23/05/2024

Novi Kia Sorento na Salonu automobila u Parizu

Novi Kia Sorento je evropsku premijeru doživeo 2. oktobra na salonu automobila u Parizu, a društvo će mu praviti poboljšani modeli Rio i Venga. Njima će se na pozornici pridružiti koncept hibridne limuzine Optima, koji predstavlja Kijinu novu štedljivu dizelsko-električnu hibridnu tehnologiju.Kia Sorento - Static 1 (Medium)

Novi Kia Sorento će svojim novim izgledom, brojnim novitetima na području paketa opreme i komfora napadati klasu prestižnih velikih sportskih terenaca. Od velike pomoći će mu biti uspeh prethodnika, koji je davne 2002. godine postavio Kiju na mapu globalnih automobilista. Kreatori novog Sorenta upotrebili su brojne stilističke detalje sa prošlogodišnjeg koncepta Kia Cross GT, kao što su npr. vertikalnija maska, koja podseća na tigrov nos i nazad zategnuti farovi i profil.

Ispod Sorentovog vitkog profila i zaobljenijih površina krije se 3. generacija vozila, koja putnicima pruža luksuzniju kabinu s osetno kvalitetnijim materijalima. U zavisnosti od tržišta novajlija će nuditi širok izbor naprednih tehnologija koje će povećati udobnost. To su, između ostalog, ekran koji pomoću četiri kamere prikazuje događanje oko vozila (Around-View Monitor), što vozaču pomaže kod parkiranja, i pametno otvaranje električnih prtljažnih vrata (Smart Power Tailgate).Kia Sorento - Static 4 (Medium)

Sorento, koji je duži, širi i niži od prethodnika, može se pohvaliti i većim međuosovinskim rastojanjem, što omogućava više prostranosti u kabini i veću upotrebljivost. Prtljažni prostor je povećan na 605 litara (VDA), a kupci mogu birati varijantu sa 5 ili 7 sedišta.

Novi Sorento mnogo je dobio i na brojnim drugim područjima kao što su vozna dinamika, upravljivost, uglađenost i sigurnost, jer se može pohvaliti brojnim nadgradnjama – tvrđom karoserijom, poboljšajima vešanja i upravljanja, manjom bukom i vibracijama i većim međuosovinskim rastojanjem. Kia Sorento - Static 6 (Medium)

Evropskim kupcima na raspolaganju će biti tri motora: 2,4-litarski benzinski GDI motor s direktnim ubrizgavanjem goriva, i dva turbo dizelska motora sa 2,2- i 2,0-litarskom zapreminom za koje je za očekivati da će biti najtraženiji.

Novi Sorento će se širom Evrope prodavati od početka iduće godine.