23/06/2024

Nova Škoda Superb Combi: ljuti prostrani div pun elegancije i dinamike

– ŠKODA model ofanziva se nastavlja punom parom. Nekoliko meseci posle izlaska na tržište nove Škoda Superb, češki proizvođač predstavlja novu verziju svog glavnog karavana. Baš kao i hatchback, ŠKODA Superb Combi postiže novi nivo u smislu kreativnosti i tehnologije. Novim modelom Superb Combi, ŠKODA pokazuje emocionalnu snagu brenda i impresivno prenosi izražajni dizajn hatchback modela u vozilu oblika karavana srednje veličine : moderan, emotivnam, dinamičan i elegantan. U isto vreme, primenom MQB tehnologije inženjeri su uspeli da poboljšaju već iznad proseka, prostranost koja je dominirala i kod prethodnika.

Superb Combi 3

“Nova Škoda Superb Combi odlično oličava sve naše osnovne vrednosti brenda,te je sada još prostranija, praktičnija i pametnija nego ikada pre”, rekao je izvršni direktor ŠKODA kompanije, dr hc Winfried Vahland. “Sa svojim izgledom punim emotivnog naboja , combi verzija naglašava naše visoke ambicije u automobilskom segmentu srednje klase. Dinamičnog, gotovo sportskog izgleda predstavlja novi predlog za kupovinu karavan automobila segmentu srednje klase. Novi Superb Combi je savršena kombinacija estetike i funkcionalnosti, dopunjen MQB tehnologijom, sigurno će privući mnogo novih kupaca”, rekao je Winfried Vahland.

Proizvođač je ponudio combi verziju svog najluksuznijeg modela Škoda Superb još 2009. Do kraja maja, ŠKODA je isporučila više od 200.000 Škoda Superb Combi klijentima širom sveta. Ovo predstavlja oko 35% svih prodatih ŠKODA Superb u periodu od 2009. do danas.

Kupci su uvek vrednovali celokupni paket modela Superb i Superb Combi: izuzetno veliku prostranost, vanvremenski elegantni dizajn, moderan,model sa isprobanom i testiranom tehnologijom, vrhunskim nivoom udobnosti, maksimalnom sigurnošću, optimalnom funkcionalnošću i vrlo dobrom vrednošću za uloženi novac , “Svojim izuzetnim kvalitetom, naš vodeći model uspeo je da se vrlo dobro nametne na tržištima poslednjih nekoliko godina. Nameravamo da radimo i dalje na ovom uspehu i privlačimo nove kupce. U tu svrhu, smo dodatno poboljšali novi Superb i Superb Combi u svakom pogledu “, rekao je Werner Eichhorn, ŠKODA član Uprave zaduženog za prodaju i marketing.

Superb Combi 6

Revolucija ŠKODA dizajna se nastavlja

Novi dizajn modela Škoda Superb Combi pokazuje emocionalnu snagu ovog brenda. Novi jezik Škoda dizajna pokazuje sigurnost, dinamičnu eleganciju i uravnotežene proporcije. U isto vreme, nova generacija nudi još više prostora i dodatno poboljšanje funkcionalnih vrlina i tehnologije koja je u savršenoj harmoniji.

Prednji deo vozila prenosi snagu i samopouzdanje već na prvi pogled. Široka rešetka, široki  i prepoznatljivi farovi i čisto strukturiran, duboko izvučen prednji kraj koji je dizajniran da optički poveća širinu vozila. U isto vreme, upadljiva prednja maska ​​sa maskom hladnjaka i brand logotipom centralno postavljenim na nosu haube ,skreću pažnju na sam vrh vozila. Hauba je u snažnim konturama. Dve oštre ivice haube koje kreću sa unutrašnje strane jačaju utisak snage.

Pogled na vozilo sa strane na model Škoda Superb Combi prenosi izgled dinamične elegancije. Celokupan emocionalno-bogat utisak je stvoren posebno dužim međuosovinskim rastojanjem, skraćenim prednjim prepustom, energetskom linijom krova i kosim zadnjim prozorima. Sem toga, vozilo izgleda oštro,zbog visoke tornado linije koja postiže delotvoran kontrast između svetla i senki, utisak još više pojačavaju linije na prednjim krilima. Veliki točkovi i upečatljivi blatobrani (koševi) naglašavaju ekskluzivan izgled vozila.

