14/06/2024

Nova Kia osvojila priznanje „Međunarodni auto godine“

Američki Road & Travel Magazine (RTM) je na salonu automobila u Detroitu Kijinu limuzinu Cadenza proglasio za Međunarodni auto godine (International Car of the Year – ICOTY).

Potpuno nova Cadenza može se pohvaliti izvanrednim dizajnom u kombinaciji sa premium komforom i Kijinom impresivnom vrednošću u klasi vrhunskih limuzina. Pomenuti magazin je prošle godine naprestižnije priznanje podelio još jednoj Kiji – srednje velikoj limuzini Optima.

Kia Cadenza (action) (Medium)

Nagrada za auto godine je nesumnjivo dobrodošla za Kiju, koja ove godine u SAD slavi 20-godišnjicu postojanja i poznata je po svojim odvažnim koracima. Nova Cadenza je još jedan primer skoka ovog najstarijeg korejskog automobilskog brenda, koji se može pohvaliti time da je s Cadenzom privukla stranke, koje nikada ranije nisu razmišljale o kupovini Kije. Nagrada ICOTY dve godine zaredom je jasna potvrda da Kijina vozila još uvek pružaju vrhunski odnos dizajna, komfora i vrednosti, što današnji racionalni kupci vozila itekako cene.

Kia Cadenza (interior) (Medium)

Pored atributa vozila kao što su stil, komfor i performanse, žiri vrednuje i to kako je brend preko svojih marketinških napora emocionalno povezan sa strankama. Pobednika bira ICOTY žiri, koji sastavljaju automobilski novinari priznatih američkih medija kao što su Consumer Guide® Automotive MSN Autos, New Car News Syndicate i Road & Travel Magazine.

Kia Cadenza (static) (Medium)

Nagrada ICOTY je najnovije priznanje za Cadenzu, a još pre nekoliko meseci je Kijina najprestižnija limuzina pobedila u komparativnom testu limuzina magazina Motor Trend i bila na užem spisku kandidata za severnoamerički auto 2014. godine.