Nova generacija I30, automobil koji nosi DNK Hyundai Motor kompanije

Nova generacija modela i30 je automobil koji u potpunosti nosi DNK Hyundai Motor kompanije i predstavlja suštinu brenda. Zahvaljujući jedinstvenim tehnološkim rešenjima, stilu i mogućnostima da se prilagodinova generacija modela i30 predstavlja odgovor Hyundai Motor kompanije na promene prioriteta i vrednosti savremenih kupaca.

Nova generacija modela i30 sa sobom donosi i veću upotrebnu vrednost, pojedincima, porodicama, mlađoj ili starijoj populaciji. Ovaj automobil predstavlja pravi izbor za sve koji traže privlačan dizajn, efikasnu i dinamičnu vožnju i sveobuhvatan sigurnosni paket.

“Pažljivo smo saslušali potrebe kupaca, redefinisali smo našu ponudu, i stvorili automobil za svakoga. Nova generacija modela i30 je naš DNK, automobil za Evropu, pristupačan, dopadljivog dizajna, upotpunjen upotrebom svih najnovijih tehnologija, izvrstan za vožnju”, izjavio je Jochen Sengpiehl, potpredsednik za marketing kompanije Hyundai Motor Europe. ,,Pored najnovijih mogućnosti povezivanja i sistema za zabavu, našim kupcima smo ponudili sve ono što očekuju”.

Nova generacija modela i30 koristi tehnologije za povezivanje kao što su Apple CarPlay, Android Auto kao kao i opciju bežičnog punjenja smart telefona, kako bi olakšala korišćenje telefona u toku vožnje.

Najnovije funkcije aktivne bezbednosti, sistem za autonomno kočenje u hitnim situacijama, pametni regulator brzine, sistem za pomoć pri nenamernom napuštanju trake, sistem za upozorenje vozača, sistem za detekciju vozila u mrtvom uglu, povećavaju udobnost i bezbednosti putnika novog i 30 modela.

 

Prilikom donošenja odluke o kupovini novog automobila našim kupcima je presudan dizajn, zbog toga nova generacija modela i30 nosi prepoznatljiv dizajnerski stil kompanije, koji smo dodatno unapredili korišćenjem preciznih, prefinjenih linija, bogatih površina i izvajanog oblika karoserije kako bi se dobio jedinstven, vanvremenski izgled.

,,Naši dizajneri vođeni strašću i entuzijazmom učinili su da vlasnici Hyundai automobila budu još srećniji i ponosniji. Ovaj novi duh možete osetiti, što nas čini ponosnim na novu generaciju modela i30″, objašnjava Peter Schreier, predsednik i generalni direktor Odeljenja za dizajn Hyundai Motor Grupe. ,,Novom generacijom modela i30 predstavljamo i naše novo rešenje prednje maske, koja će postati novi identitet Hyundai game, a koju smo nazvali kaskadna rešetka”

Inženjeri razvojno-tehničkog centra Hyundai Motor Europe u Nemačkoj, poboljšali su dinamiku vožnje nove generacije modela i30 uz rigorozan program testiranja širom Evrope i na čuvenoj stazi Nurburgring Nordschleife. Čvrsta i lagana šasija, izradjena čak od 53% unapredjenog čelika visoke čvrstoće, pruža osnovu za odlične karakteristike vožnje i upravljanja, uz poboljšanje direktnosti i preciznosti upravljanja za čak 10%, kako bi vozačima obezbedila potpun užitak u dinamičnoj vožnji bez ugrožavanja visokog nivoa udobnosti.

Paleta motora se zbog poboljšanja efikasnosti i raspoloživosti sastoji od smanjenih turbo motora manje zapremine. Kupci nove generacije modela i30 su prvi kojima će biti ponuđen novi četvoro-cilindrični turbo benzinski motor 1.4 T-GDi sa 140 KS.

