24/05/2024

Novi Audi A8 long je premijerno stigao u Srbiju

Static photo Colour: terragrey

Posle svetske premijere novog model A8 u Barceloni 11. jula, Srbiji je pripala čast da među prvim zemljama u trajanju od 7 dana, kroz svoje prodajno servisne dilerske objekte promoviše novi model A8.  Na novosadskom sajmu je bio premijerno izložen novi A8 u produženoj varijanti, sa quattro pogonom koji je standard kod svakog modela, uz ugrađeni benzinski motor 3.0 TFSI sa 340 KS i obrtnim momentom od 500 Nm, sa 48V MHEV tehnologiji u Terra Gray metalik boji, jednoj od 3 eksluzivne boje napravljene samo za novi A8.

Sam model ima visok novo standardne opreme i pored mnogih inovacija koje se mogu videti na ovom automobilu istakli bi: novi MMI korisnički interface koji je jednostavniji za rukovanje preko dva touchscreen display; zadnja svetla u OLED tehnologiji; tablet 5,7 inča za daljinsku komandu sistemima u automobilu koji se nalazi u naslonu za ruke na zadnjem sedištu; prednja Matrix LED svetla; sa dva IPad tablet uređaja u full HD tehnologiji; u vozilu se nalaze Bang&Olufsen 3D sound napredni zvučni sistem 1920W snage sa 23 zvučnika; panoramski stakleni krov iz dva segmenta gde se prednji može elektro otvarati i zatvarati; full HD digitalna instrument table i još mnogo inovacija koje se mogu naći u premijum segmentu i samoj auto industriji.

Dizajn spoljašnjosti definiše stil i nagoveštava novu dizajnersku eru marke. Ova luksuzna limuzina ima snažnu pojavu – bilo da se radi od 5,17 metara dugačkoj standardnoj varijanti ili varijanti A8 L koja ima 13 cm duži međuosovinski razmak.

Ponuda opreme i materijala je veoma velika, svaki detalj odiše savršenim kvalitetom najvišeg nivoa – od perforacija na presvlakama sedišta do električnog otvaranja i zatvaranja ventilacionih otvora.

Unutrašnjost ove luksuzne limuzine namerno koristi svedeni dizajn; unutrašnja arhitektura je čista i sa strogo horizontalnom orijentacijom.

Marka Audi je u celom svetu poznata po sportskoj privlačnosti, laganim konstrukcijama i quattro permanentnom pogonu na svim točkovima – a dizajn novog A8 odražava ove vrednosti.

Vozila se mogu poručiti preko ovlašćene Audi prodajno servisne mreže, od novembra sa početnom cenom od 92.900 eura sa motorom 3,0 TDI 286 KS.