Novi MINI – Evolucija jedne ikone

Novi MINI – Evolucija jedne ikone

16/06/2014 Off By admin@mobilpublic

Novi MINI, poput svog prethodnika, teži da ostane lider unutar segmenta premijum malih vozila i učvršćuje svoju odličnu poziciju sa značajnim naprecima u svim oblastima vezanim za zabavu u vožnji, kvalitet i individualizaciju. Evolucione  promene dizajna nagoveštavaju zreliji karakter novog modela, što se odražava u značajnoj optimizaciji odlika poput prostranosti, bezbednosti, opreme, materijala, kvaliteta fine obrade,  kao i sportskog osećaja i udobnosti u vožnji.

DSC_2768Od proleća 2014. godine dostupan je izbor od tri potpuno nova agregata sa MINI TwinPower Turbo tehnologijom. Novi MINI Cooper ima trocilindrični benzinski motor sa maksimalnom izlaznom snagom od 100 kW/136 KS. Četvorocilindrični benzinski motor u modelu MINI Cooper S proizvodi 141 kW/192 KS. Novi MINI Cooper D ima trocilindrični dizel motor sa maksimalnom izlaznom snagom od 85 kW/116 KS. Još jedna nova odlika: standardni šestostepeni manuelni prenos, kao i  šestostepeni automatski prenos su dostupni za sve varijante motora. Uvećana efikasnost, MINIMALISM tehnologija, optimizovana težina i poboljšana aerodinamika dovode do smanjenja potrošnje goriva do 27 odsto u poređenju sa prethodnim modelima. Novi vođa po pitanju efikasnosti je MINI Cooper D sa prosečnom potrošnjom goriva između 3,5 i 3,6 litara na 100 kilometara (podaci EU test ciklusa, zavise od odabranog formata pneumatika). Sve varijante novog MINI-ja ispunjavaju EU6 emisione standarde.

Novi MINI nastavlja uspešnu priču o prvom premijum automobilu u segmentu malih automobila. Istovremeno nastavlja i tradiciju klasičnog MINI-ja koja seže više od 50 godina unazad. Njegov dizajn je odraz ovih istorijskih korena kao i evoluciono poboljšanje koncepta modernog vozila. Prepoznatljive proporcije brenda su očuvane zahvaljujući precizno definisanim uvećanjem spoljašnjih dimenzija. Ove proporcije takođe pružaju novom MINI-ju kompaktan i snažan izgled koji simbolizuje njegovu agilnost i osećaj zabave u vožnji koji pruža.

Karoserija novog MINI-ja je 3821 milimetara dugačka (MINI Cooper S: 3850 milimetara), 1727 milimetara široka i 1414 milimetara visoka, što ga čini 98 milimetara dužom, 44 milimetara širom i 7 milimetara višom od svog prethodnika. Međuosovinsko rastojanje je povećano za 28 milimetara na 2495 milimetara, dok je razmak između prednjih točkova povećan za 42 milimetara, a između zadnjih za 34 milimetara, čineći razmake i između prednjih i između zadnjh točkova 1501 milimetar (MINI Cooper S: 1485 milimetara). Ove nove dimenzije uvećavaju agilnost u krivinama, udobnost u vožnji, kao i količinu prostora u unutrašnjosti vozila i količinu prtljažnog prostora. Uvećan opseg podešavanja prednjih sedišta, površina sedišta produžena za 23 milimetara i primetno uvećan prostor za ramena pružaju više prostora za noge,  veću slobodu kretanja i udobniji ulazak u vozilo putnicima na zadnjim sedištima.

Prtljažni prostor je uvećan za 51 litar i sada iznosi 211 litara.

Detaljne promene dizajna primenjene su i na klasična kružna prednja svetla i na, takođe kružna, dodatna prednja svetla integrisana u branik. Svetlosni izvori prednjih svetala su jasno strukturisana, sa zakrivljenim pokazivačima pravca postavljen u donji predeo. Na standardnoj verziji se svetla za dnevnu vožnju i bočna svetla nalaze unutar dodatnih prednjih svetala, dok je moguće dodati i opciona svetla za maglu.DSC_2701

Novi MINI je prvo vozilo u svom segmentu koje nudi opciona LED svetla. Jarko bele LED jedinice pružaju izvor svetlosti i za oborena i za duga svetla. Takođe su okružena prstenom LED svetala za dnevnu vožnju čiji se donji kraj proteže do belih pokazivača pravca.

Precizne linije, kvalitetne kombinacije boja i materijala i moderne funkcionalnosti ističu orijentaciju novog MINI-ja ka zabavnoj vožnji i premijum ambijentu u enterijeru. Horizontalna struktura kabine, kao i kružne i eliptične konture ključnih odlika poput vazdušnih otvora, instrumenata i detalja na vratima su sve klasične komponente dizajna koje u novom MINI-ju dobijaju sofisticiraniji i kvalitetniji izgled. Novi koncept displeja i upravljanja funkcijama pruža idealnu osnovu za bezbedno, intuitivno i  udobno upravljanje sistema za pomoć u vožnji, udobnost i  informaciju i zabavu, čije su funkcionalnosti znatno uvećane.