 Porodica automobila

Nova generacija modela i30 je više od jednog modela. Ona će predstavljati porodicu jedinstvenih proizvoda ujedinjenih vanvremenskim i uravnoteženim dizajnom, koji je jedinstven za za svaki tip karoserije. Ovakva gama može da ponudi odgovarajući automobil za svakoga – za one koji traže eleganciju i za one koji su u potrazi za novim izazovima. Nova generacija modela i30 će u okviru svoje porodice takodje ponuditi i svoj prvi model visokih performansi sa oznakom ,,N’’ koji će početi da se proizvodi u 2017. godini.

 Priča o evropskom uspehu: DNK Hyundai Motor kompanije – automobil za Evropu

Treća generacija modela i30 je izgrađena je na osnovama koje Hyundai Motor kompanija razvijala u poslednjih 25 godina u Evropi. Osmišljena je u tehničkom centru Hyundai Motor Europe, u Russelsheimu, u Nemačkoj, proizvedena u Nošovicama, u Češkoj, testirana na Nirburgringu, i ima za cilj da nastavi uspeh prethodne dve generacije modela i30 koji su prodate u više od 800.000 primeraka u Evropi od 2008. godine.

,,Nova generacija modela i30 je najvažniji automobil za Hyundai u Evropi, podržava naš cilj da postanemo broj jedan azijski automobilski brend”, rekao je Tomas Šmit, operativni direktor Hyundai Motor Europe. ,,Sa novom generacijom i30 želimo da nastavimo priču o uspehu i ostvarimo dalji rast u godinama koje dolaze.”

Pametan i vanvremenski dizajn

Nova generacija modela i30 nastavlja da razvija dizajnerski jezik kompanije Hyundai svojim vanvremenskim, skulpturalnim dizajnom, koji kombinuje precizne i zategnute linije sa bogatim površinama. Kombinacija odličnih karakteristika funkcionalnosti, kao što su prostranost, dobra preglednost i udobnost upotpunjujena je samouverenim dizajnom koji pruža užitak svih čula. Hyundai Motor kompanija uvodi novi element dizajna prednjeg dela, kaskadnu rešetku, koja će postati novi identitet porodice Hyundai modela u budućnosti.

Spoljašnji dizajn

Prednji kraj nove generacije modela i30 je jedinstven i upečatljiv. Karakteriše ga kaskadna maska, koja je inspirisana topljenjem čelika i predstavlja novi vizuelni potpis Hyundai modela, farovima visoke tehnologije, koji odaju snagu i agresivniji izgled, u kombinaciji sa prepoznatljivim dnevnim svetlima. Maska je dodatno ukrašena hromiranim detaljnima. LED prednja svetla sa tri projektora (kratka i duga) u kombinaciji sa vertikalno postavljenim LED dnevnim svetlima, naglašavaju jak vizuelni identitet. Da bi se ovaj izgled dodatno upotpunio, prednja svetla za maglu su integrisana usisnicima za vazduh.

Svojim skladnim proporcijama, kraćim prednjim i zadnjim prepustom, produženom haubom i suženom obliku krova, automobil je dobio sportski izgled i čvrst stav na putu. Nova generacija modela i30 poseduje sofisticiranu i elegantnu liniju, koja teče prirodno, od prednjih svetala, celom dužinom do zadnjih LED svetala, koja su savršeno uklapljena u celinu. Zadnji spojler crne boje poboljšava aerodinamiku i čini da nova generacija modela i30 izgleda još dinamičnije i kompaktnije. Da bi se ostvario koeficijent otpora vazduha od samo 0,30, aerodinamičke performanse su poboljšane korišćenjem nekoliko dodatnih sistema, uključujući inteligentni sistem za kontrolu protoka vazduha koji se nalazi na prenjoj masci i vazdušne zavese sa obe strane prednjeg branika koje poboljšavaju protok vazduha i smanjuju turbulencije vazduha oko točkova.

Zahvaljujući robusnom i širokom izgledu zadnjeg dela, trodimenzionalnom svetlosnom potpisu, visoko pozicioniranim reflektorima i svetlima za maglu ovaj automobil se razlikuje od ostalih.

