Nuova ZOE - Il piacere della guida 100 % elettrica assume una nuova dimensione

Novi Zoe je efikasniji i agilniji nego ikada pre, naročito zahvaljujući povećanoj snazi ​​i radijusu delovanja. Njegova konstrukcija daje još više karaktera. Novi Zoe nudi široku paletu opreme visoke tehnologije koja je u službi za udobnost vožnje.

Novi Renault Zoe je takođe postigao prekretnicu u smislu dizajna. Meki oblici prethodne generacije sada imaju jasnije karakteristike zbog kojih se automobil ističe na ulici i pruža više mesta za sedenje. Dizajneri grupe Renault posebnu pažnju su  posvetili kvalitetnim završnim obradama enterijera, udobnosti i ergonomiji.

Unutrašnjost je znatno preuređena, sa novim dizajnom centralne konzole koji uvodi standardnu digitalnu 10-inčnu instrumentnu ploču kao standard.

Pojačana električna baterija Z.E. 50 od 52 kWh omogućava Zoe domet od 390 kilometara.

Novi Zoe sada je dostupan sa dva motora. Osnovnoj jedinici R110 od 109 KS sa najvećim obrtnim momentom od 225 Nm pridružuje se i R135 snage 136 KS, koji ima najveći obrtni moment od 245 Nm. Sa motorom R110 možete ubrzati od 0 do 100 km/h za ispod deset sekundi. Najveća brzina sada je ograničena na 140 km/h.

Nova generacija modela Zoe biće u prodaji od jeseni.  U Renault-u  kaže da nameravaju da zadrže Zoe u području prihvatljive cene, iako je još uvek ne navode.