Mercedes-Benz GLB, galaxyblau Mercedes-Benz GLB, galaxy blue

Novi Mercedes-Benz GLB je sveobuhvatni SUV, i u isto vreme prostrani porodični auto. Ovaj model postaje prvi auto u segmentu koji je dostupan kao vozilo sa sedam sedišta.

Uz snažne i efikasne motore sa četiri cilindra, aktuelne pomoćne sisteme za vožnju, intuitivno upravljanje MBUX-om kao i sveobuhvatno komandovanje ENERGIZING Comfort funkcijom, novi član porodice kompaktnih vozila poseduje sve jake strane aktuelne generacije kompaktnih vozila iz Mercedes-Benz-a.

Zajedno sa funkcionalno dizajniranom kabinom obezbeđuje se značajno veći prostor u kabini. Kapacitet prtljažnika iznosi od 560 do 1755 litara pa ne zaostaje za karavanom.

Prepoznatljivi dizajn Mercedes-Benz GLB-a ukazuje nepogrešivo na  pripadnost porodici off-road vozila.  

Snažan procesor, brilijantni ekrani i grafika, navigacija sa proširenom realnošću, head-up prikaz na vetrobranu u punom koloru, software koji omogućava sistemu da uči i glasovne komande koje je moguće aktivirati ključnom rečju “Hey Mercedes” predstavljaju ključne prednosti ovog sistema.

Mercedes-Benz GLB, Edition 1, digitalweiß Mercedes-Benz GLB Edition 1, digital white

Benzinski i dizel motori sa 4 cilindra su u potpunosti osveženi za lansiranje generacije kompaktnih vozila : u poređenju sa prethodnom generacijom, ovi motori se ističu značajno povećanim vrednostima snage i obrtnog momenta, uz povećanje efikasnosti i niže vrednosti izduvne emisije. Na zahtev stranke GLB može biti opremljen sa stalnim pogonom na sva 4 točka 4MATIC, sa potpuno varijabilnom raspodelom obrtnog momenta.