Nova generacija modela i30 će biti dostupna sa niskoprofilnim aluminijumskim felnama od 17 inča, aluminijumskim felnama od 16 inčna, kao i čeličnim felnama od 15 inčna.

Kako bi bio zadovoljen ukus svakog kupca, postoji mogućnost izbora dvanaest boja karoserije, uključujući tri perla boje kao što su, Stargazing Blue, Micron Gray, Phantom, sedam nijansi metalik boja, Demitasse Brown, Intense Copper, Moon Rock, Fiery Red, Platinum Sliver, Ara Blue, White Sand i dve mineralne boje, Engine Red i Polar White.

Unutrašnji dizajn

Pri samom ulasku u novi Hyundai i30, kupce će iznenaditi jednostavan i intuitivan unutrašnji prostor sa horizontalnim rasporedom koji odaje elegantan utisak i osećaj prostranosti. Hromirani detalji i visok kvalitet materijala upotpunjuju mirnu i sofisticiranu atmosferu. Opciono je dostupan plutajući ekran osetljiv na dodir veličine osam inča koji se nalazi na instrument tabli i integriše sve funkcije navigacije, medija i povezivanja i omogućava vozačima da ostanu usresredjeni na vožnju. Novi multifunkcionalni trokraki volan omogućava lako i intuitivno upravljanje svim funkcijama zahvaljujući ergonomski postavljenim komandama. Kontrola provetravanja i temperature je postavljena na centralnoj konzoli kako bi se njima moglo lako upravljati, bez ometanja vozača.

Nova generacija modela i30 nudi dovoljno prostora za putnike i prtljag, bez kompromisa u pogledu sportskog dizajna. Model i30 nudi veoma udobnu vožnju za sve putnike uz vodeću prostranost u svom segmentu. Osećaj prostora pojačan je opciono dostupnim panoramskim staklenim krovom koji može da se otvori. Naslon za ruke može da se podesi za najudobniji položaj, a takodje nudi i dodatni prostor za odlaganje stvari. Nova generacija modela i30 ima povećan prtljažni prostor kapaciteta 395 litara (VDA 211) i najviše 1.301 litar kada su oborena zadnjia sedišta.

Kupci mogu da biraju između tri opcije boja unutrašnjosti: Oceanids crna sa dve različite opcije tkanina sedišta ili crnim kožnim sedištima, Slate Siva i Oceanids crna sa sedištima od tkanine ili kožne, ili elegantnu kombinaciju Indigo plava i Oceanids Crne sa kožnim sedištima.

Prednja sedišta mogu da se greju ili hlade u tri nivoa, a elektro podesivo vozačevo sedište ima mogućnost memorisanja čak dva položaja.

 Izbor motora i menjača

Novu generacju modela I30 pokreću turbo benzinski motori male zapremine koji obezbeđuju dinamičnu i efikasnu vožnju. Kupci mogu da biraju između četvorocilindričnog turbo motora 1.4T-GDi sa 140 ks, trocilindričnog turbo motora 1.0T-GDi sa 120ks i četvorocilindričnog atmosferskog motora 1,4MPi sa 100ks. Ovi motori mogu biti upareni sa šestobrzinskim manulanim menjačem ili veoma efikasnim sedmostepanim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom.

U ponudi su tri benzinska i tri dizel motora.

  • Potpuno novi, benzinski motor radne zapremine 1.4 l, turbo, sa direktnim ubrizgavanjem benzina u cilindre sa 140 KS (tzv. 1.4 T-GDI)
  • benzinski motor radne zapremine 1.0 l, turbo, sa direktnim ubrizgavanjem benzina u cilindre, 3 cilindra, sa 120 KS (tzv. 1.0 T-GDI)
  • benzinski motor radne zapremine 1.4 l, 4 cilindra, sa 100 KS (tzv. 1.4 MPI)
  • dizel motor radne zapremine 1.6 l, turbo, sa 4 cilindra, u verzijama od 95 KS, 110 KS i 136 KS.