Nova Panda Waze, evolucija najdruštvenijeg gradskog automobila ikada, stiže u Fiat salone. Uspeh prve verzije, naročito među mlađim vozačima, već u toku prve godine potvrđen je time što je ovaj model doprineo rastu prodaje Cross izvedbe modela Panda u Evropi od 45 posto. Fiat Panda nije slučajno najprodavaniji gradski automobil u Evropi već 15 godina i apsolutno najprodavaniji automobil u Italiji od 2012. godine.

Novo posebno izdanje se izdvaja po „Waze“ znački iznad prednjih blatobrana i novoj, po prvi put dostupnoj dvobojnoj kombinaciji spoljašnjosti. Celokupan izgled zaokružuju dvobojne felne od 15 inča. S druge strane, unutra se nalaze sedišta presvučena crnom tkaninom, a štep u beloj i zelenoj boji daje enterijeru mladalački i dinamičan stil.

Jedna od većih novina jeste dodatak 0,9-litarskog TwinAir motora od 85 KS koji je uparen sa manuelnim menjačem, a pogon na prednjim točkovima garantuje živahnu, ali u isto vreme i štedljivu vožnju kao i odličan nivo udobnosti čak i pri većim obrtajima. Paleta motora uključuje i 1,2-litarski benzinac od 69 KS sa manuelnim menjačem i pogonom na prednjoj osovini, kao i 0,9-litarski benzinski TwinAir motor od 85 KS sa manuelnim menjačem i pogonom na sva četiri točka.

Nova Panda Waze integrisana je sa dve pametne aplikacije – Waze i Panda U-Connect – koje se mogu koristiti istovremeno. Integrisanjem se povoljno pruža mogućnost odabira najpogodnijih benzinskih stanica ili najbližeg servisnog centra koji Waze lako i brzo pronađe kada je potrebno da sipate gorivo ili ako je pritisak u gumama nizak, primera radi. Waze je besplatna aplikacija za navigaciju koja izveštava o stanju na putevima u realnom vremenu kroz aktivnu zajednicu od preko 115 miliona korisnika tako da možete prepoznati najbolju rutu i uštedeti vreme tokom dnevnih putovanja.

“Panda U-Connect” je aplikacija koja vam omogućava da koristite vaš telefon kao produžetak auta, i uspostavite direktnu interakciju sa ekranom uređaja. Aplikacija Panda U-Connect takođe koristi uslugu  „Find my Car“ (pronađi moj auto), kako bi vas podsetila gde ste parkirali vaš automobil,  “My Car” (moj automobil) kako biste proverili parametre automobila usput vas direktno povezujući sa  korisničkim centrom kompanije Fiat. Konačno, kada se aktivira, the „Object Reminder“ (podsetnik o stvarima) funkcija podseća vozača da ne zaboravi svoje stvari u automobilu prilikom izlaženja.

I za kraj, Mopar® Connect, novi komplet usluga namenjenih bezbednosti i praćenjem vozila na daljinu, uključujući i pomoć u slučaju nezgode i lociranje vozila u slučaju krađe, dostupan je na zahtev u okviru novog modela Panda Waze. Takođe, možete da pratite nekoliko funkcija vozila daljinski, kao što je premašivanje određene brzine ili napuštanje naznačene oblasti na mapi, ili da kontrolišete zaključavanje i otključavanje vrata.

Novi Panda Waze ostvario je pravu misiju jednog FIAT modela, da napravi najpametnija rešenja, koja pojednostavljuju i poboljšavaju život za volanom, po ceni pristupačnoj za sve.