Nova Opel Insignia debituje na Salonu automobila u Ženevi

Za Opel, 87. Međunarodni Salon automobila u Ženevi (od 07. do 19. marta 2017.) je podređen promociji potpuno novog modela Opel Insignia. Proizvođač iz Riselhajma će predstaviti Grand Sport i Sports Tourer verzije svoje najprestižnije limuzine, po prvi put na Opel štandu u Hali 2 Palexpo-a (štand broj 2231). Opelov dinamični dvojac će biti otkriven tokom Opel press konferencije koja će biti održana u 11h, 7. marta.

Sa početnom cenom od 25.940 evra (sa porezom, u Nemačkoj) druga generacija modela Opel Insignia nudi neverovatan odnos uloženo-dobijeno. Takođe, dva nova Opel OnStar servisa i novi Opel Executive program, koji idu uz model Insignia, će isto biti predstavljeni u Ženevi.

Nova Opel Insignia je veoma atraktivan automobil. Forma karoserije je po ugledu na velike kupe modele, iznenađujuće je prostrana zahvaljujući novoj konstrukciji, a nudi i visok nivo sigurnosti, što se od najluksuznijeg modela u ponudi i očekuje. Druga generacija modela Insignia pleni linijama koje oduzimaju dah, atmosferom dobrodošlice i savremenim rešenjima, počev od naprednih Opel IntelliLux LED® matrix headlights i ultra modernih asistencija vozaču, poput active lane keep assist, pa do prestižnog head up displeja. Aktivni poklopac motora, koji štiti pešake u slučaju udesa, kompletira visok nivo bezbednosti. Opel Insignia stiže sa prvoklasnim mogućnostima povezanosti sa mobilnim uređajima, koje sada nude i novu Opel OnStar funkciju – Personal Assistant, koja putnicima u modelu Insignia omogućava da rezervišu hotelsku sobu, kao i da rezervišu parking mesto uz pomoć OnStar Advisor. Nova Opel Insignia impresionira visokom agilnošću, povećanom prostranošću i izuzetno povoljnim odnosom uloženo-dobijeno, što je čini izuzetno konkurentnom, čak i kada je premijum segment u pitanju.

Opel Insignia je prvi Opel dostupan sa osmostepenom automatskom transmisijom, 360° kamerom i inteligentnim pogonom na sva četiri točka sa torque vectoring sistemom. U kombinaciji sa visoko efikasnim novim turbo motorima, smanjenjem mase do 200 kilograma, zavisno od verzije modela, kao i nižom pozicijom sedenja, nova Opel Insignia Grand Sport i Sports Tourer daju vozaču direktniju i agilniju vožnju nego ikada pre.

Istaknite se iz gužve sa Opel Exclusive

 Pored premijere novog modela Opel Insignia i novih OnStar usluga, u Ženevi će takođe biti predstavljen i novi Opel Exclusive program. On će omogućiti da se klijent izdvoji iz gužve personalizovanjem svog automobila prema sopstvenim željama. Bez obzira da li žele da automobil upare sa bojom omiljene kravate, ili da usklade sa bojom očiju osobe do koje im je stalo – Opel Exclusive tim će im to omogućiti.

Sa izborom kolornog moda, klijenti Opel Exclusive programa dobijaju i dodatni nivo personalizacije sa tri različita načina nanošenja boje. Troslojni finiš je jedna od inovacija koja daje intenzivan i gladak izgled. Metalik finiš reflektuje više svetla i daje boji svatlucavo biserni izgled. Perl efekat, sa finim slojevima kristala, omogućava boji da naglasi izuzetno prirodan sjaj.

Pored toga, Opel Exclusive će ponuditi više dodatnih mogućnosti personalizacije, uključujući kožne dodatke i izbor točkova i dekorativnih dizajnerskih elemenata, isključivo rezervisanih za Opel Exclusive klijente.

Kao deo Exclusive programa, Opel istražuje i nova digitalna rešenja, kao što su prodajni saloni sa prikazima u 4K rezoluciji, koji će kupcima olakšati da sagledaju na najbolji način kako bi njihov automobil mogao da izgleda i da samim tim odaberu opciju koja im najviše odgovara.

“7 u 17”

Oba nova modela, spremna za debi u Ženevi – potpuno nova Insignia Grand Sport i Insignia Sports Tourer, su ključni igrači u Opelovoj ‘7 in 17’ tržišnoj ofanzivi, koja podrazumeva sedam novih modela do isteka ove godine. Opel Insignia dvojcu će se pridružiti Ampera-e, koja u klasu električnih automobila uvodi potpuno nove standarde, prvenstveno revolucionarnom autonomijom od 520 kilometara. Ovim modelima će da se pridruže Opel Insignia Coutry Tourer i novi, još komforniji i fleksibilniji Opel Vivaro. Pored toga, Opel će predstaviti Crossland X i Grandland X u sve popularnijem tržištu krosovera. Crossland X će se pridružiti modelu Mokka X, dok će Grandland X prvenstveno biti namenjen kupcima koji traže krosover na bazi C tržišnog segmenta.