Novi Hyundai i30 pretpremijerno predstavljen na Beogradskom sajmu automobila

Na 53. međunarodnom sajmu automobila u Beogradu Hyundai Srbija je predstavila novu generaciju modela Hyundai i30. Tom prilikom direktor Hyundai Srbije, gospodin Slavc Habič, izneo je svoju viziju kompanije:

“Hyundai Srbija prati globalne trendove Hyundai brenda koji veliku pažnju posvećuje svesti o ekološkim vozilima i očuvanju planete.” Prisutnima se obratio i gospodin Simon Jeong, direktor Hyundai kancelarije za zemlje ZND i Istočne Evrope. Gospodin Jeong je u svom obraćanju prisutnima izrazio veliko zadovoljstvo i zahvalnost za napore koje zaposleni u Hyundai Srbiji, na čelu sa gospodinom Habičem, ulažu u promociju i unapređenje imidža brenda Hyundai u Srbiji. Konferenciji je prisustvovao i ambasador Južne Koreje, Njegova ekselencija , gospodin Joo, koji je na dužnost stupio ove godine.

Hyundai Srbija postigla je veliko dostignuće na polju uvođenja visokih standarda poslovanja. Kao društveno odgovorna kompanija usredsređena na brigu o zaštiti životne sredine, brigu o bezbednosti i zaštiti zdravlja zaposlenih, uz primenu sistema menadžmenta kvaliteta i vođenje brige o zadovoljstvu korisnika, krunisala je svoje napore osvajanjem ISO standarda uz pomoć saradnje sa Republičkom unijom potrošača na čelu sa gospodinom Dr. Denisom Perinčićem.

Tim povodom na konferenciji za medije održanoj na Beogradskom sajmu automobila, Kompaniji Hyundai Srbija dodeljen žig garancije „Zaštićen potrošač“ od strane Republička unija potrošača. Nagradu je, ispred Republičke unije potrošača, dodelio gospodin Denis Perinčić direktoru Hyundai Srbija, gospodinu Slavcu Habiču.

Kompanija Hyundai Srbija uspešno sarađuje sa producentskom kućom Vison Team. Aktuelni projekat saradnje je film Biser Bojane, novo ostvarenje reditelja Milana Karadžića. Glavni akteri akcione komedije, Milutin Mima Karadžić, Slaven Došlo, Vanja Nenadić i drugi, govore nam takođe o svetu koji se menja ali i o vrednostima koje su neprolazne, o nastojanju jednog čoveka da zbog ljubavi prema davno izgubljenom sinu, promeni svoj život iz korena. Vožnjom kroz prelepe predele Crne Gore u tim nastojanjima im pomažu popularni Hyundai modeli.

Novi model i30, svečano je otkrio glumac Mima Karadžić i mlada glumica Vanja Nenadić.

Ime i30 je odavno postalo sinonim za uživanje u vožnji, dizajn i tehničke inovacije, a nova generacija modela dodaje još jedno značenje tom imenu ”Automobil za svet koji se menja”.

Nova generacija modela i30 je automobil koji u potpunosti nosi DNK Hyundai Motor kompanije i predstavlja suštinu brenda. Zahvaljujući jedinstvenim tehnološkim rešenjima, stilu i mogućnostima da se prilagodinova generacija modela i30 predstavlja odgovor Hyundai Motor kompanije na promene prioriteta i vrednosti savremenih kupaca.

Nova generacija modela i30 sa sobom donosi i veću upotrebnu vrednost, pojedincima, porodicama, mlađoj ili starijoj populaciji. Ovaj automobil predstavlja pravi izbor, za sve koji traže privlačan dizajn, efikasnu i dinamičnu vožnju i sveobuhvatan sigurnosni paket.

Najnovije funkcije aktivne bezbednosti, sistem za autonomno kočenje u hitnim situacijama, pametni regulator brzine, sistem za pomoć pri ne namernom napuštanju trake, sistem za upozorenje vozača, sistem za detekciju vozila u mrtvom uglu, povećavaju udobnost i bezbednosti putnika novog i 30 modela.

Prilikom donošenja odluke o kupovini novog automobila našim kupcima je dizajn presudan, zbog toga nova generacija modela i30 nosi prepoznatljiv dizajnerski stil kompanije, koji smo dodatno unapredili korišćenjem preciznih, prefinjenih linija, bogatih površina i izvajanog oblika karoserije kako bi se dobio jedinstven, vanvremenski izgled, a koju je Hyundai nazvao kaskadna rešetka.

Inženjeri razvojno-tehničkog centra Hyundai Motor Europe u Nemačkoj, poboljšali su dinamiku vožnje nove generacije modela i30 uz rigorozan program testiranja širom Evrope i na čuvenoj stazi Nurburgring Nordschleife. Čvrsta i lagana šasija, izradjena čak od 53% unapredjenog čelika visoke čvrstoće, pruža osnovu za odlične karakteristike vožnje i upravljanja, uz poboljšanje direktnosti i preciznosti upravljanja za čak 10%, kako bi vozačima obezbedila potpun užitak u dinamičnoj vožnji bez ugrožavanja visokog nivoa udobnosti.

Paleta motora se zbog poboljšanja efikasnosti i raspoloživosti sastoji od smanjenih turbo motora manje zapremine. Kupci nove generacije modela i30 su prvi kojima će biti ponuđen novi četvoro-cilindrični turbo benzinski motor 1.4 T-GDi sa 140 KS i 1.2 T-GDI sa 120KS, a tu je I dobro poznati benzinski motor 1.4 MPI sa 100 KS. Turbodizel agregati, 1.6 l radne zapremine, nude tri snage motora 95 KS, 110KS i 136KS, a u ponudi je i menjač sa sedam stepeni prenosa sa dvostrukim kvačilom tzv 7 DCT.