U fordove prodajne salone u Srbiji stigla je četvrta generacija jednog od najpopularnijih modela renomirane marke FORD FOCUS. Novi Focus je napravljen da poboljša Vas užitak u vožnji u svakom pogledu. Ovaj auto sledeće generacije je pun naprednih opcija kao što je Ford Co-Pilot360, impresivan skup tehnologija za asistiranje vozača, uključujući i adaptivni tempomat sa Stop and Go sistemom i centriranjem na putu, kao i aktivni asistent za parkiranje. Zajedno, ove pametne tehnologije mogu da upravljaju ubrzavanjem, kočenjem, čak i volanom.

Dostupan je sa nizom moćnih i veoma ekonomičnih motora, koji su upotpunjeni sa automatskim menjačem od 8 stepena prenosa, ili sa manuelnim menjačem sa 6 stepena prenosa. Spoljašnji dizajn je takodje napravljen tako da stvori oblik koji je sportski i aerodinamičan, što poboljšava efikasnost. Savršene linije, elegantan i sofisticiran izgled. Unutrašnjost novog Focusa je udobnija, prostranija i elegantnija nego ikada ranije. Opcioni novi FordPass Connect modem Vam donosi niz neprocenjivih karakteristika kao što su Saobraćaj Uživo, Wi-Fi hot-spot i eCall. Preuzmite FordPass aplikaciju na Vašem pametnom telefonu i na taj način pristupite raznim dodatnim opcijama. Na primer, daljinsko zaključavanje i otključavanje, daljinsko pokretanje (samo vozila sa automatskim menjačem), lokacija vozila i mnogo toga.

Serija pametnih tehnologija nastoji da zaštiti Vas, Vašu porodicu kao i ostale učesnike saobraćaja. Na primer, aktivno kočenje i asistent za izbegavanje sudara sa detekcijom pesaka i biciklista može da Vas upozori na potencijalne sudare i čak automatski primeni kočnice ako ne reagujete na vreme.

 

Potpuno novi enterijer iskorišcava svaki kvadratni milimetar svog prostora kako bi Vam doneo najsvestraniji Focus ikada. Ima više nego dovoljno mesta za glavu i noge i napred i pozadi, tako da će se čak i Vaši najviši putnici osećati udobno. Zadnja sedišta se dele po sistemu 60/40 i mogu se savijati tako da postanu potpuno ravna, kako bi se maksimizovalo korišćenje prostora. U gepeku se nalazi podesivi podni prtljažnik koji se moze podići kako bi Vam pružio skriveni prostor za odlaganje, ili se može spustiti u svrhu povećanja prostora