NISSANOV KONCEPTNI KAMPER S OPUS-OM KORISTI SEKUNDARNE RECIKLIRANE BATERIJE ZA NAPAJANJE

Nissan x Opus concept, nešto potpuno drugačije za ljubitelje kampovanja! Zaboravite na poznate kamp kućice ili skupa kombi vozila prilagođena za stanovanje, Japanci donose sasvim drugačiju priču…

Glavnina zasluga ide Energy ROAM-u, mobilnom izvoru energije otpornom na sve vremenske uslove, a koji je plod Nissanove tehnologije EV baterija. Konceptni kamper imao je premijerni nastup u Velikoj Britaniji, na sajmu kamperske opreme u Birminghamu. Nissan Energy i OPUS Campers sarađuju na konceptu pametnog kampovanja, koji koristi sekundarne Nissanove akumulatore za električna vozila.

Montirani u posebnom odeljku na prednjem delu OPUS-a, Nissan Energy ROAM jedinica osigurava napajanje i za 230-voltni krug i za 12-voltni krug (preko punjenja ugrađene slobodne baterije koja pokreće 12v sistem).
Sve to bi omogućilo daljinsko napajanje, koje bi na kraju ponudile do nedelju dana opuštajuće avanture izvan gradske gužve, uz pomoć dodatnog pribora za solarne ploče.

Koncept dopušta kamperima da ostanu povezani i uživaju u udobnosti doma, dok imaju slobodu putovanja u udaljena područja. Jedinstveno, Nissanov energetski ROAM može se ukloniti iz kućišta kampera i napuniti iz kampa standardnom kućnom utičnicom od 230V ili priključivanjem na solarni panel.

S kapacitetom skladištenja od 700 Wh i izlaznom snagom od 1 kW, litijum-ionske stanice ROAM-a osiguravaće napajanje od 230 V i kao u kućnim uslovima. Boravak u prirodi uz Nissan će biće još zanimljiviji…