Novi dizajn, nova tehnologija i novi sportski redizajnirani Civic Range

Na Salonu automobila u Parizu Honda je potvrdila detalje unapređenja 2015 Civic linije modela kao i lansiranje redizajniranog Civic Sport-a. Civic kao i Civic Tourer imaju koristi od novog prednjeg spoljašnjeg dizajna, pružajući novi sportski izgled modela sa novim prednjim svetlima koja imaju integrisana dnevna svetla kao i novi elegantni prednji branik.Civic limuzina takođe poseduje novi zadnji branik, bočne pragove, zadnji crni spojler, i LED zadnja kombinovana svetla.

U skladu sa ovim vrhunskim poboljšanjima spolja, modeli 2015 takođe imaju značajna unapređenja enterijera: nove tkanine na sedištima i štepove na naslonu za glavu, hromirane ručice na vratima  i kontrolnim panel finiširan metalik crnom.

Ova estetska unapređenja kombinuju se lepo sa enterijerom koji je vodeći u svojoj klasi. Civic–ov 477-litarski i Civic Tourer-ov 624 litarski kapacitet prtljažnika i dalje je najveći u svojim segmentima.28313_Honda_Civic_Sport

Po prvi put, Honda će u Civic liniji modela predstaviti Honda Connect multimedijalni sistem. Honda Connect nudi praktičnost i povezivanje, dok ste na putu, sa ključnim funkcijama uključujući; AM/FM, DAB i Internet radio, Bluetooth, Internet pretraživanje, satelitsku navigaciju i zadnju parking kameru.

Sistem koristi Android 4.0.4 i ima dobro poznate funkcije smart telefona na displeju od sedam inča: pritisnite, prevucite i ukucajte.

Novi model Civic Sport

Evropska Civic linija modela  je proširena uvođenjem novog naslednika, novog Civic Sport-a. Na osnovu Civic limuzine, i potpomognut 1,6 litarskim i-DTEC, 120 KS dizel motorom, ili 1,8 – litarskim i- VTEC, 142 KS benzinskim motorom, ima bojom označen zadnji spojler i 17 – inčne aluminijumske felne jedinstvene za repliku Sport-a. Pored toga, Civic Sport podseća na upečatljiv dizajn narednog Type R modela sa novim prednjim branikom u boji vozila, koga karakteriše niska rešetka i crnu obloga krova za kabinu.

Svi modeli u asortimanu 2015 Civic imaće velike koristi od dodavanja Hondinog sistema City Brake Active (CTBA – sistem kočnica koji se aktivira tokom gradske vožnje) kao standardnog. Specijalno dizajniran da pomogne u izbegavanju ili ublaživanju nesreća pri manjim brzinama, sistem koristi radarsku tehnologiju skeniranja puta, automatski aktivirajući  kočnice ukoliko detektuje neposrednu  opasnost od sudara. Sistem je projektovan da radi pri brzinama ispod 30 km / h.