18/05/2024

Novom modelu Honda CR-V dodeljena je maksimalna ocena – pet zvezdica na najnovijem Euro NCAP bezbednosnom testiranju. CR-V može da se pohvali jedinstvenom strukturom i čvrstinom šasije koja je vodeća u klasi kao i velikim brojem aktivnih bezbednosnih tehnologija.

Primenom koncepta „Bezbednosti pri sudaru sa svih strana“, dizajn platforme obuhvata Hondinu ekskluzivnu strukturu šasije nove generacije ACE™ (Advanced Compatibility Engineering), koja primenjuje mrežu povezanih strukturnih elemenata za ravnomerniju distribuciju energije pri sudaru, time pomaže u smanjenju sila prenesenih u kabinu i postiže superiornu izdržljivost u slučaju čeonog, bočnog i zadnjeg sudara.

Pasivni bezbednosni elementi u potpuno novom modelu CR-V dopunjeni su skupom aktivnih bezbednosnih tehnologija i tehnologija za asistenciju vozaču Honda Sensing™. Honda Sensing™ spada u najiscrpnije skupove bezbednosnih tehnologija u klasi. Koristi kombinaciju informacija radara i kamere, uz mnoštvo tehnološko naprednih senzora za upozoravanje i asistenciju vozaču u potencijalno opasnim situacijama.

Nova Honda CR-V se ovim pridružuje ostalim HONDA modelima testiranim u Euro NCAP-u, pri čemu su maksimalnom ocenom od pet zvezdica ocenjeni i modeli Jazz, HR-V i Civic.