Zadnji deo nove Škoda Superb Combi je samouveren i izražajan. Tu je i snažan naglasak na horizontalne elemente, prenoseći dinamičan izgled vozila sa boka na zadnji deo jako dobro. Linije su uravnotežene i jasne. Dvodelna, široka i karakteristična zadnja svetla sa LED tehnologijom, kao standard oštro pojačavaju C oblik svetala koja su na modelima ŠKODA  dobro poznata. U isto vreme, dodatni sjaj svetala dobija se usled korišćenja kristalnih elemenata.

Potpuno nova unutrašnjost je identična onoj koja se koristi na modelu Superb hatchback i nastavlja se bitnim detaljima dizajna eksterijera automobila. To uključuje naglasak na horizontalne linije, koje omogućavaju već izuzetno prostranu unutrašnjost koja se ovde pojavljuje još velikodušnijom. Jasni oblik, precizna izrada i korišćenje novih, premium materijala dodaju unutrašnjosti novi kvalitet.

Enterijer 1

Nadogradnja udobnost i prostor u novoj dimenziji

Velikodušnu količinu prostora i visok nivo komfora su neke od specifičnih prednosti modela ŠKODA Superb Combi od samog početka. Sa novim modelom Škoda Superb Combi, te vrline su razvijene i dalje, postavljajući nove standarde u tom pogledu.

U poređenju se već velikim unutrašnjim prostorom kod prethodnog modela, prostranost novog modela Superb Combi je ponovo porasla. Upotreba MQB platforme je posebno doprinela tome, omogućavajući duži međuosovinski razmak i širi trag točkova pa se tako unutrašnjost može koristiti još efikasnije i efektnije.

To rezultira znatno većim prostorom kako na prednjim sedištima,tako i zadnjim. Vozač i suvozač mogu da uživaju u 39 mm više prostora za laktove i više prostora za glavu. Prostor u zadnjem je skoro ‘kraljevski’, nudeći prostor za noge od 157 mm. To je oko dva puta više od najbližeg konkurenta. Prostor za glavu je 995 mm na prednjoj i 1.001 mm u zadnjoj klupi. Nijedan drugi model u segmentu ne može ponuditi to. Prostor za laktove na zadnjim sedištima je porastao za 70 mm. Kapacitet prtljažnika je rekordan u segmentu: 660 litara, što je 27 litara više u odnosu na prethodnu generaciju modela Superb Combi.

Nizom potpuno novih rešenja vezanih za komfor, nova Škoda Superb Combi ispunjava najviše zahteve. Vrhunac komfora nove Škoda Superb Combi je u Dinamičkoj kontroli šasije (DCC) uključujući Driving Mode Select. Potpuno nova klima, uključujući po prvi put, novu top-verziju tri- zone klima uređaja, osigurava optimalnu temperaturu i najbolji kvalitete vazduha u kabini. Nova Škoda Superb Combi je dostupna sa opcionim električnim panoramski staklenim krovom kako bi takođe naglasili faktor komfora u unutrašnjosti. Po prvi put tokom hladnijeg doba godine,u ponudi je postojanje pomoćnog grejanja , grejanja sedišta (prednjih i zadnjih),kao i bežičnog grejanja vetrobranskog stakla i grejanja mlaznice za pranje. Senzori svetla/kiše automatski uključuju i isključuju brisače i automatski prebacuje svetla sa dnevnih na oborena zavisno o svetlosnih uslova.

ŠKODA je dodatno poboljšala funkciju udobnosti uvođenjem kišobrana u bočnu stranu prednjih vrata Superb Combi. Umesto jednog kišobrana koji je nekad stajao u zadnjim levim vratima , sada kišobrani stoje u svakom od dvoje prednjih vrata. Posebno je pogodan i novi električni prekidač vrata prtljažnika koja se sada mogu otvoriti pomoću virtuelne pedale. To omogućava da se vrata prtljažnika otvore pomeranjem noge u području zadnjeg branika. Električni prtljažnik i virtualne pedale rade u kombinaciji sa KESSY automatskim sistemom zaključavanja i pokretanja vozila.

