23/05/2024

Nedavno je u centru Balocco u Verčeliju, održana međunarodna prezentacija za novinare kompletne gama novog modela Giulia, najisčekivanijeg modela brenda Alfa Romeo.  Ovim događajem se kompletira debi ovog automobila, nakon zapaženog nastupa u Muzeju istorije Alfa Romea  u Arezeu, sa verzijom Quadrifoglio – koja predstavlja vrhunski izraz koncepta “Mehanika emocija” – i potonjeg predstavljanja kompletne linije modela na Sajmu automobila u Ženevi 2016.

AR

Nova Giulia se već može naručiti preko prodajnih salon širom Italije, Nemačke, Francuske, Španije, Austrije, Belgije, Švajcarske i Holandije. Gama uključuje tri paketa opreme (Giulia, Super i Quadrifoglio) i pet novih verzija motora: 2,2-litarski dizel sa 150 ks i 180 ks u spoju sa 6-stepenim manuelnim ili 8-stepenim automatskim prenosom; 2,9-litarski V6 Biturbo benzinski motor sa 510 ks, u spoju sa  6-stepenim manuelnim prenosom. Nova Giulia izvedena je sa pogonom na zadnje točkove: ova izvedba garantuje  superiorne nivoe performansi, mnogo zabave i uzbudljive vožnje, istovremeno odajući počast najautentičnijim tradicijama legendarnog brenda Alfa Romeo.

Dodatne specifičnosti novog modela Giulia uključuju izvanrednu distribuciju opterećenja preko dve osovine, sistem vešanja sa ekskluzivnom AlfaLink tehnologijom, kao i najdirektnije upravljanje u svom segmentu vozila. Pored toga, novi Alfa Romeo kombinuje izvanredne performanse motora sa obilatom upotrebom ultra-lakih materijala, kao što su ugljenična vlakna, aluminijum, kompozitni aluminijum i plastika, u cilju postizanja najboljeg odnosa težine i snage (koeficijent manji od 3 na verziji Quadrifoglio).

Oslanjajući se na tradicije brenda Alfa Romeo, nova Giulia nudi jedinstvena tehnička rešenja. Kada su u pitanju sofisticirana rešenja, prisutan je integrisan kočioni sistem (IBS), koji u značajnoj meri skraćuje zaustavni put – na 38,5 m pri brzini od 100 km/h kod modela Giulia, odnosno 32 m kod verzije Quadriofoglio – kao i aktivno vešanje radi izvrsne udobnosti. Torque Vectoring tehnologija, ekskluzivno primenjena na verziji Quadrifoglio, omogućava  izvanrednu raspodelu obrtnog momenta između točkova zadnje osovine, dok Alfa™ Active Aero Splitter aktivno upravlja aerodinamičkim potiskom pri velikim brzinama.

Kada je reč o stilu, nova Giulia se ističe karakterističnim italijanskim dizajnom, izraženim kroz besprekoran osećaj za proporcije, zasnovan na tehničkoj arhitekturi, sofisticiranoj jednostavnosti i kvalitetnim površinama i u unutrašnjosti i u spoljašnjosti vozila. Kada je reč o eksterijeru, nova Giulia je veličanstvena, sa pojavom koja podseća na veliku mačku koja se sprema da skoči, dok je jednostavan i sveden enterijer dizajniran tako da obuhvati vozača, u potpunosti se fokusirajući na njega.