Novi korak u karijeri Rudija Pešovića – FIA ETCC

Nabavka novog takmičarskog Audija RS3 LMS za Rudija Pešovića i njegov GM Racing otvorila je nova vrata ka gotovo svim najpopularnijim evropskim i svetskim trkačkim serijama. Nakon osvajanja dva treća mesta u generalnom plasmanu šampionata centralne Evrope (2015-2016), titula šampiona Slovačke, Češke i ESET Cup-a srpski automobilista se ovoga puta odlučio za veliki iskorak u svojoj karijeri i po prvi put će se oprobati u okviru FIA ETCC-a, evropskog kupa turing automobila.

Pešović je polovinom aprila već nastupao na mađarskoj stazi Hungaroring u okviru CEZ-a, istoj na kojoj će se 12-14. maja voziti drugi trkački vikend ETCC-a. Kao i do sada tehničku i logističku podršku vozaču iz Gornjeg Milanovca pružaće Milovan Mikica Vesnić sa ekipom svojih mehaničara koja se već dobro upoznala sa novim Audijem. Sam Pešović do pre nekoliko dana nije ni planirao ovu “avanturu” ali se kao i uvek spremno hvata u koštac sa novim izazovom – “Iskreno sve se dogodilo veoma brzo. Nakon trke CEZ-a na Hungaroringu razmišljao sam o eventualnoj promeni šampionata jer mi se ne dopada u kom smeru se ove godine kreće CEZ. Pomišljao sam o startu na nekoliko trka nemačkog DTC-a i tada je stigla vest da su se FIA i TCR konačno dogovorili o saradnji. Uvek sam želeo da se oprobam i u ETCC-u i evo ukazala mi se prilika dozvolom da auto koji posedujem može učestvovati. Hungaroring dobro poznajem, staza je blizu Srbije tako da smo nekako uspeli da zaokružimo budžet. Idemo na ovu trku bez prevelikih ambicija ali svakako da ću dati sve od sebe da budem što bolji. Ne verujem da ćemo nakon ove trke ostati deo ETCC-a je jednostavno nemamo budžet za tako nešto posebno ako uzmemo u obzir da se sledeće trke voze u Portugalu i na dugačkom Nirburgringu pa ću pokušati da pre svega što više uživam u ovom takmičarskom vikendu. Ipak biti uz najveće svetske automobiliste i WTCC nije mala stvar. Uz savete i podršku Mikice Vesnića možda upišemo i neki bod.” – optimista je Pešović.

Prema aktuelnom rasporedu kvalifikacije na Hungaroringu voze se u subotu 13. maja u 15h:45 a trke su na programu dan kasnije, u nedelju jutro sa početkom prve u 09h. Sve trke možete pratiti direktno putem Eurosporta. Rudi Pešović će na svom Audiju RS3 nositi dobro poznati broj 32.