Jedna od najvažnijih novih odlika je instrument tabla na stubu upravljača. Brzina kretanja, broj obrtaja motora i količina goriva su prikazani na vertikalno raspoređenim kružnim instrumentima. Brzinomer ima i panel u boji na kom su prikazane poruke upozorenja, poruke vezane za status vozila i vizuelni pokazatelji vezani za trenutno uključene sisteme za pomoć u vožnji. Više nije potrebno ubacivanje ključa u stub volana novog MINI-ja. Ukoliko se ključ nalazi u vozilu, motor novog MINI-ja se može upaliti pritiskom na start/stop taster koji se nalazi u sredini centralne konzole.

Proširen unutrašnji prostor i veliki izbor pametnih detalja uvećavaju funkcionalnosti novog MINI-ja. Naslon zadnje klupe se može podeliti u razmeri 60:40 i moguće je podesiti njegov nagib. Novi MINI takođe ima veliki broj držača za čaše i pregrada za odlaganje sitnica, kao i dodatni odeljak za odlaganje stvari iza ukrasne lajsne sa suvozačeve strane.

Manuelni i automatski prenos, takođe novorazvijeni, dodatno uvećavaju efikasnost. Manuelni 6-stepeni prenos je deo standarne opreme na novom MINI-ju i razlikuje se od svog prethodnika po manjoj težini i uvećanoj udobnosti prilikom promena brzina.

Automatski 6-stepeni prenos je dostupan za sve varijante novog MINI-ja i nudi veću efikasnost, udobnije promene stepena prenosa, i poboljšanu dinamiku promena stepena prenosa. Ovakvi napreci su postignuti zahvaljujući elementima poput efikasnijeg sistema za kontrolu promene stepena prenosa, direktnijom vezom i optimizivanom hidraulikom. Novi MINI takođe po prvi put spaja automatki prenos sa automatskom start/stop funkcijom, koja sprečava nepotrebnu potrošnju goriva prilikom mirovanja na semaforima ili u saobraćajnim gužvama. Dodatna opcija je i 6-stepeni sportski automatski prenos koji omogućava brže promene stepena prenosa i kojim se može manuelno upravljati pomoću poluga na volanu.

MINIMALISM tehnologija, koja je deo standardne opreme, uključuje automatsku start/stop funkciju motora, mere za optimizaciju težine i aerodinamičnosti, funkciju koja vas obaveštava kada je najbolje vreme za promenu stepena prenosa kod modela sa manuelnim prenosom, regeneraciju kočione sile i sistem koji po potrebi kontroliše pumpu za gorivo, pumpu za rashladnu tečnost i druge pomoćne komponente. DSC_2824

Režimi vožnje u novom MINI-ju pružaju odličnu osnovu za efikasnu i ekonomičnu vožnju. Pritiskom na taster možete odabrati jedan od tri režima: standardni MID režim, SPORT režim, ili GREEN režim. Pored toga što utiču na odziv papučice gasa, odziv upravljača i zvuk motora, MINI režimi vožnje takođe utiču na ambijentalno osvetljenje u vozilu, karakteristike promena stepena prenosa kod Automatskog prenosa i konfiguraciju sistema dinamičke kontrole amortizera u modelu MINI Cooper S – ukoliko je vozilo opremljeno ovim opcijama. Ponuđen je izbor između izuzetno sportskih, udobnih i uravnoteženih, ili ekonomičnih podešavanja.

Još jedan novi dodatak opremi MINI-ja je sistem Dinamčke kontrole amortizera, koji, u zavisnosti od uslova vožnje, nudi dve vrste podešavanja: podešavanje za udobnu vožnju i podešavanje za direktniju, sportsku vožnju.

Bezbednosna oprema novog MINI-ja se, između ostalog, sastoji i od prednjih i bočnih vazdušnih jastuka, kao i vazdušne zavese za prednja i zadnja sedišta. Sva sedišta imaju sigurnosne pojaseve sa tri tačke pričvršćivanja. Pojasevi na prednjim sedištima imaju i zatezače pojaseva i ograničenje sile zatezanja, dok na zadnjim sedištima postoji ISOFIX sistem za montiranje dečijeg sedišta.

Dokazi o tehnološkom napretku novog MINI-ja se mogu pronaći u sistemima za pomoć vozaču – po prvi put dostupni na MINI-ju. Nove odlike uključuju MINI Head-Up Displej koji prikazuje važne informacije na ekranu koji se nalazi na gornjem delu kontrolne table, između vetrobranskog stakla i upravljača. MINI Head-Up Displej pomaže vozaču da se koncentriše na put, pružajući relevantne informacije direktno u njegovo vidno polje. Ove informacije se mogu brzo i lako pročitati, bez skretanja pogleda sa puta.

Pored Head-Up Displeja, dostupan je i Driving Assistant sistem koji se sastoji od tempomata baziranog na kameri, funkcije koja automatski održava rastojanje od vozila ispred, kao i sistema za upozorenje o potenijalnom sudaru i sistema za upozorenje na pešake sa kočionom funkcijom.

Zadnja kamera i parking asistencija su takođe dostupni za novi MINI. Slika sa zadnje kamere se prikazuje na putnom računaru centralne instrument table i pomaže prilikom manevrisanja i parkiranja, dok parking asistent prepoznaje parking mesta koja su paralelna sa putem, a zatim i prilikom parkiranja preuzima kontrolu nad upravljačem. Sve što vozač treba da radi tokom parkiranja je da kontroliše stepen prenosa i papučice gasa i kočnice.