Novi Audi Q3 je porodični terenac koji se odlično snalazi u svim prilikama. Poput najeksluzivnijih Audi modela, ovaj model takođe poseduje potpuno digitalni koncept funkcionisanja i prikaza, mnoštvo opcija u sklopu sistema za informativno-zabavni sadržaj, kao i inovativne sisteme za pomoć u vožnji koji podižu nivo udobnosti. 

Static photo Colour: Florett silver

Ima dosta sportskiji izgled od svog prethodnika. Unutrašnjost se nadovezuje na dizajn spoljašnosti i na više načina podseća na velike modele ovog brenda. Njen centralni element je MMI ekran osetljiv na dodir, od crnog stakla visokog sjaja. U poređenju sa prethodnikom, povećane su praktično sve dimenzije novog modela Audi Q3. Recimo, zapremina prtljažnika kreće se od 530 do 1.525 litara.

Interior

 Operativni koncept i koncept ekrana ovog terenca promenjen je iz korena. Audi je izbacio analogne instrumente. Čak i standardna specifikacija uključuje skup digitalnih instrumenata sa dijagonalom ekrana od 10,25 inča, kojom vozač upravlja koristeći multifunkcionalni volan. Audi Q3 ima najmoderniji sistem informativno-zabavnog sadržaja.  Sistem navigacije prepoznaje navike vozača na osnovu prethodnih putovanja, omogućavajući mu da generiše prikladne predloge trase. Audi Q3 koristi inteligenciju Audi flote da predvidi dostupnost parking prostora pored puta, da pruži informacije o opasnim tačkama i trenutnim ograničenjema brzine, kao I druge fenomenalne pametne opcije.

Matrix LED headlight: Daytime running lights

Prilagodljivi sistem za asisteniciju uključuje funkcije pomoći prilagođavanja brzine, pri zastojima u saobraćaju i pomoć pri ostajanju u traci. Audi Q3 čini manevrisanje lakšim jer ima četiri kamere koje snimaju u 360 stepeni. Na velikom ekranu za informativno-zabavni sadržaj prikazano je neposredno okruženje terenca. Ovde vozač može pratiti manevre koje izvršava sistem za pomoć pri parkiranju. Ukoliko sistem detektuje vozilo koje se nalazi u mrtvom uglu ili se ubrzano približava otpozadi, LED lampica upozorenja pali se na odgovarajućem retrovizoru.

Dynamic photo Colour: Florett silver

Na početku puštanja na tržište, Audi će isporučivati novi Q3 sa četiri varijante motora, tri benzinska i jedan dizelski motor u kombinaciji sa prednjim ili kvatro pogonom. Njihova snaga varira od 150 do 230 KS. Sva četiri motora imaju četiri cilindra sa direktnim ubrizgavanjem i turbopunjenjem. Moćni su, prefinjeni i efikasni. Ručni menjač sa šest brzina ili brzi S-tronic sa sedam brzina se koriste da prenose snagu. Van puta, pogon na sva četiri točka pruža odličan užitak u vožnji sa optimalnom vučom i čvrstom stabilnošću.