Vožnja po parking prostoru i van njega je sada izuzetno olakšana na novom modelu Škoda Superb Combi. Model dolazi sa najnovijom generacijom Park Assist za automatsko parkiranje. Zadnja-kamera je prvi put uvedena kod ovog modela. Klasična ručne kočnica je zamenjena sa standardnom električnom parkirnom kočnicom koja takođe deluje i prilikom izlaska iz vozila koje ima uključen motor tako što se automatski sama aktivira i zaustavlja vozilo ,ukoliko ste zaboravili da obezbedite vozilo.

Skoda-Superb_Combi_2016_1600x1200_wallpaper_2f

Povezivanje u svom najboljem izdanju

Nova Škoda Superb Combi takođe postavlja standarde u odnosu na povezivanje (connectivity) i infotainment. Ukupno, postoje četiri potpuno nova infotainment sistema bazirana na modularnom infotainmentu matrice (MIB) tehnologije Volkswagen Grupe. U odnosu na ranije modele, nova generacija opreme je znatno brža, dolazi sa ekranom osetljivim na dodir visoke rezolucije kod svih modela i nudi više funkcija kao i novi interfejs.

Columbus sistem vrhunskog dometa ima opciju integralnog high-speed pristupa internetu na osnovu LTE standarda.

Po prvi put, Škoda Superb Combi može biti uparena sa smartphone telefonima i odabranim aplikacijama ovog telefona se može upravljati na ekranu infotainment sistema vozila. SmartLink uključuje standarde MirrorLink ™, Apple CarPlay i Android Auto (dostupnost SmartLink-a može varirati zavisno od zemlje do zemlje.)

SmartGate interfejs, koji je razvila ŠKODA, omogućava da određenim podacima vozilo može pristupiti sa vlastitog smartphone telefona aplikacijama korisnika.

Nova Škoda Media Command aplikacija omogućava infotainment sistem kojim se upravlja daljinski u modelu Škoda Superb Combi sa zadnjih sedišta, po prvi put. Putnici koji sede na zadnjim sedištima mogu pristupiti svojim funkcijama putem svojih tablet računara koristeći nove ŠKODA app i Wi-Fi hotspot ugrađen u Columbus infotainment sistem.

12-zvučnika Cantona Sound System-a sa 610 W izlazne snage pokreću pravu koncertnu dvoranu na točkovima u novoj Škodi Superb Combi.

Skoda-Superb_Combi_2016_1600x1200_wallpaper_1d

Simply Clever rešenja dobijaju novu dimenziju

31 ‘Simply Clever’ rešenje čine život lakšim za vozača i putnike u novom modelu Škoda Superb Combi. 21 rešenja su potpuno nova predstavljena po prvi put za model Superb Combi,dok je deset potpuno novo u celom brend-u.

Pored kišobrana u prednjim vratima i novih mogućnosti koje se odnose na povezivanje i komfor, dodatno novih i neverovatno praktična ‘Jednostavno Clever’ rešenja uključuju: manuelno uvlačenje kuke za vuču, nosača tablet računara za zadnja sedišta, pregrada za odlaganje tablet računara u Jumbo Box prednjoj pregradi, USB port i 230-V utičnica na zadnjoj konzoli, otvaranja boce od 0,5 litara jednom rukom i pregrade za odlaganje u svih četvoro vrata. Oboje prednjih i zadnjih vrata imaju prostor za odlaganje boce od 1,5-litrara

Komforna Unutrašnjost je povećana za opciju obaranja zadnjeg naslona zadnjih sedišta polugom iz prtljažnika. Položaj električno podesivog suvozačevog sedišta može sada podešavati i sa zadnje klupe. Pored toga, postoje i nove mrežice za skladištenje na unutrašnjim rubovima prednjih sedišta. Prtljažnik dolazi sa lažnom policom za podelu prtljažnika u dva nivoa, kao i LED baterijskom lampom. Po prvi put, novi Superb nudi virtuelnu pedalu za beskontaktno otvaranje vrata prtljažnika kao dodatna oprema. Superb sada dolazi i sa strugačem leda u poklopcu rezervoara kao i mrežicom za zaštitu od krađe goriva kao standard.

Najveća efikasnost

Nova Škoda Superb Combi nudi novu generaciju motora koja sada imaju vrednosti potrošnje goriva i do 30% niže,a ujedno i manje emisije izduvnih gasova. ŠKODA Superb Combi GreenLine troši samo 3,7 l / 100 km i emituje 96 CO2 po km. Uz inovativne tehnologije motora, smanjene su i težine vozila,u zavisnosti od nivoa opreme i do 75 kg, a poboljšana je i aerodinamika koje takođe doprinose nižoj potrošnji goriva.

