NOVA TOYOTA PROACE CITY – Kompaktni dostavni model ojačaće Toyotino prisustvo na evropskom tržištu lakih komercijalnih vozila

Potpuno novi PROACE CITY doživeo je svetsku premijeru na Salonu privrednih vozila 2019. u Birminghamu. Reč je o novoj gami vrlo primenljivih i atraktivnih kompaktnih furgona koja će dodatno ojačati Toyotinu ponudu lakih komercijalnih vozila u Evropi. Razvijen u saradnji s Grupom PSA, PROACE CITY će se pridružiti modelu PROACE u srednjem segmentu i legendarnom pick-upu Hilux, sa kojima će zajedno graditi Toyotinu zastupljenost na tržištu lakih komercijalnih vozila.  

Paleta PROACE CITY zadovoljiće širok spektar poslovnih potreba, zahvaljujući različitim konfiguracijama teretnog prostora i sedišta, kao i opcija pogonskog sklopa. Ovaj kompaktni furgon ima dve dužine karoserije – kraću od 4,4 m i dužu od 4,7 m. Obe izvedbe mogu imati tri prednja sedišta, a bokovi mogu biti zastakljeni ili ne, pri čemu je duga verzija dostupna i s dvostrukom kabinom.

Putnička verzija je u ponudi s pet ili sedam sedišta, i u kratkoj i u dugoj varijanti. Značajno je da je ova Toyota jedno od retkih vozila u ovoj klasi u koju je moguće smestiti dve evro palete. Za one koji imaju potrebu za transportom još većeg ili težeg tereta, ovaj furgon može vući kočene prikolice do 1,5 tone. PROACE CITY nudi široki izbor konfiguracija unutrašnjosti i tako zadovoljava različite zahteve za smeštaj putnika i tereta.

Izbor benzinskih i dizelskih pogonskih motora nudi raspon snage od 75 do 130 KS, a tu je i izbor ručnih menjača s pet odnosno šest brzina, kao i automatik s osam brzina. PROACE CITY se odlikuje sjajnim specifikacijama opreme koje uključuju niz funkcija koje pružaju vrhunsku sigurnost, udobno okruženje za vožnju i poboljšane performanse i praktičnost, što vredi i za furgon i za putničku varijantu Verso.

Sigurnosne funkcije pružaju visok nivo aktivne bezbednosti odgovarajući na zahteve kupaca u tri različita paketa. Što se tiče multimedije i povezivanja, PROACE CITY je opremljen ekranom od osam inča, osetljivim na dodir, za pristup audio sistemu i funkcijama pametnog telefona. PROACE CITY nudi i virtuelni ekran na kojem su, jasno i na siguran način, u ravnini pogleda vozača, prikazani ključni podaci u vezi s vožnjom, kao što su navigacija, ograničenja brzine i sigurnosne funkcije.

Sigurnost i jednostavnost manevrisanja podržava i zadnja kamera koja pruža pogled od 180 stepeni. Performanse modela PROACE CITY je moguće prilagoditi radi savladavanja različitih uslova vožnje zahvaljujući funkciji Toyota Traction Select.

Ostale napredne mogućnosti opreme za PROACE CITY uključuju bežični punjač mobilnih telefona, električnu parkirnu kočnicu (jedinstvenu u segmentu), kao i za putničku varijantu panoramski krov s električnim zaslonom i sistem pomoći pri parkiranju.