Potpuno nova Opel Insignia je u izuzetno dobroj formi. Poseduje sportsku eleganciju velikog kupea, a njena u potpunosti nova arhitektura je čini beskompromisno prostranom i istinski zabavnom za vožnju. Uz to, nudi bezbednost i komfor za primer, kako i dolikuje jednoj perjanici. Ne samo što druga generacija Insignije impresionira svojim spoljašnjim linijama koje oduzimaju dah, već u isto vreme nudi najširu paletu inteligentnih tehnologija u rasponu od modernih Opel IntelliLux LED® matričnih farova i veoma sofisticiranog pogona na sve točkove sa vektorisanjem obrtnog momenta, pa do savremenih sistema vozačke asistencije i detaljnog „head-up“ displeja.

Pored toga, Insignia dolazi sa prvoklasnom konektivnošću tipičnom za Opel, sa funkcijom integracije pametnih mobilnih telefona, koja sada nudi novu Opel OnStar karakteristiku – Personalni asistent, koji putnicima Insignije omogućava da rezervišu hotelske sobe i pronađu odgovarajuće parking mesto putem OnStar Savetnika. Svekupno gledajući, Insignia oduševljava visokim stepenom agilnosti i preciznosti u vožnji, nudi više prostora i superioran odnos cene i performansi, i ozbiljniji je izazivač u segmentu nego ikada, čak i za modele premijum marki.

Po prvi put kada je o Opelu reč, nova generacije Insignije je dostupna sa inteligentnim integralnim pogonom sa vektorisanjem obrtnog momenta, koji snagu šalje pojedinačno na sve točkove, osmostepenim automatskim menjačem i kamerom koja pokriva 360. Zajedno sa novom generacijom turbo motora, do 200 kilograma manjom masom (u zavisnosti od verzije) i nižom pozicijom sedenja, nove Insignije Grand Sport i Sports Tourer su agilnije nego ikada a vozaču pružaju izuzetno direktno i prijatno vozačko iskustvo. Opremljena brojnim sistemima asistencije poslednje generacije, nova Insignia ne samo što vodi računa o bezbednosti svojih putnika: ona je prvi Opel sa aktivnom aluminijumskom haubom motora, koja se u slučaju kontakta sa pešakom podiže mereno u milisekundama, što povećava razdaljinu u odnosu na tvrde delove motora, na taj način značajno poboljšavajući zaštitu.

„Opel zadaje snažan udarac sa novom generacijom Insignije. Naša perjanica je opremljena visokom tehnologijom za svakoga; priuštivim tehnologijama koje vožnju čine bezbednijom i udobnijom. Nijedan drugi automobil u ovoj klasi ne može da se pohvali tolikim brojem ultramodernih tehnologija. Učinili smo je lakom, agilnom i fantastičnom za vožnju. Takođe, naši dizajneri su Grand Sportu i Sports Toureru podarili izuzetnu kombinaciju elegancije i atleticizma“, rekao je CEO Opela, dr Karl-Tomas Nojman (Dr. Karl-Thomas Neumann).

Novajlija je na taj način u idealnoj poziciji da nadmaši uspeh prve generacije Insignije: „Automobil godine 2009.“ je prodat u 900.000 primeraka. Nova Insignia je nedavno predstavila svoje kvalitete javno po prvi put, u obe Grand Sport i Sports Tourer verzije, prilikom premijere na Salonu automobila u Ženevi.