Novi Jaguar XF na Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 pneumaticima

Novi Jaguar XF na Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 pneumaticima

08/04/2016 Off By admin@mobilpublic

Jaguar XF je jedan od prvih automobila u Evropi koji će kao originalnu opremu imati nedavno predstavljene vrhunske pneumatike Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3. Jaguar je već na samom početku razvoja XF modela definisao glavne smernice za pneumatik kao što su odlična vodljivost na suvoj i mokroj podlozi, kratak zaustavni put, nizak otpor kotrljanja (manja potrošnja goriva i emisije CO2) i udobnost pri vožnji – sve to bez kompromisa na račun ostalih performansi pneumatika. Goodyear je tokom razvoja pneumatika implementirao navedene smernice, tako da Eagle F1 Asymmetric 3 ispunjava sve zahteve.

Jaguar XF koristi Goodyear pneumatike kao originalnu opremu

Inovativnom tehnologijom smeše, Goodyearov pneumatik doneo je Jaguaru znatna poboljšanja na području prianjanja na mokroj podlozi i zaustavnom putu, a pomoću najsavremenijih proizvodnih kapaciteta, koji su omogućili smanjivanje težine pneumatika, postignuti su visok nivo vodljivosti, tiha i udobna vožnja uz nizak otpor kotrljanja. Zahvaljujući optimalnoj čvrstoći dezena, pneumatik se odlično pokazao i na testovima vodljivosti na suvoj podlozi.[1]

Brojna nova Jaguar XF vozila biće opremljena najnovijim Goodyearovim pneumaticima Eagle F1 Asymmetric 3, i to u dimenzijama 225/55R17 101Y XL, 245/45R18 100Y XL, 245/40R19 98Y XL i 255/35R20 97Y XL. Svi pneumatici će dodatno nositi oznaku J koja pokazuje da ih je Jaguar testirao i homologizovao.

[1] Rezultati su deo internog testiranja koja su vršili Goodyear i Jaguar u periodu od septembra 2013. do jula 2015. na stazama za testiranje Mireval, Wittlich, MIRA, IDIADA i Arjeplog.