24/05/2024

Nova Mercedes Benz G-Klasa – Ikona je ponovo rođena

Mercedes-Benz G-Klasse 2018 // Mercedes-Benz G-Class 2018

Novi Mercedes-Benz G-Klase predstavio se u vrhunskoj formi. Na putu i van njega, u bilo kojim uslovima vožnje, ovo terensko vozilo zadivljuje svojim performansama, najnovijim sistemima podrške, izvanrednom upravljivošću i bezbednošću. Istovremeno, novo vešanje, režimi vožnje DYNAMIC SELECT, G-režim i tri različite stoprocentne blokade diferencijala poboljšavaju ne samo komfor tokom vožnje već i agilnost vozila na bilo kojoj podlozi.

Rad na razvoju nove G-Klase bio je veoma izazovan za konstruktorski tim. „Unapređenje ikone kao što je G-Klasa u tehnološkom smislu bio je i izazov i prilika u isto vreme. Svaki deo i svaki zavrtanj temeljno je ispitan“, objašnjava dr Gunar Gutenke (Gunnar Güthenke),  šef grupe terenskih proizvoda u kompaniji Mercedes-Benz. „Kada je u pitanju karoserija, glavni akcenat stavljen je na povećanje čvrstoće i poboljšanje veze između vešanja i pogonskog sklopa sa rešetkastim okvirom.“

„Nova G-Klasa još više podiže standarde na svim važnim poljima – u pogledu performansi na putu i van njega, kao i u komforu i telematici. Novi model naše serije koja najduže traje idealno je opremljen da nastavi svoju uspešnu priču. Ukratko, nova G-Klasa je još uvek G, samo bolja“, naglašava Ola Kelenius (Ola Källenius), član odbora kompanije Daimler AG, zadužena za istraživanja i razvoj Mercedes-Benz automobila.

Kada izađe na tržište u maju, G-Klasa će biti dostupna po početnoj ceni od 107.040,50 EUR (cena u Nemačkoj sa PDV-om) što je u cenovnom rangu prethodne verzije. U specifikaciju su uključene i nove karakteristike kao što su LED prednja svetla, sistemi pomoći u vožnji, enterijer visokog kvaliteta sa kožnim sedištima i novo vešanje. Za zahtevne kupce, opcija Exclusive Interior Plus sa kožnim panelima na unutrašnjoj strani vrata odiše još većom ekskluzivnošću.