putu. Dodatna prednja kamera i sistemi bazirani na radarima uključuju: Pomoć za ostanak u saobraćajnoj traci. Upozorenje na pospanost vozača, koje predlaže vozaču da napravi pauzu nakon neprekidne vožnje od dva sata, ili putem praćenja ponašanja u vožnji, upozorava na pospanost uz pomoć vizuelnih i akustičnih signala

Privlačnost novog Vivara se ne zasniva samo na tovarnim mogućnostima i tehnologijama kao kod putničkih automobila. Pored najmodernijih agregata, menjači sa glatkim promenama brzina, kao što je osmostepeni automatik, doprinose efikasnosti i udobnosti, pogotovo za tržište flota. Sve ovo čini novu generaciju Vivara jednim od najekonomičnijih konkurenata na tržištu.