Nova Škoda Superb Combi ima moderne agregate, sa direktnim ubrizgavanjem na osnovu MQB tehnologije (pet TSI benzinskih, tri TDI common-rail dizel agregata). Svi pogonski agregati zadovoljavaju standarde emisije EU6 i dolaze sa stop-start tehnologijom i povrtanom energijom kočenja kao standard. Benzinci se proizvode u rasponu između 92 kW (125 KS) i 206 kW (280 PS). Izlazna snaga dizel motora kreće se od 88 kW (120 KS) do 140 kW (190 PS).

Sa izuzetkom benzinski motor ulazni-nivo, svi agregati korišćeni za novi Superb Combi su dostupni sa modernom dual-clutch transmisijom. Četiri pogonska agregata (1.4 TSI / 110 kW, 2.0 TSI / 206 kW, 2.0 TDI / 110 kW i 2.0 TDI / 140 kW) su dostupna sa pogonom na sva četiri točka na osnovu spojnice Haldex 5.

Superb Combi 1

Bezbednost bez kompromisa

Nova Škoda Superb Combi zadivljujue svojim nivoom sigurnosti koji nije korišćen kao standard za vozila u ovom segmentu. Novi model ima elektronsku kontrolu stabilnosti, uključujući Multi-Collision Brake kao standard. U zemljama EU sledeće sigurnosne karakteristike su takođe u opremi kao standard: Front Assist sa City Emergency Brake, elektronska kontrola pritiska u gumama, sedam vazdušnih jastuka, pet u tri tačke automatskim sigurnosnim pojasevima sa upozorenjem prilikom ne vezivanja. Zadnji bočni vazdušni jastuci su dostupni kao opcija. Takođe standard: XDS +, poboljšana funkcija elektronske blokade diferencijala. Ograničavač brzine je dostupan kao standard već u Ambition paketu opreme.

Osim toga, inovativni opcioni sistemi pomoći su na raspolaganju. Pa tako pored standardnog cruise control komande,ovaj model ima i Adaptive Cruise Control (ACC) održava vozilo na sigurnoj udaljenosti od vozila ispred. Uz poboljšane Crew Protect Assist,koji vozača i suvozača mogu da ‘pripreme’ za predstojeći (neželjeni) sudar. Lane Assist pomaže kretanje vozila u jednoj traci na autoputu i sprečavaju neželjenih prelazaka iz jedne, u drugu traku. Traffic Jam Assist, prvi put upotrebljen na modelu Superb Combi, koji povećava sigurnost i udobnost u saobraćaju i tokom stop-and-go (kretanja u koloni). Emergency Assist  sistem pomoći je novi sistem i on interveniše ako vozač postane nesposoban za vožnju, automatski dovodeći vozilo u stanje mirovanja.

The Blind Spot Detect sistem,je novi sistem koji se koristi u modelu Combi, podržava vozača u nastojanju da se sigurno prestroji iz jedne vozne trake u drugu upozoravajući ga / na vozila u mrtvom uglu. Ključna komponenta Blind Spot Detect sistema je funkcija Rear Traffic Alert, sistem po prvi put upotrebljenim na ovom modelu. Driver Alert (detekcija umora) sprečava vozača da nastavi vožnju ukoliko postane premoren. Travel Assist sistem je sistem  prepoznavanja saobraćajnih znakova.

Inovativni sistem rasvete značajno povećava sigurnost noću. Prednji farovi su opremljeni sa halogenom tehnologijom ili bi-xenon lampama uključujući AFS funkciju i LED dnevnim svetlima. Kao opcija, snopom dugih svetala se može upravljati elektronski – preko Light Assist ili naprednom Smart Light Assist funkcijom (maskirana duga). „Udarna“ LED svetla blistaju na zadnjoj strani novog Superb Combi modela već u standardu, a tu su i dva reflektora na obe strane zadnjeg branika.

Potpuno unaređena šasija novog Superb Combi modela sa MacPherson prednjim ogibljenjem i multi-link zadnjom osovinom, pružas maksimalnu stabilnost u vožnji i izazovnim situacijama.