Velike televizijske stanice i sajt www.jeep-official.it  počele su s emitovanjem reklame povodom početka prodaje novog Jeep Renegade-a. Renegade je prvi automobil grupe Fiat Chrysler Automobiles koji označava ulazak ovog brenda na segment malih SUV vozila. Baziran na konceptu agencije Frame Communication i razvijen od strane agencije Leo Burnett, ovaj video klip predstavlja niz izražajnih slika predela i lica čiji značaj prevazilazi teritorijalne granice. Polaznu tačku predstavlja pesma, koju je specijalno za ovu priliku napisao i izveo Viktor (Victor), mladi pevač u usponu.

Kroz izražajne slike i simbole, Viktor stvara lični prikaz svog sveta, u kom je on drvo koje raste iz vode, ptica koja sleće na obalu jezera, na putu bez ograničenja na kom je jedina granica nebo, i jedini horizont panorama grada koja se uzdiže pred njim. Evo kako se Viktor identifikuje sa duhom Renegade-a: „Ja sam onaj koji obične stvari pretvara u izuzetne. Moja muzika je vetar, moja svetlost je vatra, ja menjam igru, ja sam onaj koji menja njena pravila, heroj koji svet pretvara u istinitu priču satkanu od snage, hrabrosti, inovacija i želje za promenom. Ja sam Odmetnik (Renegade).“

Kada je Jeep letos stupio u kontakt sa ovim mladim umetnikom, on je prihvatio izazov pisanja ovog dela posvećenog novom Renegade-u, jer i jedan i drugi poseduju slobodu duha, sposobnost da menjaju pravila igre i pretvaraju obične stvari u nešto izvanredno. Upravo ti koncepti snažno zrače iz poetičnosti Viktorove muzike i tekstova koje je napisao za vreme poslednjeg putovanja ovog leta: po deset – dvadeset reči, svakog dana na nekom drugom mestu, sledeći instinkt – koji je takođe i Jeep-ov instinkt – istraživanja i avanture, ma gde ona bila.

Tako je Viktor, sasvim prirodno, napisao tekst koji oslikava ono što je doživeo tokom uzbudljivog putovanja u bliskom kontaktu sa prirodom. Napustio je to produhovljeno mesto kako bi se pun energije vratio u „betonsku džunglu“, u to kraljevstvo u kom voli da živi i o čijim svetlima i zvucima peva.

Ove izuzetno snažne reči odlično opisuju i duh novog Renegade-a. Ovaj mladi Jeep je dizajniram za mlađu populaciju koja živi „nesputano i umreženo“ i koja ima potrebu da se izrazi na nekonformistički način.

Kao sin Italijanke i oca iz Mozambika, Viktor je svoje detinjstvo proveo u Africi, da bi se zatim preselio u Francusku, i na kraju u Italiju: „građanin sveta“, kako sebe voli da nazive, danas živi u Rimu, a sutra, ko zna?

Sloboda, autentičnost, strast i želja za istraživanjem novih horizonata menjaju pravila koja trenutno važe: to su osobine koje poseduje i novi Jeep Renegade, mali svetski putnik koji menja pravila i koji će sigurno doprineti sve većem rastu prodaje ovog brenda u Evropi: +48,1% procenata u julu i +45,2 procenata u avgustu. Takođe, Jeep je zabeležio porast prodaje od 21.700 automobila u prvih osam meseci 2014. godine, što je 44,7% više nego u istom periodu 2013. godine.

Proizveden u modernizovanoj fabrici SATA u Melfiju (pokrajina Bazilikata), sa prodajom u preko 100 zemalja širom sveta uključujući i SAD, novi Jeep Renegade poseduje jak stilski karakter i idealnu veličinu kako za gradsku tako i za terensku vožnju. Glavne karakteristike ovog modela su vodeće terenske performanse u svojoj klasi, odlično ponašanje u drumskoj vožnji, ekskluzivni devetostepeni automatski sistem prenosa, motori koji omogućavaju ekonomičnu potrošnju goriva, kao i širok spektar bezbednosnih sistema.01

U EMEA regionu (Evropa, Bliski istok i Afrika), novi Jeep Renegade biće dostupan u punom obimu, sa četiri različite varijante – Sport, Longitude, Limited i Trailhawk – što predstavlja ukupno 12 ekonomičnih kombinacija pogonskih agregata uz mogućnost izbora između benzinskih i turbo dizel motora koji će biti dostupni na konfiguracijama sa pogonom na sva četiri točka ili samo na prednjim točkovima. Linija motora dostupna u EMEA regionu sastoji se od dva MultiAir2 i jednog E.torQ benzinskog motora, kao i dva MultiJet II dizel motora. Ponuda menjača podrazumeva izbor između dva manuelna menjača, jednog sistema prenosa sa dvostrukim suvim kvačilom (DDCT) i prvog 9-stepenog automatskog menjača u ovom segmentu.

Ponuda za model Renegade osmišljena je tako da ispuni zahteve različitih klijenata na svim tržištima u kojima će biti u prodaji. Kompletna paleta, uključujući i kompletnu liniju pogonskih agregata, biće postepeno puštana u prodaju od momenta lansiranja pa do kraja prvog kvartala 2015. godine. Cena, koja će neznatno varirati od tržišta do tržišta, u Evropi će krenuti od manje od 20.000 evra, i neće se mnogo razlikovati širom regiona.

Ekskluzivna serija „Opening Edition” pridružiće se paleti modela Renegade tokom početne faze prodaje. Ovaj model iz ograničene serije biće dostupan samo onim klijentima koji prvi naruče ovaj automobil. Baziran na najboljoj varijanti, modelu Limited, „Opening Edition“ će biti dostupan i kao 4×2 i kao 4×4 varijanta. Biće u punudi isključivo u dve kombinacije boja: Alpski bela sa krovom u crnoj boji, ili Omaha narandžasta sa crnim krovom. Ekskluzivne dijamantski obrađene 18-inčne felne i posebni amblem upotpunjuju jedinstven izgled modela „Opening Edition“.03

Enterijer karakterišu crna kožna sedišta sa komplementarnim narandžastim šavovima koji dodatno poboljšavaju kabinu koja je već neverovatno udobna i prepuna naprednih tehnoloških sadržaja. Što se tiče info-zabavnog sistema, udobnosti i bezbednosti, Opening Edition standardno poseduje UConnect sistem navigacije sa 6,5-inčnim ekranom osetljivim na dodir, automatsku klimu sa dve zone, pasivno otključavanje i pokretanje vozila, zadnje senzore za parkiranje, tempomat, svetla za maglu, i elektronski sklopive retrovizore.

Ponuda motora na seriji Opening Edition uključuje 1,6-litarski MultiJet II dizel motor od 120 ks sa manuelnim menjačem od šest brzina u kombinaciji sa pogonom na prednjim točkovima, 2,0-litarski MultiJet II motor od 140 ks sa manuelnim menjačem sa šest brzina i pogonom na sva četiri točka, i 1,4-litarski MultiAir2  benzinski motor sa 140 ks sa manuelnim menjačem od šest brzina i pogonom na prednjim točkovima.