16/06/2024

Bogato nasleđe, napredna tehnologija, kvalitetna izrada i vrhunski dizajn ujedinjeni su kako bi nastao novi Jeep® Cherokee – korak dalje u evoluciji najboljeg terenca srednje klase koji podjednako dobro ispunjava zahteve modernog života u gradu kao što se nosi sa avanturama van utabanih staza.

Sa novim, upečatljivim izgledom koji ostaje veran genetskom kodu brenda, kao i tehnologijom jednostavnom za korišćenje, novi Cherokee nudi više udobnosti, povezanosti, sigurnosti, pogodnosti i zaštite. Pravi izbor za kupca koji živi svoje „urbane avanture“ u potrazi za vozilom koje pruža i udobnost i funkcionalnost, istovremeno obezbeđujući terenske performanse i jedinstven dizajn koji postavljaju standarde.

Uz četiri napredna motora uparena sa poboljšanim i visokoefikasnim menjačima, izborom od tri režima pogona na sva četiri točka i nezavisnim prednjim i zadnjim vešanjem, razvoj modela Cherokee obezbedio je izvanrednu vožnju i upravljivost, kao i terenske sposobnosti koje postavljaju standarde.

U Evropi, novi Cherokee pokretaće štedljivi MultiJet II turbo dizel agregat od 2,2 litre koji nudi dva nivoa snage – 150 KS i 195 KS – uparen sa 6-stepenim ručnim odnosno 9-stepenim automatskim menjačem. Ponuda motora biće dodatno proširena sledeće godine dodatkom novog rednog četvorocilindričnog turbo benzinca sa direktnim ubrzgavanjem od 2,0 litre, koji prema procenama proizvodi 270 KS i obezbeđuje izvanredne performanse i ekonomičnu potrošnju goriva. Na tržištima van Evrope, ponuda motora uključuje i Pentastar V-6 od 3,2 litara i 272 KS (dostupan na Bliskom istoku, u Rusiji i Africi) i Tigershark MultiAir2 od 2,4 litre i 177 KS (za tržišta Afrike i Rusije), koji su upareni sa 9-stepenim automatskim menjačem i koji će biti dostupni od početka prodaje.

Novi Jeep Cherokee nudi pakete opreme Longitude, Limited i Overland i biće dostupan u Jeep salonima širom Evrope od septembra 2018. Novu Cherokee liniju upotpuniće predstavljanje Sport i neuzaustavljivog Trailhawk modela sledeće godine.